Μπορείς να χάσεις κιλά με 4 απλά βήματα και καμία απολύτως δίαιτα!

Ερμιόνη Σαρρή
Μπορείς να χάσεις κιλά με 4 απλά βήματα και καμία απολύτως δίαιτα!

Σε σένα μιλάμε που ο μεταβολισμός σου έχει σηκώσει «χειρόφρενο».

Κάνεις δίαιτα και βλέπεις τη ζυγαριά σου κολλημένη; Συνέχισε την προσπάθειά σου χωρίς να χάσεις την ψυχραιμία σου. Το στάδιο αυτό ονομάζεται πλατό. Είναι το δυσκολότερο κομμάτι της διαδικασίας αυτής, καθώς λιγοστεύουν οι αντοχές σου και σε περιβάλει ο πανικός. Και δεν το θέλεις. Το θέλεις; #Not

  • Συμπεριέλαβε την πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα.

Σε έρευνες παρατηρήθηκε ότι η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη σε κάθε γεύμα αρκεί να συνδυαστεί με άλλες τροφές. Έχουν υψηλό δείκτη κορεσμού και αυξημένη θερμιδογόνο δράση, που σημαίνει ότι ο οργανισμός καίει θερμίδες καθώς τις αφομοιώνει.

  • Πέταξε τα επεξεργασμένα δημητριακά και άρχισε να καταναλώνεις δημητριακά ολικής αλέσεως, αφού κατατάσσονται μέσα στις σούπερ τροφές για καύση λίπους και αδυνάτισμα. Συγκεκριμένα η βρώμη είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, αποτελεί ιδανική επιλογή διότι δημιουργεί την αίσθηση κορεσμού στο στομάχι με συνέπεια να μην υποκύπτει σε ανθυγιεινούς πειρασμούς.
  • Άφθονα υγρά.

Τουλάχιστον 3 λίτρα την ημέρα νερό για την σωστή ενυδάτωση και αύξηση της διούρησης. Συνδύασε με αφεψήματα βοτάνων για την ενίσχυση των παραπάνω και της εφίδρωσης, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

  • Ένταξε τη δραστηριότητα στην καθημερινότητά σου.

Χιλιάδες έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μερικά από τα πολλά οφέλη της γυμναστικής είναι η βελτίωση της υγείας καθώς, βοηθάει στο χάσιμο λίπους και στην αύξηση μυϊκής μάζας. Βελτιώνει την εύρυθμη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Επιτυγχάνεται διατήρηση του βάρους χωρίς αυστηρό διατροφικό πρόγραμμα. Επίσης έχουμε διατήρηση ή αύξηση του μεταβολικού ρυθμού.

Διάβασε επίσης:

Τέλειοι κοιλιακοί και επίπεδη κοιλιά; Ιδού το μυστικό !

Λευκοθέα Καβρουλάκη

Αθλητική Επιστημων, Σύμβουλος ευεξίας και υγείας.
Πτυχιούχος Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.
Μsc «Θεραπευτική Ιατρική » της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

lefkothea.kavroulaki@gmail.com