Ο τρομακτικός λόγος που θα σε κάνει να σταματήσεις να τρως τα νύχια σου μια για πάντα

Ο τρομακτικός λόγος που θα σε κάνει να σταματήσεις να τρως τα νύχια σου μια για πάντα

Διάβασε και κρίνε μόνη σου αν αξίζει.

Το ξέρεις πως το κάνεις. Τις περισσότερες φορές, μάλιστα, ούτε που το καταλαβαίνεις, απλά το κάνεις μηχανικά επειδή το έχεις συνηθίσει. Μπορεί να το κάνεις ακόμα και τώρα που διαβάζεις αυτές τις γραμμές. Παραδέξου το, το φάγωμα των νυχιών είναι μία κακή συνήθεια που δεν μπορείς να κόψεις. Υπάρχουν γυναίκες που μισούν να βάφουν τα νύχια τους και το κάνουν μόνο και μόνο για να μην τα τρώνε -χωρίς σπουδαία αποτελέσματα, ωστόσο. Και θα πίστευε κανείς πως, φέρνοντας τα δάχτυλά σου σε τόσο συχνή επαφή με το στόμα σου, δεν είναι και το πιο υγιεινό πράγμα που μπορείς να κάνεις.

Κάτι που φυσικά ισχύει, μόνο που πλέον οι δερματολόγοι έχουν έναν ακόμα λόγο να σου παρουσιάσουν ώστε να σταματήσεις να τρως τα νύχια σου, έναν λόγο τόσο σοβαρό που πραγματικά, αν δεν σε πείσει αυτός δεν θα σε πείσει τίποτε άλλο.

Είναι πολύ πιθανόν κάτω από τα νύχια σου να καλλιεργείς βακτήρια σαλμονέλας και E.coli, μαζί με την κλασική βρωμίτσα και τον ιδρώτα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτή η περιοχή κάτω από τα νύχια είναι το καλύτερο σημείο για να κάνουν πάρτυ τα βακτήρια. Θα, σκεφτείς, εντάξει, λες και δεν το ήξερα τόσο καιρό πως τα νύχια μου κρύβουν μικρόβια, σπουδαίο νέο!

Ναι, αλλά σαλμονέλα; E.coli; Ιούς που αν τους κολλήσεις θα περάσεις πολλές, πολλές δύσκολες μέρες, αν όχι εφιαλτικές; Αξίζει τέτοιο ρίσκο μόνο και μόνο για να κάνεις τα νύχια σου σαν installation σύγχρονη τέχνης και μάλιστα κακής; Για σκέψου τα λίγο όλα αυτά.

Και την επόμενη φορά που θα φέρεις τα νύχια σου κοντά στο στόμα, έτοιμη για «φαγητό», στάσου λίγο και σκέψου τι άγγιξες πριν και πόση ώρα έχεις να πλύνεις τα χέρια σου. Το πιο πιθανό είναι να απλώσεις τα χέρια σου όσο πιο μακριά είναι ανθρωπίνως δυνατό από το πρόσωπό σου.