Δέκα συναρπαστικά δεδομένα για το σεξ που πρέπει να γνωρίζετε!

Δέκα συναρπαστικά δεδομένα για το σεξ που πρέπει να γνωρίζετε!

Όσα κι αν νομίζετε πως ξέρετε για το σεξ, πάντα υπάρχει κάτι καινούργιο και ενδιαφέρον να μάθετε!

Παρακάτω θα δείτε 10 δεδομένα που έχουν προκύψει από επιστημονικές μελέτες σχετικά με την ανθρώπινη σεξουαλική δραστηριότητα.

1. Ο νυχτερινός οργασμός, φαινόμενο γνωστό και ως ονείρωξη, δεν παρατηρείται μόνο στον αντρικό πληθυσμό –αρκετές γυναίκες φτάνουν στην κορύφωση κατά τη διάρκεια του ύπνου. Σύμφωνα με σχετική έρευνα από το Ινστιτούτο Kinsey, ποσοστό 37% των γυναικών έχουν βιώσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους το νυχτερινό οργασμό έως την ηλικία των 45 ετών.
2. Η πρωινή ερωτική διέγερση είναι επίσης ένα φαινόμενο που απαντάται τόσο στον αντρικό όσο και στο γυναικείο πληθυσμό. Μελέτη του 2005 στην επιθεώρηση Principles and Practice of Sleep Medicine αναφέρει ότι παρατηρούνται 4-5 κύκλοι ερωτικής διέγερσης (στύση ή διέγερση της κλειτορίδας για άντρες και γυναίκες αντίστοιχα) καθώς περνάμε από τα διάφορα στάδια του ύπνου.
3. Ο ύπνος μπρούμυτα συσχετίζεται πιο έντονα με τα όνειρα σεξουαλικού περιεχομένου από οποιαδήποτε άλλη στάση στον ύπνο. Αυτό προκύπτει πιθανώς επειδή στη στάση αυτή ασκείται μεγαλύτερη πίεση στα γεννητικά όργανα, η οποία «εκφράζεται» στα όνειρα.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr