Τα γευστικά και ανάλαφρα σνακ του καλοκαιριού!

Ερμιόνη Σαρρή
Τα γευστικά και ανάλαφρα σνακ του καλοκαιριού!

Η θερμοκρασία που ανεβαίνει μας εμπνέει να τρώμε πιο υγιεινά και οι ζεστές μέρες αλλάζουν τις διατροφικές μας συνήθειες. Προτιμάμε ανάλαφρα, μικρά και συχνά γεύματα, δροσερούς χυμούς και σνακ που μας χαρίζουν ενέργεια και μας βοηθούν να κινούμαστε στην πόλη, ακόμα και όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει επικίνδυνα. Πώς μπορούμε, όμως, να συνδυάσουμε γεύση, υγιεινή διατροφή και απόλαυση; Επειδή ξέρουμε ότι δεν σου αρέσει να στερείσαι, συγκεντρώσαμε τα πιο νόστιμα αλλά και υγιεινά σνακ που μπορείς να εντάξεις στη διατροφή σου.

Φρουτοσαλάτα

Τα καλοκαιρινά φρούτα φημίζονται για τη γεύση και την ποικιλία τους. Είναι δροσιστικά και πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Η κατανάλωσή τους είναι εύκολη, ενώ σε ελάχιστο χρόνο μπορείς να ετοιμάσεις μία φρουτοσαλάτα γεμάτη θρεπτικά συστατικά! Είναι ένας καλός τρόπος για να διατηρήσεις σταθερό το βάρος σου, καθώς περιέχει ελάχιστες θερμίδες.

Κεφίρ

kefir queen

Η Jennifer Anniston, η Julia Roberts και η Michelle Pfeiffer το έχουν εντάξει στο διατροφικό τους πρόγραμμα, όπως άλλωστε και η δική μας χρυσή Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη που φροντίζει ιδιαίτερα για τη διατροφή της. Έχει ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας, καθώς ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, συμβάλλει στην καλή υγεία του πεπτικού συστήματος και στην εξισορρόπηση της χλωρίδας του εντέρου. Είναι ιδιαίτερα γευστικό και εκτός από το πινόμενο, μπορείς να δοκιμάσεις και το νέο Κεφίρ γιαούρτι από την ΟΛΥΜΠΟΣ σε γεύση κλασική ή με βρώμη και φρούτα (ακτινίδιο, δαμάσκηνο και σύκο, με τραγανές νιφάδες βρώμης.) Είναι ιδανικό σνακ για ένα απολαυστικό διάλειμμα στο γραφείο, καθώς περιέχει όσα θρεπτικά συστατικά χρειάζεσαι καθημερινά και σου προσφέρει αρμονία και ισορροπία!

kefir granita

Θα χρειαστείς μόνο πάγο και καρπούζι! Καθάρισε το καρπούζι από τα κουκούτσια και χτύπα το στο μπλέντερ με παγάκια. Μοίρασε το μείγμα σε παγοθήκες και τοποθέτησέ τες στην κατάψυξη. Όταν παγώσουν, τις σερβίρεις και αδειάζεις τα παγάκια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σαν «χιόνι». Γέμισε τα ποτήρια και διακόσμησε με φέτες καρπουζιού. Αν σου αρέσει το λεμόνι, μπορείς να προσθέσεις χυμό λεμονιού για μία πιο ιδιαίτερη γλυκόξινη παραλλαγή!

Σούπα γκασπάτσο

soupa kefir

Είναι η πιο καλοκαιρινή μεσογειακή κρύα σούπα που μπορείς να φτιάξεις σε ελάχιστο χρόνο. Θα χρειαστείς ντοματίνια, αγγούρι, πιπέρι και κρεμμύδια ενώ περιέχει ελάχιστες θερμίδες και είναι ιδιαιτέρως γευστική!

Πράσινο smoothie!

prasino smoothie kefir

Είναι ένα από τα πιο ωραία ροφήματα που καλοκαιριού και συγκαταλέγεται στις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις των αγαπημένων μας σταρ του Χόλυγουντ. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις στο μπλέντερ ένα φλιτζάνι ψιλοκομμένο kale, ένα φλιτζάνι φρέσκα μούρα, ½ μπανάνα, ½ φλιτζάνι νερό και 5 παγάκια. Δοκίμασέ το για να αναζωογονηθείς και να αποτοξινωθείς!

Τέλος, μην ξεχνάς να φροντίζεις τον οργανισμό σου, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Κατανάλωσε χυμούς και άφθονο νερό και φρόντισε να διατηρείς ενυδατωμένη την επιδερμίδα σου καθημερινά.