Με αυτές τις 4 απλές τροφές θα προλάβουμε τις ρυτίδες

Πατουχέα Μαριάννα
Με αυτές τις 4 απλές τροφές θα προλάβουμε τις ρυτίδες

Να σηκώσει τώρα το χέρι της όποια δεν ενδιαφέρεται για ένα λαμπερό και αψεγάδιαστο πρόσωπο! Ελάτε κορίτσια, δεν βλέπω χέρια.

Όλες μας θέλουμε μια άψογη επιδερμίδα και κρατάμε κάθε μήνα ένα ποσό για κρέμες, ορούς και serum αντιγήρανσης που πολλές φορές δεν κάνουν την «δουλειά» που μας υπόσχονται. Με βάση, λοιπόν, το ρητό «είμαστε ό,τι τρώμε» σου δείχνουμε ποιες τροφές που έχεις στο ψυγείο και τα ντουλάπια σου θα προλάβουν αυτές τις ρυτίδες του προσώπου που τόσο μας ενοχλούν.

Πράσινες σαλάτες

Λαχανικά όπως το σπανάκι, το λάχανο και το kale είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και θρεπτικές ουσίες που μπορούν να σε προστατεύσουν από την «επίθεση» των ηλικιακών σημαδιών που χτυπάνε σιγά σιγά την πόρτα σου.

Ντομάτες

Η ντομάτα είναι ένα γευστικό λαχανικό γεμάτο βιταμίνη Α, βιταμίνη C , βιταμίνη Κ, Κάλιο και Μαγγάνιο, στοιχεία που αποτρέπουν την καταστροφή των κυττάρων από τις ακτίνες του ήλιου. Παράλληλα, η βιταμίνη C βοηθά στην παραγωγή του κολλαγόνου που διατηρεί φρέσκια την επιδερμίδα μας.

Μπρόκολο

Το μπρόκολο διαθέτει ένα ιδιαίτερα ισχυρό αντιοξειδωτικό που ονομάζεται Κουερσετίνη. Η κουερσετίνη, βρίσκεται σε πολλά φρούτα και λαχανικά, και αποτελεί τον μεγαλύτερο σύμμαχο της αντιγήρανσης.

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί είναι γεμάτοι με θρεπτικά συστατικά, αφού αποτελούν την μεγαλύτερη πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, που διατηρούν το δέρμα υγιές και λαμπερό. Χάρη στη μεγάλη τους ποικιλία, μπορούμε να επιλέξουμε καρπούς όπως καρύδια, φιστίκια, αμύγδαλα, που είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη Ε και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

*Ακόμα κι αν οι ρυτίδες εμφανιστούν ή αρχίσουν να αυξάνονται στο πρόσωπο σου, φρόντισε να σου υπενθυμίζεις πόσο όμορφη είσαι με αυτές, πόσες δυσκολίες έχεις περάσει και τι εμπειρίες έχεις συλλέξει αποκτώντας τες. Η πραγματική ομορφιά βρίσκεται μέσα σου.

Δες επίσης:

Ποιo serum σου ταιριάζει;