Eσύ μαυρίζεις στην ξαπλώστρα και το σώμα σου τρελαίνεται! Μάθε τι του συμβαίνει στον ήλιο

Eσύ μαυρίζεις στην ξαπλώστρα και το σώμα σου τρελαίνεται! Μάθε τι του συμβαίνει στον ήλιο

Όχι, αλλό κάψιμο!

Δεν είναι κακό να πάρεις λίγο χρωματάκι τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά μην απλώνεσαι στην ξαπλώστρα από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ και βάζεις το σώμα σου σε κίνδυνο. Αν διαβάσεις τί ακριβώς συμβαίνει στον οργανισμό σου την ώρα της έκθεσης μπορεί να και να κινηθείς αργά αλλά σταθερά προς την ομπρέλλα.

1. Το DNA της επιδερμίδας σου καταστρέφεται. Τη στιγμή που εσύ βλέπεις το δέρμα σου να αποκτά σκούρα απόχρωση και είσαι περήφανη για το τροπικό, σοκολατένιο σου δέρμα, την ίδια στιγμή το σώμα σου τρελαίνεται γιατί αρχίζει να καίγεται. Τα πράγματα γίνονται πολύ χειρότερα αν δεν χρησιμοποιείς αντηλιακό με υψηλό δείκτη ή λάδια χωρίς SPF.

2. H έκθεση στον ήλιο προκαλεί εμφάνιση φακίδων και αυτό σημαίνει ότι η επιδερμίδα σου υποφέρει. Δώσε σημασία στα σημάδια που στέλνει το σώμα σου όταν ταλαιπωρείται από την ηλιοθεραπεία. Οι φακίδες που εσύ θεωρείς γλυκές είναι σημάδι ότι στην περιοχή συγκεντρώνεται μελανίνη γιατί το σώμα θέλει να προστατευτεί.

3. Η ακτινοβολία επιδεινώνει την ακμή. Σε αντίθεση με αυτό που οι περισσότεροι πιστεύουν ο ήλιος δεν θεραπεύει την ακμή. Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι πως ο ήλιος αφυδατώνει το δέρμα σου, ενεργοποιεί την παραγωγή λιπαρότητας για να το προστατέψει και τελικά εμφανίζονται και νέα σπυράκια.

4. Ο ήλιος ξηραίνει τα μαλλιά σου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ενυδατώνεις σημαντικά τα μαλλιά τόσο τη στιγμή που είσαι στην παραλία όσο και αργότερα στο σπίτι με ειδικά σπρέι και leave in conditioner. Αν δεν το κάνεις τον Σεπτέμβριο είσαι για κούρεμα πολλών εκατοστών!


5. Ο ήλιος αλλοιώνει το χρώμα των μαλλιών σου. Αν δεν τα προστατέψεις σωστά το χρώμα των μαλλιών σου θα αλλάξει ελαφρώς απόχρωση. Τα καστανά μαλλιά κοκκινίζουν, τα ξανθά γίνονται ακόμα πιο ξανθά και τα κόκκινα ξεθωριάζουν γρήγορα. Και καμία γυναίκα δεν το θέλει αυτό!

Διαβάστε ακόμη:

Nα δούμε το ψυγείο σου; Αν δεν έχεις αυτές τις 5 τροφές δεν αγαπάς το σώμα σου!