Αυτή είναι η μία και μοναδική τροφή που μπορείς να τρως κάθε μέρα για υγιές δέρμα

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Αυτή είναι η μία και μοναδική τροφή που μπορείς να τρως κάθε μέρα για υγιές δέρμα

Και φυσικά υπάρχει σίγουρα στην κουζίνα σου

Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο και αποδεδειγμένο πως ό,τι τρώμε έχει επίπτωση στο σώμα και στο δέρμα μας. Για παράδειγμα, μία διατροφή πλούσια σε ζάχαρη και υδατάνθρακες είναι πιθανόν να δημιουργήσει ακμή, ενώ μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή θα έχει ως αποτέλεσμα μια λαμπερή επιδερμίδα. Γι’ αυτό λοιπόν σου βρήκαμε την μία και μοναδική τροφή που μπορείς να τρως καθημερινά για μια πιο όμορφη και υγιή επιδερμίδα.

Για το σκοπό αυτό, το Spoon University μόλις συνέταξε μια λίστα με τα πιο αναζωογονητικά τρόφιμα και φρούτα που είναι το νούμερο ένα.

«Τα εσπεριδοειδή όπως τα πορτοκάλια και το λεμόνι είναι απαραίτητα για την αναζωογόνηση του δέρματος», αναφέρουν οι ειδικοί. Αν σκοπός σου είναι να αποκτήσεις και να έχεις καθαρή, λαμπερή και απαλή επιδερμίδα, βεβαιώσου ότι τα εσπεριδοειδή όπως τα λεμόνια, τα limes ή τα γκρέιπφρουτ είναι μέρος της καθημερινής σου διατροφής και ρουτίνας ομορφιάς. Τα εσπεριδοειδή είναι μια πλούσια φυσική πηγή βιταμίνης C, η οποία βοηθά στην καταστροφή των ελεύθερων ριζών στο σώμα μας, ενώ παρέχει άμεση λάμψη στο δέρμα και αναζωογόνηση αυτού από το εσωτερικό.

Επιπλέον, ορισμένα εσπεριδοειδή μπορούν επίσης να βοηθήσουν με ηλιακές κηλίδες, ουλές ακμής ή διχρωμία στο δέρμα. Το αντιοξειδωτικό ρετινόλης στο γκρέιπφρουτ βοηθά στη θεραπεία αυτής της κατάστασης, ανανεώνοντας το κατεστραμμένο δέρμα, ενώ το κάλιο συμβάλλει στην εξομάλυνση των ρυτίδων και παρέχει προστατευτική ασπίδα έναντι των ακτίνων UV, ενώ τα αμινοξέα κάνουν το δέρμα σταθερό και μαλακό.