Πώς θα καταλάβετε ότι έχετε πάθει ηλίαση

Γωγώ Φούντα
Πώς θα καταλάβετε ότι έχετε πάθει ηλίαση

Γιατί δυστυχώς το καλοκαίρι κρύβει παγίδες

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και παρόλο που ο καιρός κάπως μας ταλαιπωρεί, όλο και περισσότεροι, εγκαταλείπουν τις πόλεις σε αναζήτηση καλοκαιρινών προορισμών, δροσιάς και θάλασσας. Και επειδή εμείς οι Έλληνες, είμαστε παιδιά του καλοκαιριού, αγαπάμε την παραλία, να καθόμαστε με τις ώρες στον ήλιο, να πίνουμε μπύρες και κοκτέιλς, και απλά να χαζεύουμε, έχουμε λίγες περισσότερες πιθανότητες να την πατήσουμε από την ήλιο σε σχέση με τους υπόλοιπους. Μόνο που είναι και κάποιες φορές, που δυστυχώς τα πράγματα γίνονται πιο σοβαρά και στο προσκήνιο μπαίνει η ηλίαση.

Ηλίαση μπορούμε να πάθουμε όλοι, με κάποιες ομάδες φυσικά να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο. Αυτές είναι τα παιδιά, οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, οι αθλητές, οι διαβητικοί και αυτοί που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το αλκοόλ. Τα βασικά συμπτώματα είναι:

- Αυξημένη θερμοκρασία σώματος

- Πολύ ξηρό δέρμα

- Αυξημένοι παλμοί καρδιάς

- Πονοκέφαλος

- Ζαλάδα

- Εξάντληση

- Ναυτία

Για να προλάβετε το... κακό, δεν έχετε παρά να κάνετε μερικά πολύ απλά πράγματα: Κρατήστε το σώμα σας ενυδατωμένο πίνοντας πολλά υγρά και διατηρήστε τη θερμοκρασία του σώματος σταθερή. Αποφύγετε το αλκοόλ και τους πολλούς καφέδες και φορέστε ανοιχτόχρωμα και φαρδιά ρούχα. Αν τα συμπτώματα επιμείνουν, καλό θα ήταν να πάτε αμέσως σε ένα γιατρό.

Διαβάστε ακόμη:

20 σημάδια που δείχνουν ότι ο θυρεοειδής σας δε λειτουργεί σωστά