Αντισυλληπτικά χάπια: Σας λύνουμε τις 4 συχνότερες απορίες σας!

Αντισυλληπτικά χάπια: Σας λύνουμε τις 4 συχνότερες απορίες σας!

Και... ενδοιασμοί τέλος

Αντισυλληπτικά χάπια. Παρόλο που οι περισσότερες γυναίκες στο εξωτερικό τα χρησιμοποιούν, οι Ελληνίδες έχουν ακόμη αρκετές φοβίες και ενδοιασμούς ως προς τη χρήση τους. Τα ερωτήματα πολλά. Οι μύθοι γύρω απο αυτά ακόμη περισσότεροι. Πάμε να λύσουμε, λοιπόν, 4 συχνές απορίες γύρω από την πιο αποτελεσματική μέθοδο αντισύλληψης.

1. Είναι αποτελεσματικά; Αν τα παίρνω σωστά μπορεί να μείνω έγκυος;

Τα αντισυλληπτικά τερματίζουν πρώτα στην κατάταξη με τις πιο αξιόπιστες μεθόδους αντισσύληψης, μιας και η επιτυχία τους αγγίζει το 98%. Επομένως, αν τα χρησιμοποιείτε ορθά, δε θα μείνετε έγκυος. Παρόλα αυτά, έχετε κατά νου ότι δε σας προστατεύουν από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

2. Ευθύνονται για την εκδήλωση καρκίνου;

Όχι μόνο δεν ισχύει κάτι τέτοιο αλλά αντιθέτως ερευνητέ ανακάλυψαν πως οι γυναίκες που λαμβάνουν τα δισκία παρουσιάζουν λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του ενδομητρίου και των ωοθηκών.

3. Προκαλούν αύξηση βάρους;

Μεγάλο άγχος πολλών γενικών είναι αν τα χάπια παχαίνουν. Η απάντηση είναι όχι. Τα αντισυλληπτικά νέας γενιάς είναι αρκετά φιλικά με το σώμα σας. Το μόνο που μπορεί να παρατηρήσετε κατά τα πρώτα διαστήματα λήψης τους, είναι ένα φούσκωμα και επιδείνωση της κυτταρίτιδας.

4. Μπορούν να προκαλέσουν στειρότητα;

Σε καμία περίπτωση! Tα χάπια δεν επηρεάζουν τη γονιμότητα της γυναίκας και δε δημιουργούν προβλήματα σε μια πιθανή μελλοντική εγκυμοσύνη. Έρευνες έχουν αποδείξει μάλιστα πως μετά τη διακοπή τους, οι πιθανότητες για σύλληψη είναι περισσότερες.

Διαβάστε ακόμα

Κατάθλιψη: η μάστιγα της εποχής, ο δαίμονας του Ρόμπιν