Υπάρχουν γευστικές και ταυτόχρονα υγιεινές επιλογές;

Δέσποινα Καμπούρη
Υπάρχουν γευστικές και ταυτόχρονα υγιεινές επιλογές;

Οι στόχοι που βάζουμε κάθε σεζόν, δεν είναι πάντα εύκολο να εκπληρωθούν. Υποχρεώσεις, τρέξιμο και «γεμάτες» εβδομάδες, που περνούν πριν καν το συνειδητοποιήσουμε, αρκετές φορές μας απομακρύνουν από όσα θα θέλαμε ιδανικά να κάνουμε. Προκειμένου να τα προλάβουμε όλα χρειαζόμαστε πρόγραμμα, σε κάθε τομέα της ζωής μας, από τη ρουτίνα ομορφιάς που ακολουθούμε καθημερινά μέχρι τη διατροφή μας. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα.

Ένα σωστό διατροφικό πρόγραμμα μας βοηθάει να λάμψουμε τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά. Το βεβαρυμμένο πρόγραμμα δεν πρέπει να γίνεται δικαιολογία, για να μην προσέχουμε τη διατροφή μας, ειδικότερα όταν υπάρχουν τόσες πολλές γευστικές, αλλά και ταυτόχρονα υγιεινές επιλογές που μπορούμε να καταναλώνουμε καθημερινά.

Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται!

Η διατροφή που ακολουθώ προκειμένου να διατηρήσω τη φόρμα μου και να μην πεινάω διαρκώς κατά τη διάρκεια της ημέρας, ξεκινάει με ένα πλούσιο πρωινό. Καθημερινά πριν φτάσω στο γραφείο, φροντίζω να σηκώνομαι αρκετά νωρίτερα, ώστε να έχω λίγο χρόνο για τον εαυτό μου. Αφού κάνω ένα ζεστό ντους, ετοιμάζω ένα θρεπτικό πρωινό και χαλαρώνω, οργανώνοντας την ημέρα μου. Ήδη από το ξεκίνημα, προσπαθώ να είμαι δημιουργική και να προετοιμάζω εμπνευσμένα πιάτα που μου φτιάχνουν τη διάθεση. Άλλωστε, για εμένα το φαγητό είναι ευχαρίστηση, για αυτό προσπαθώ να απολαμβάνω μόνο πιάτα που με ευχαριστούν πραγματικά.

ytroooooo

Το «μυστικό» για να μη βαριέσαι είναι οι σωστοί συνδυασμοί. Στα ντουλάπια της κουζίνας μου έχω πάντοτε πολλά δημητριακά, από τα κλασικά corn flakes και bran flakes μέχρι muesli και νιφάδες βρώμης. Συνδυάζοντάς τα με ξηρούς καρπούς όπως φουντούκια και αμύγδαλα, αλλά και φρούτα όπως ρόδι, μπανάνα και μήλο, δημιουργώ καθημερινά ένα διαφορετικό θρεπτικό μπολ, που μου χαρίζει την ενέργεια που χρειάζομαι, χωρίς να με γεμίζει πολλές θερμίδες. Αν και εσύ θέλεις να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα, και να δώσεις μία πιο ιδιαίτερη γεύση, σου προτείνω να τα συνδυάσεις με ρόφημα αμυγδάλου ή σόγιας, που είναι 100% φυτικά και πηγή ασβεστίου. Μάλιστα το ρόφημα σόγιας είναι πλούσιο σε φυτικές πρωτεΐνες ενώ το ρόφημα αμυγδάλου πηγή βιταμινών, στοιχεία που έχουμε ανάγκη για να ξεκινήσουμε δυναμικά την ημέρα μας.

