Αιμορροΐδες: Το μυστικό της γιαγιάς για να ανακουφιστείτε από τον πόνο

Αιμορροΐδες: Το μυστικό της γιαγιάς για να ανακουφιστείτε από τον πόνο

Μαϊντανός και φρέσκο κρεμμύδι κάνουν θαύματα

Οι αιμορροΐδες αποτελούν εφιάλτη για πολλούς ανθρώπους, κυρίως του δυσκοίλιους ενώ πολύ συχνά εμφανίζονται αιμορροϊδες στις εγκύους, στους παχύσαρκους και εκείνους που κάνουν καθιστική ζωή.

Πράγματι, ο πόνος είναι πολύ ενοχλητικός έως και ανυπόφορος και σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να απευθυνθείτε στον γιατρό σας. Βλέπετε υπάρχουν εσωτερικές και εξωτερικές αιμορροΐδες και θα πρέπει να σας εξετάσει προκειμένου να σας δώσει την σωστή θεραπεία για την αντιμετώπισή τους.

Ωστόσο, οι γιαγιάδες για άλλη μια φορά είχαν τον τρόπο τους ώστε να καταπραΰνουν κάπως τον πόνο με πράγματα που είχαν στον κήπο τους. Ποιά ήταν αυτά; Ο μαϊντανός και το φρέσκο κρεμμύδι.

Πάρτε ένα ματσάκι μαϊντανό και βράσετε για 10 λεπτά σε ένα ποτήρι γάλα. Αμέσως μετά βάλτε τον μαϊντανό σε μια αποστειρωμένη γάζα και κάντε τοπικό κατάπλασμα.

Από την άλλη μπορείτε να πάρετε ένα φρέσκο κρεμμυδάκι να το βράσετε μέχρι να λιώσει και να το πολτοποιήσετε. Τον πολτό αυτό θα πρέπει να τον βάλετε πάλι σε με αποστειρωμένη γάζα και να κάνετε πάλι τοπικό κατάπλασμα.

Διαβάστε επίσης:

HeLP: η θεραπεία των αιμορροΐδων δεν είναι πλέον ταμπού

Οι 14 καλύτερες τροφές για φυτικές ίνες