Σχολικό πρόγραμμα SunPass: Προστασία από τον ήλιο ενάντια στον καρκίνο του δέρματος

Σχολικό πρόγραμμα SunPass: Προστασία από τον ήλιο ενάντια στον καρκίνο του δέρματος

«Όπως μαθαίνουν τα παιδιά να βουρτσίζουν τα δόντια τους, έτσι πρέπει να μαθαίνουν και πώς να συμπεριφέρονται κάτω από τον ήλιο». Αυτός είναι, με απλά λόγια, ο στόχος του προγράμματος SunPass, που διεξάγει το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τον Καρκίνο του Δέρματος (ESCF) σε μία σειρά από ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες εντάχθηκε πρόσφατα και η Ελλάδα.

Της Διονυσίας Προκόπη

Ο πρόεδρος του ESCF και καθηγητής Δερματολογίας με ειδίκευση στη Δερματο-ογκολογία, Eggert Stockfleth, και η δερματολόγος, Ose Rademacher, παρουσίασαν το πρόγραμμα SunPass (Πρόγραμμα Επισήμανσης των Σχολείων – νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία) σε συνέντευξη Τύπου και μίλησαν στο Newsbomb.gr.
AdTech Ad

Τα περιστατικά καρκίνου του δέρματος αυξάνονται στην Ευρώπη κατά 5 -7% ετησίως, ρυθμός ο οποίος αφορά και την Ελλάδα. Η αύξηση αυτή θα συνεχιστεί για τα επόμενα 20 χρόνια, εκτιμούν οι ειδικοί, καθώς πρόκειται για μία γενιά η οποία όταν μεγάλωνε, δεν γνώριζε για τους κινδύνους της υπεριώδους ακτινοβολίας και δεν έπαιρνε τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης κατά την έκθεση στον ήλιο, ειδικά στην κρίσιμη παιδική ηλικία.
Προκειμένου να αναστραφεί η κατάσταση για τις νέες γενιές, το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τον Καρκίνο του Δέρματος ρίχνει το βάρος στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονέων και των παιδιών, καθώς και του διδακτικού προσωπικού, σχετικά με τον καρκίνο του δέρματος και την πρόληψη αυτού, χάρη στην προστασία από τον ήλιο, από πολύ μικρή ηλικία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο onmed.gr