Τι κάνουμε με τις υπογλυκαιμίες;

Τις φορές που έχω όρεξη για γλυκό, επιλέγω τραγανές ρυζογκοφρέτες χωρίς γλουτένη που έχει μόλις 26 θερμίδες η ρυζογκοφρέτα και την συνδυάζω με μαρμελάδα φράουλα με φρουκτόζη και ολόκληρα κομμάτια από φρούτα. Έτσι, νιώθω πλήρης.

fytrooooooo333

Επιλέγω ακατέργαστη καστανή ζάχαρη, που προσθέτω στον καφέ, καθώς και μαύρη ζάχαρη ή φρουκτόζη, κάθε φορά που φτιάχνω muffins, κέικ και άλλα γλυκίσματα για τα αγγελούδια μου και ολόκληρη την οικογένεια.

Μικρά απολαυστικά διαλείμματα: Το «μυστικό» για να μην πεινάς

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, προσπαθώ να ελέγχω τις ποσότητες που καταναλώνω και να τρώω αρκετά συχνά, ώστε να ενεργοποιώ τον μεταβολισμό μου. Έτσι, μέχρι το μεσημεριανό γεύμα, για να «κόψω» την πείνα, φροντίζω να έχω πάντα στο ντουλαπάκι του γραφείου μου ρυζογκοφρέτες.

fytrooo99

Επειδή όμως οι γευστικοί πειρασμοί είναι πολλοί, πηγαίνω προετοιμασμένη με το ταπεράκι μου. Ο χρόνος, όμως, είναι περιορισμένος, για αυτό και προετοιμάζω εύκολα και γρήγορα γεύματα, τα οποία είναι πλούσια σε γεύση και αρώματα. Η αδυναμία μου είναι τα μακαρόνια. Αν πιστεύεις ότι παχαίνουν, η δική μου εναλλακτική και απολύτως υγιεινή συνταγή, θα σε κάνει να αναθεωρήσεις και να τα απολαύσεις, χωρίς τύψεις. Τα σπαγγέτι Silueta Fytro είναι ιδανικά για όσες προσέχουν τη σιλουέτα τους, διότι περιέχουν αλεύρι σόγιας, που είναι πλούσιο σε φυτικές πρωτεΐνες χωρίς χοληστερόλη εκ φύσεως. Συνήθως, τα συνοδεύω με λαχανικά. Εξίσου θρεπτικό και γευστικό είναι και το ρύζι με φλοιό, το οποίο χρησιμοποιώ για να φτιάξω πολύχρωμο ριζότο με φρέσκα λαχανικά, ζεστές βελουτέ σούπες, που είναι ιδανικές για την εποχή, αλλά και πολύχρωμες σαλάτες.

fytro98765

Εμπνευσμένες χορταστικές σαλάτες

Μην ξεχνάς άλλωστε, ότι οι σαλάτες πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνονται στο διατροφικό σου πρόγραμμα. Εγώ τις καταναλώνω συνήθως το βράδυ, που προσπαθώ να τρώω ένα ελαφρύ γεύμα. Τελευταία, με έχει κερδίσει το κινόα, το οποίο συνδυάζω με ψητά λαχανικά. Το ταμπουλέ με πλιγούρι, κατέχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, γιατί το πλιγούρι είναι μία από τις αγαπημένες μου τροφές. Το χρησιμοποιώ σχεδόν παντού, για ριζότο λαχανικών, γεμιστά ή τυρόπιτα!

tyropitaaaaa

Μάλλον, δεν είναι τόσο δύσκολο να ακολουθείς ένα υγιεινό και ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα, γεμάτο απολαυστικά γεύματα. Κάνε «έξυπνες» επιλογές και πες «ναι» στις φυτικές ίνες, τα περιορισμένα λιπαρά και τις θερμίδες. Τα προϊόντα της Fytro και οι αναρίθμητες γευστικές προτάσεις που σου προσφέρουν, είναι ο καλύτερος σύμμαχος, για να αλλάξεις και εσύ, από σήμερα κιόλας τις συνήθειές σου, να διατηρήσεις τη σιλουέτα σου και να βελτιώσεις τη διατροφή σου και την υγεία σου!