Έτοιμες για παραλία; Το φαρμακείο σας το πήρατε;

Έτοιμες για παραλία; Το φαρμακείο σας το πήρατε;

Η φαρμακοποιός Ναντίνα Δάρα μας βοηθά να φτιάξουμε το ιδανικό φαρμακείο παραλίας

Η ηλιοθεραπεία, η βουτιά στη θάλασσα ακόμα και οι ρακέτες στην παραλία μπορεί να κρύβουν παγίδες για την υγεία μας. Το να ετοιμαστείτε για την παραλία δεν απαιτεί μόνο να φορέσετε μαγιό, να πάρετε μια πετσέτα, αντηλιακό και καφέ στο χέρι αλλά καλό θα είναι να έχετε μαζί σας ένα υποτυπώδες φαρμακείο παραλίας.
Με τη βοήθεια της φαρμακοποιού Ναντίνας Δάρα θα δείτε τι πρέπει να έχετε μαζί σας σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά.

1. Αναλγητικά: για να αντιμετωπίσουμε κάποιον πονοκέφαλο
2. Ηλεκτρολύτες: Σε περίπτωση ηλίασης είναι ο νούμερο ένα τρόπος αντιμετώπισης
3 After Sun φαρμακευτική κρέμα: Για την αντιμετώπιση ηλιακών εγκαυμάτων. Μόλις δείτε να κοκκινίζει επικίνδυνα το δέρμα πρέπει να δράσετε άμεσα πριν εμφανιστούν φουσκάλες.
4. Βαμβάκι- Ιώδιο-Οξυζενέ- Οινόπνευμα: Σε περίπτωση που κοπείτε πάνω σε μια πέτρα καλό θα είναι να περιποιηθείτε άμεσα την πληγή. Προσοχή με έχετε στον ήλιο το οινόπνευμα και το οξυζενέ.
5. Ελαστικός επίδεσμος: Με τον ελαστικό επίδεσμο μπορείτε να δέσετε την πληγή σας ή αν είστε της ρακέτας καλό θα είναι να τον έχετε μαζί σας στο ενδεχόμενο να στραμπουλίξετε το πόδι σας.
6. Τσιρότο- αποστειρωμένη γάζα.
7. Βελόνα από σύριγγα: Σε περίπτωση που πατήσετε αχινό η αποστειρωμένη βελόνα από σύριγγα θα σας βοηθήσει σιγά- σιγά να βγάλετε τις ακίδες. Καλό θα είναι να έχετε μαλακώσει το δέρμα με λαδάκι ακόμα και το baby oil κάνει δουλειά αρκεί να μην έχει glitter κοκ.
8. Αμμωνία: Για τσιμπήματα από σφίγγες, μέλισσες, μέδουσες.
9. Κορτιζονούχα κρέμα: Αν δείτε κάποια περίεργη αντίδραση στο δέρμα σας ή ακόμα και για τις ιδρωτσίλες που εμφανίζονται κάτω από το στήθος ή στα μπούτια.
10. Αιμοστατικό βαμβάκι: Για να αντιμετωπίσουμε κάποια ρινορραγία.
11. Αντισηπτικό τζελ ή μαντηλάκια για την καλύτερη υγιεινή μας

Τέλος σε περίπτωση που χρειαστείτε αντιετανικό ορό, έχετε 24 ώρες περιθώριο και μπορείτε να το κάνετε σε νοσοκομείο ή φαρμακείο.