Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2016: Οι συμβουλές μας για καλύτερη υγεία και μακροζωία!

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2016: Οι συμβουλές μας για καλύτερη υγεία και μακροζωία!

Tips που θα σας αλλάξουν τη ζωή

Κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η οποία αφιερώνεται σε σημαντικά προβλήματα της δημόσιας υγείας που απασχολούν όλους τους ανθρώπους ανά τον πλανήτη. Φέτος, λοιπόν, η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στην πρόληψη και την καταπολέμηση του διαβήτη (ενημερωθείτε περαιτέρω ΕΔΩ).

whd posters 630 5a061


Με αφορμή, λοιπόν, τη σημερινή ημέρα εμείς συγκεντρώσαμε 8 απλά tips υγείας και μακροζωίας που θα πρέπει να ακολουθείτε κατά γράμμα. Πάμε να τα δούμε:

1. Πρώτος και βασικότερος παράγοντας για καλή υγεία δεν είναι άλλος από τη διατροφή. Ο διαβήτης, η καρδιοπάθεια, το εγκεφαλικό επεισόδιο και ορισμένα είδη καρκίνου συνδέονται με την κακή διατροφή. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να προσθέσετε στο καθημερινό σας διατροφολόγιο τροφές πλούσιες σε ω-3 λιπαρά, φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες. Τα φρούτα, τα λαχανικά, τα ψάρια, τα όσπρια, οι ανάλατοι ξηροί καρποί, τα προϊόντα ολικής άλεσης αποτελούν ιδανικοί σύμμαχοι για έναν υγιή οργανισμό.
2. Προσοχή στις ποσότητες ζάχαρης και αλατιού που καταναλώνετε καθώς όπως πολύ καλά γνωρίζετε η αυξημένη πρόσληψή τους σχετίζεται με σοβαρά προβλήματα υγείας. Ξεγελάστε τη γεύση σας προσθέτοντας αντί αυτών στο φαγητό σας, μπαχαρικά και μυρωδικά!
3. Μειώστε άμεσα τις ποσότητες αλκοόλ που καταναλώνετε! Οι συχνές και αυξημένες ποσότητες αλκοόλ στον οργανισμό σας μόνο αρνητικές επιπτώσεις μπορεί να έχουν, όπως βλάβη στο ήπαρ.
4. Το τσιγάρο είναι υπεύθυνο για σοβαρά προβλήματα υγείας όπως είναι ο καρκίνος του λάρυγγα, του στόματος και των πνευμόνων. Προσπαθήστε να το κόψετε μαχαίρι ή δοκιμάστε την πιο safe λύση του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

world health day1 e1428431253429 804x382 feb73


5. Αυξήστε τη σωματική σας δραστηριότητα καθώς τα οφέλη της είναι σημαντικά και πολλαπλά για το σώμα αλλά και τον οργανισμό σας. Η τακτική άσκηση βοηθά στη διατήρηση του σωματικούς σας βάρους, στη διατήρηση της αρτηριακής σας πίεσης σε φυσιολογικά επίπεδα καθώς επίσης βοηθά στη μείωσης της χοληστερόλης. Τέλος, αποτελεί ιδανικό όπλο κατά της κατάθλιψης.
6. Μέσα στους ξέφρενους ρυθμούς της καθημερινότητας, με τις αμέτρητες υποχρεώσεις και τα άγχη, όλοι μας ξεχνάμε πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος για τη διατήρηση της υγείας μας. Αυτό που πρέπει, λοιπόν, να κάνετε από σήμερα κιόλας είναι να απολαμβάνετε τουλάχιστον 7-8 ώρες ποιοτικού ύπνου.
7. Προσοχή στην ηλιοθεραπεία-όχι στο σολάριουμ: Η υπερέκθεση σε υπεριώδεις ακτινοβολίες μόνο αρνητικές επιπτώσεις μπορεί να έχει στον οργανισμό σας, όπως για παράδειγμα εμφάνιση καρκίνου του δέρματος. Μην ξεχνάτε να φοράτε όλο το χρόνο αντηλιακή κρέμα προσώπου και φυσικά φροντίστε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες να κάνετε κολλητό σας φίλο το αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.
8. Τέλος, να είσαστε τυπικές στα ετήσια σας check-up. Η πρόληψη λένε είναι η καλύτερη θεραπεία και έχουν απόλυτο δίκιο! Φροντίστε να τσεκάρετε ανά τακτά διαστήματα την υγεία σας και να λαμβάνετε τα μέτρα σας όποτε απαιτείται. Ορίστε συγκεκριμένες ημερομηνίες στην ατζέντα σας και μείνετε πιστές σε αυτές.

Διαβάστε ακόμα

Έρευνα: Γιατί οι γυναίκες πρέπει να κοιμούνται περισσότερο από τους άντρες;