Μήπως φοράτε λάθος νούμερο παπούτσι;

Μήπως φοράτε λάθος νούμερο παπούτσι;

Οι ειδικοί εξηγούν γιατί μπορεί να μην μας κάνουν πια τα αγαπημένα, παλιά μας παπούτσια, αλλά και πόσο σημαντικό είναι το σωστό μέγεθος

Σας έχει τύχει ποτέ να δοκιμάζετε ένα ζευγάρι παπούτσια που, πριν 10 χρόνια δεν θέλατε να βγάλετε από τα πόδια σας και, πλέον δεν σας κάνουν; Στο site του αμερικανικού Elle διαβάσαμε ένα άρθρο με πολύτιμες λεπτομέρειες όσον αφορά τα πόδια αλλά και τα νούμερα των παπουτσιών μας, που –μέχρι στιγμής- αγνοούσαμε.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, παρότι η ανάπτυξή μας να σταματάει, μετά την πάροδο της εφηβείας μας αλλά τα πόδια μας μπορεί να εξακολουθήσουν να μεγαλώνουν, (σχεδόν) ανεπαίσθητα. Αυτό μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα, να μην μας κάνει πια ένα ζευγάρι παπούτσια που αποκτήσαμε πριν πολλά χρόνια, γεγονός που, με την σειρά του, μπορεί να δημιουργήσει στο πέλμα μας διάφορα προβλήματα όπως κάλλους και κότσια, που, εκτός από το ότι πονάνε, δεν δείχνουν και ωραία με τα καλοκαιρινά μας σανδάλια.

Ένα ακόμα χρήσιμο –αλλά και πολύ ενδιαφέρον- στοιχείο είναι και το ότι, από την δεκαετία του 1970, τα νούμερα παπουτσιών έχουν μεγαλώσει- γεγονός απολύτως ανάλογο με τον μέσο όρο μεγέθους του μέσου ανθρώπου που, επίσης, μεγάλωσε. Ο Stuart Weitzman, για του λόγου το αληθές, δήλωσε στην Wall Street Journal ότι, το νούμερο με την μεγαλύτερη ζήτηση ήταν το 37, αλλά, πλέον, είναι το 39 ενώ, τα σχέδιά του, μετά από ζήτηση των πελατισσών του, κυκλοφορούν πια και σε 42 (και ναι, μιλάμε για γυναικεία παπούτσια).

Τι πρέπει, λοιπόν, να έχουμε στο μυαλό μας; Καταρχήν να μην επαναπαυόμαστε, και να θυμόμαστε ότι τα μεγέθη μπορούν να διαφέρουν ανάλογα με το brand. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν δεν έχουμε το νου μας και δεν δοκιμάζουμε προσεκτικά τα παπούτσια που θέλουμε να αποκτήσουμε, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να μην έχουμε την τέλεια εφαρμογή. Είναι προτιμότερο να δοκιμάζουμε παπούτσια το βράδυ, όταν τα πέλματά μας είναι ελαφρώς πρησμένα, ώστε να μην μας στενεύουν αργότερα και να μην μένουμε «κολλημένοι» στο ότι φοράμε ένα συγκεκριμένο νούμερο, που δεν αλλάζουμε.

Διαβάστε ακόμα:
Κατάθλιψη και σεξ: Πώς να σώσετε την σεξουαλική σας ζωή!
Μείωσε το πρήξιμο και χάσε βάρος με 6 απλά «βραδινά βήματα»