Ανοιξιάτικη αλλεργία ή κρύωμα; Αναγνωρίστε τα συμπτώματα

Ανοιξιάτικη αλλεργία ή κρύωμα; Αναγνωρίστε τα συμπτώματα

Τι τα προκαλεί, και πώς να τα αντιμετωπίσετε

Συνάχι, φτέρνισμα, δακρυσμένα μάτια: όλα είναι συμπτώματα που μπορεί να οφείλονται στην αλλεργία στην γύρη, της εποχής, αλλά και σε ένα απλό κρύωμα, που είναι πολύ σύνηθες, με την αλλαγή της θερμοκρασίας. Για να μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε θα πρέπει, καταρχήν, να εντοπίσουμε πού οφείλονται. Διαβάστε παρακάτω την λίστα που συγκρίνει τα συμπτώματα της εποχιακής αλλεργίας και του κρυολογήματος και αντιμετωπίστε τα!

Συνάχι: Παρότι και οι αλλεργίες και το κρυολόγημα μπορούν να το προκαλέσουν, οι αλλεργίες είναι αυτές που προκαλούν και φαγούρα στη μύτη μας.

Φτέρνισμα: Το συχνό φτέρνισμα είναι αρκετά σύνηθες στις αλλεργίες- ειδικά αν είναι αθόρυβο. Το φτέρνισμα που οφείλεται σε αυτές δεν είναι κάτι άλλο από την προσπάθεια του οργανισμού μας να απαλλαγεί από τις αλλεργιογόνες ουσίες. Το φτέρνισμα που οφείλεται σε κρυολόγημα, συνήθως είναι ηχηρό, βαθύ και μη συνεχόμενο, και οφείλεται στην προσπάθεια του οργανισμού μας να απαλλαγεί από την συμφόρηση στους πνεύμονες.

Δακρυσμένα μάτια: Αν οφείλονται σε αλλεργίες, τα δάκρυα δεν σταματούν εύκολα να τρέχουν.

Μαύροι κύκλοι: Αν οφείλονται σε αλλεργίες, προκύπτουν από την ανικανότητα των φλεβών της περιοχής να κυκλοφορήσουν κανονικά το αίμα μας, εξαιτίας της ρινικής συμφόρησης. Οι μαύροι κύκλοι είναι ένα σύμπτωμα που δεν δημιουργείται από το απλό κρυολόγημα.

Διαβάστε ακόμα:
8 προσωπικά αντικείμενα που δεν θέλεις, και δεν πρέπει, να μοιράζεσαι με άλλους!
Πονοκέφαλος και έντονες ημικρανίες; Λόγοι που δεν είχατε φανταστεί ότι τα προκαλούν