Έχετε ωορρηξία τότε εξαφανίστε το πορτοφόλι γιατί οι ορμόνες μας κάνουν καταναλωτικές!

Έχετε ωορρηξία τότε εξαφανίστε το πορτοφόλι γιατί οι ορμόνες μας κάνουν καταναλωτικές!

Άλλη μια έρευνα, άλλοθι για την καταναλωτική μανία των γυναικών

Είμαστε καταναλωτικές! Μας αρέσει να αγοράζουμε καινούργια ρούχα, παπούτσια, αυτοκίνητο ακόμα και σπίτι. Δεν είναι μόνο ότι θέλουμε να έχουμε στην κατοχή μας ωραία πράγματα, μπορεί να θέλουμε να εντυπωσιάσουμε έναν άνδρα ή να μπούμε στο μάτι μιας άλλη γυναίκας. Με αυτά τα απλά, κλασσικά γυναικεία θέματα καταπιάστηκαν οι επιστήμονες του πανεπιστημίου του Τέξας για να καταλήξουν στο πολύ ενδιαφέρον συμπέρασμα, ότι εμείς οι γυναίκες όταν έχουμε ωορρηξία τρελαινόμαστε για shopping.

Συγκεκριμένα στην έρευνα συμμετείχαν, 300 γυναίκες από τις οποίες και ζητήθηκε να επιλέξουν ανάμεσα σε δυο πολυτελή προϊόντα. Δηλαδή, στην μια επιλογή είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν ένα αυτοκίνητο αξίας 20.000 δολαρίων ενώ οι άλλες γυναίκες είχαν αυτοκίνητο 12.000 δολαρίων ενώ στην δεύτερη επιλογή το... κοντέρ ανέβαινε στην επιλογή ενός αυτοκινήτου 25.000 δολαρίων ενώ οι άλλες γυναίκες είχαν αυτοκίνητο αξίας 40.000 δολαρίων. Το αποτέλεσμα ήταν πως οι γυναίκες που βρίσκονταν σε ωορρηξία και τα οιστρογόνα τους ήταν σε υψηλά επίπεδα ήταν πιο πιθανό να επιλέξουν την πιο πλεονεκτική για εκείνες θέση.

Με λίγα λόγια οι γυναίκες γίνονται πιο υλιστικές κοντά στην ωορρηξία και ανησυχούν περισσότερο με το τι έχουν οι άλλες γυναίκες σε σύγκριση με εκείνες. Από την άλλη βέβαια που το κακό να θέλει τα πιο ωραία και τα καλύτερα; Λέτε να έχω ωορρηξία;