Τρία υπέροχα γεύματα και ένα ευτυχισμένο (και χορτάτο) ζευγάρι

Τρία υπέροχα γεύματα και ένα ευτυχισμένο (και χορτάτο) ζευγάρι

Ας είμαστε ειλικρινείς: Την ημέρα των γενεθλίων σου ξυπνάς πάντα με… μεγάλες προσδοκίες! Όχι ότι αλλάζει κάτι στον έξω κόσμο, αλλά πάντα για κάποιο λόγο περιμένεις την έκπληξη και το κάτι διαφορετικό. Έτσι κι εγώ φέτος, είχα αποφασίσει ότι θα είναι ξεχωριστά. Όχι μόνο γιατί ξημέρωνε Σάββατο, αλλά κυρίως γιατί ο καλός μου, μου είχε υποσχεθεί ότι η μέρα μου ανήκε ολοκληρωτικά και ότι θα έκανε τα πάντα για να με περιποιηθεί (κάπως έτσι προσπάθησε να με ηρεμήσει που έκλεινα τα 30)!

Όταν, λοιπόν, κάποιος σου υπόσχεται ότι θα σε περιποιηθεί, σημαίνει ότι μεταξύ άλλων θα σου φτιάξει το αγαπημένο σου σνακ και το αγαπημένο σου γλυκό. Έλα, όμως, που εμένα με περίμενε για πρωινό κάτι διαφορετικό από το Βιτάμ που είχα συνηθίσει. «Είναι το νέο Βιτάμ με έλαιο καρύδας και αμυγδάλου», μου είπε σε μία προσπάθεια να με πείσει ότι αυτό που θα έτρωγα θα ήταν καλύτερο από αυτό που είχα συνηθίσει.

Ναι θα το παραδεχτώ, είμαι δύσπιστη και γκρινιάρα, αλλά για να είμαι ειλικρινής η αποστολή εξετελέσθη. Τόσο ελαφριά και παράλληλα γεμάτη γεύση χρόνια είχα να γευτώ, κάτι που φυσικά εξέφρασα δίνοντας συγχαρητήρια στον καλό μου για την ανακάλυψή του!

karyda

H συνέχεια ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακή, και μιας και μεσημέριαζε, ήρθε η ώρα του γιορτινού γεύματος. Η μαγειρική του καλού μου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τίμια, αλλά σίγουρα όχι επαγγελματική. Κι όμως, αυτή τη φορά όλα ήταν διαφορετικά: «Oh my God μήπως είμαι στο Survivor ή στον παράδεισο;», αναφώνησα. Ναι, ήταν το καλύτερο ριζότο με εσάνς καρύδας που έφαγα ποτέ μου.

«Έχει κι άλλες γεύσεις;» ρώτησα γιατί προφανώς η όρεξή μου είχε ανοίξει, για να πάρω θετική απάντηση και το Βιτάμ με έλαιο καρυδιού στο χέρι. Ουάου!

Ε ναι, η γενέθλια τούρτα μου περιείχε αυτό το σχεδόν μαγικό συστατικό, το οποίο την απογείωσε και τις προσέδωσε μυθικές διαστάσεις. Όχι, δεν τη φάγαμε ολόκληρη οι δυο μας (το καλοκαίρι είναι μία ανάσα και προσέχουμε όσο να πεις), αλλά βοήθησαν αρκετά αποτελεσματικά οι φίλοι μας, στο να εξαφανιστεί μέσα σε κάποια λεπτά. Και η αλήθεια είναι, ότι όταν μας ρώτησαν με ενθουσιασμό τι στο καλό έχουμε βάλει και είναι τόσο νόστιμη, το μυστικό μας αποκαλύφθηκε, γιατί ναι, τα σπουδαία νέα πρέπει να τα μοιράζεσαι!

karudia

Πλέον, σε όποιο σπίτι κι αν πάω, ένα Βιτάμ με έλαιο καρύδας και αμυγδάλου ή έλαιο καρυδιού θα το βρω. Και περιττό να πω, ότι εξαιτίας του μπήκα στην κουζίνα και φτιάχνω ασταμάτητα γλυκά και φαγητά. Με λίγα λόγια, ο καλός μου κατάφερε το ακατόρθωτο: Με έκανε νοικοκυρά!