«Μόλις τέλειωσε η επέμβαση, έφυγα αμέσως, περπατώντας. Χωρίς κιρσούς»

Γωγώ Φούντα
«Μόλις τέλειωσε η επέμβαση, έφυγα αμέσως, περπατώντας. Χωρίς κιρσούς»

O αγγειοχειρουργός Αθανάσιος Σιαφάκας προτείνει νέες αποτελεσματικές μεθόδους

Αν δεν έχετε κιρσούς, διαβάστε παρακάτω γιατί κάποια φίλη σας έχει, 1 στις 4 λέει η στατιστική. Ίσως έχει κι ο καλός σας, πείτε του πόσο σέξι ΔΕΝ είναι. Αν έχετε κιρσούς, σας λέω πως έκανα την επέμβαση, έφυγα αμέσως, περπατώντας, χωρίς κιρσούς, χωρίς πόνους, με τέλεια ιατρικά κι αισθητικά αποτελέσματα.

Έχω τρία πράγματα να σας πω μετά βεβαιότητος
1. Όποιος έχει πρόβλημα κιρσών, πρέπει να απευθύνεται σε Αγγειοχειρουργό με εξειδίκευση στις φλεβικές παθήσεις, κυρίως γιατί είναι καλά ενημερωμένοι για τις σημαντικές εξελίξεις στην ιατρική αντιμετώπιση των κιρσών.
2. Αν σας πουν για μέθη, επισκληρίδιο ή γενική αναισθησία (;!), σημαίνει πως δεν έχουν την απαραίτητη εμπειρία στις σύγχρονες τεχνικές.
3. Η κατάλληλη στιγμή να απαλλαγείτε από τους κιρσούς είναι αμέσως μόλις κάνετε αυτή την ερώτηση στον εαυτό σας. Καλύτερα πριν το καλοκαίρι, λέω εγώ.

Αξίζει να μάθετε τι λέει η σύγχρονη ιατρική επιστήμη για τους κιρσούς.
• Οι κιρσοί είναι φλεβική πάθηση κυρίως των κάτω άκρων - αν και κιρσοί μπορεί να εμφανιστούν και σε άλλα σημεία του σώματος, ακόμα κι εσωτερικά!!!
• Στην αρχή είναι μόνο αισθητικό πρόβλημα, αλλά με τον καιρό επιφέρουν αίσθημα κόπωσης, πόνους, δυσκολία στην κίνηση και μπορεί να καταλήξουν σε επικίνδυνα φλεβικά έλκη.
• Η αντιμετώπισή τους γίνονται εύκολα, ανώδυνα κι αποτελεσματικά.
• Υπάρχουν πολλές, σίγουρες κι ελάχιστα επεμβατικές μέθοδοι κατά των κιρσών. Laser, steam, αφρός, μικροφλεβεκτομές είναι κάποιες από αυτές, και συχνά συνδυάζονται μεταξύ τους.
• Η επέμβαση από αγγειοχειρουργό εξειδικευμένο στις σύγχρονες τεχνικές γίνεται μόνο με τοπική αναισθησία – ούτε επισκληρίδιο, ούτε καν μέθη.
• Αμέσως μετά την επέμβαση, ο ασθενής πρέπει να μπορεί να περπατήσει και να μην χρειάζεται καθόλου η παραμονή του στην κλινική"

Στην πρώτη συνάντηση με το γιατρό σας, ζητήστε να δείτε φωτογραφίες πριν και μετά την επέμβαση – θα έχετε μια ένδειξη ότι ο αγγειοχειρουργός σας έχει εμπειρία σε ανάλογες επεμβάσεις. Κανονικά, πρέπει να επιμείνει να κάνετε διάγνωση με triplex φλεβών κι αιμοδυναμικό έλεγχο. Ξέρω και τι θα σας πει...Είναι εύκολο, γρήγορο, ανώδυνο, αποτελεσματικό, δεν έχετε κανένα λόγο να το αναβάλετε, έχετε κάθε λόγο να το κάνετε αμέσως.

Κι αν εκτός από την προσωπική μου γνώμη, χρειάζεστε έγκυρη ενημέρωση μπορείτε να μάθετε τα πάντα για τις ευρυαγγείες, τους κιρσούς κι όλες τις φλεβικές παθήσεις των κάτω άκρων στο www.veincenter.gr.