Body shaming: Kim Kardashian, Katy Perry, Lady Gaga, Christina Aguilera, Mariah Carey

Ερμιόνη Σαρρή
Body shaming: Kim Kardashian, Katy Perry, Lady Gaga, Christina Aguilera, Mariah Carey

Μπορεί να είναι όμορφες, πλούσιες και διάσημες, ωστόσο, κάποιες από τις αγαπημένες μας celebrities έχουν υποστεί bullying για τον σωματότυπό τους και συγκεκριμένα, για τα κιλά τους!

Επειδή το φαινόμενο του «body shaming» (τα κακεντρεχή σχόλια για την εξωτερική εμφάνιση ενός ατόμου) έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας στις 6 Μαΐου, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σου τις ιστορίες των διάσημων αυτών κυριών και τα μηνύματα που εκείνες έστειλαν στους body shamers που τους επιτέθηκαν. Ευτυχώς, υπάρχουν και stars οι οποίες δεν είναι διατεθειμένες να χάσουν τις καμπύλες τους. Αντιθέτως, υπερασπίζονται το σώμα τους και αισθάνονται περήφανες γι’ αυτό, όπως ακριβώς είναι!

Kim Kardashian

kim nhd

Η Kim Kardashian βρίσκεται συνεχώς κάτω από τα «φώτα» της δημοσιότητας και πολύ συχνά, το σώμα της γίνεται αφορμή για να γραφτούν για εκείνη πολλά αρνητικά δημοσιεύματα. Το πραγματικό «πάρτι», όμως, στήνεται στα social media. Εκεί, εκατομμύρια χρήστες του Διαδικτύου σχολιάζουν μανιωδώς τα κιλά της. Όταν, όμως, έπεσε θύμα body shaming μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού, η Kim απάντησε στους επικριτές της στο Twitter με ένα «εκρηκτικό» post.

«Όποια γυναίκα έχει κάνει μωρό, ξέρει πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι να χάσει κιλά… Το σώμα σου αλλάζει τελείως! Ντροπή σας που με κοροϊδεύατε όταν ήμουν έγκυος και συνεχίζετε να το κάνετε και τώρα που προσπαθώ να χάσω βάρος. Δεν είμαι τέλεια, αλλά δεν θα ανταποκριθώ ποτέ στα skinny πρότυπά σας», έγραψε η Κιμ (και μπράβο της).

Katy Perry

katy g

Και οι καμπύλες της Katy Perry βρίσκονται συχνά στο στόχαστρο των media. Ωστόσο, όπως η Kim Kardashian, έτσι και η Katy αισθάνεται καλά με το σώμα της γι’ αυτό και δηλώνει ότι δεν θα προβεί ποτέ σε κάποια εξαντλητική δίαιτα για να αποκτήσει το skinny look για το οποίο τόσες άλλες stars… λιμοκτονούν για να πετύχουν. Σε πρόσφατη συνέντευξή της, μάλιστα, η διάσημη τραγουδίστρια είπε ότι έχει καμπύλες και τις λατρεύει (και πολύ καλά κάνει).

Lady Gaga

gaga beo

Τα κιλά της διάσημης star της μουσικής βιομηχανίας έχουν πολλά… σκαμπανεβάσματα, ωστόσο, εκείνη δεν επηρεάζεται από τους body shamers και μάλιστα, δηλώνει περήφανη για το κορμί της.

«Άκουσα ότι το σώμα μου έχει γίνει θέμα συζήτησης γι’ αυτό και ήθελα να πω ότι εγώ είμαι περήφανη για το σώμα μου και το ίδιο περήφανοι θα έπρεπε να είστε κι εσείς για τα δικά σας… Να είστε ο εαυτός σας», έγραψε η Lady Gaga στο Instagram τον περασμένο Φεβρουάριο, έπειτα από την εμφάνισή της στο ημίχρονο του Super Bowl.

Christina Aguilera

xrina

Η Christina Aguilera βαρέθηκε να είναι ένα «κοκκαλιάρικο κοριτσάκι» και αποφάσισε να γίνει μια χυμώδης γυναίκα που λατρεύει το σώμα της και στα 36 της χρόνια, δηλώνει ότι αισθάνεται «πιο σέξι από ποτέ».

Αν και γνωρίζει «από πρώτο χέρι» τι σημαίνει body shaming, η ίδια αναφέρεται συχνά στο θέμα του βάρους της, λέγοντας ότι δεν ζυγίζεται ποτέ. Σύμφωνα με την ίδια, το «μυστικό» για να νιώθει κάποιος καλά με τον εαυτό του, είναι να «αγκαλιάζει» τις ατέλειές του.

Mariah Carey

maraia

Άλλη μια star που έχει βρεθεί στο στόχαστρο των body shamers είναι η Mariah Carey. Η διάσημη τραγουδίστρια και ηθοποιός δεν ήταν ποτέ μια skinny γυναίκα, ωστόσο, έπειτα από την εγκυμοσύνη της, πήρε αρκετά κιλά τα οποία δυσκολεύτηκε να χάσει. Οι επικριτές της βρήκαν τότε την ευκαιρία που περίμεναν και εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση εναντίον της μέσα από τα social media.

Τι έκανε εκείνη; Πήρε τον χρόνο της και έδιωξε τα περιττά κιλά της εγκυμοσύνης με τον δικό της τρόπο και χωρίς να χάσει τις όμορφες καμπύλες της.

Βάλτε τους body shamers στη θέση τους!

Παρά τις διαφορές που τους χωρίζουν, οι celebrities που αναφέραμε έχουν ένα στοιχείο που τις ενώνει: Αγαπούν το σώμα τους, όπως ακριβώς είναι, γι’ αυτό δεν δίνουν καμία σημασία σε όσα τους προσάπτουν οι επικριτές τους. Το μάθημα που μπορούμε να πάρουμε από αυτές τις γοητευτικές κυρίες είναι ότι μια γυναίκα δεν χρειάζεται να είναι skinny για να είναι όμορφη. Πάνω απ’ όλα πρέπει να φροντίζει την υγεία της, τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα σκεφτείς να προχωρήσεις σε κάποια «γρήγορη» δίαιτα για να αλλάξεις το σώμα σου, ρίξε μια πιο προσεκτική ματιά στον καθρέφτη. Οι καμπύλες σου είναι όμορφες, όπως ακριβώς κι εσύ. Και να θυμάσαι: Η αυτοπεποίθηση πηγάζει από μέσα σου!

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας

Για όλους τους παραπάνω λόγους γίνεται εύκολα κατανοητή η σημασία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Δίαιτας στις μέρες μας, καθώς εκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο υποφέρουν από διατροφικές διαταραχές.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας καθιερώθηκε το 1992 από τη Μέρι Έβανς-Γιανγκ, μια γυναίκα που υπέφερε από νευρική ανορεξία και η οποία έγραψε το μπεστ σέλερ «Τα έχεις όλα, χωρίς να κάνεις δίαιτα».

Το μήνυμά της; Να βάλουμε ένα τέλος στις διακρίσεις που αφορούν στα κοινωνικά στερεότυπα περί ομορφιάς, να πούμε «όχι» στην εμμονή με το αδυνάτισμα και στις εξαντλητικές δίαιτες και να αγαπήσουμε το σώμα μας. Το «μυστικό» κρύβεται στην υγιεινή διατροφή και την άσκηση.

Καμία ανοχή στο body shaming!