Μόλις καταρρίψαμε τους 5 πιο διάσημους μύθους περί δίαιτας

Πατουχέα Μαριάννα
Μόλις καταρρίψαμε τους 5 πιο διάσημους μύθους περί δίαιτας

Και θα τους δεις όλους αναλυτικά παρακάτω

No1 Μύθος: Το βραδινό γεύμα παχαίνει

Ναι, έχει παρατηρηθεί ότι το βραδινό μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση βάρους, όμως δεν υπάρχουν μελέτες που να το αποδεικνύουν επιστημονικά. Η αύξηση βάρους δεν οφείλεται τόσο στο πότε τρως αλλά –κυρίως- στο τι τρως. Μερικές φορές, η κατανάλωση τροφών αργά το βράδυ μπορεί να οδηγήσει σε αυριανές λιγούρες τις οποίες αν θέλετε να αποφύγετε, καλύτερα να προτιμήσετε μικρά και υγιεινά σνακ που θα σας κόψουν την όρεξη πριν τον ύπνο.

No2 Μύθος: Μείωση της κατανάλωσης = μείωση βάρους

Ο μύθος αυτός επικρατεί ιδιαίτερα για την μείωση των υδατανθράκων. Η αλήθεια είναι, όμως, πως δεν μπορείτε και δεν πρέπει να μειώσετε όλους τους τύπους υδατανθράκων από το καθημερινό σας διατροφολόγιο, δεδομένου ότι πολλοί από τους «σύνθετους» εντοπίζονται σε φρούτα, λαχανικά και όσπρια που είναι απαραίτητα για την ισορροπημένη διατροφή σας. Από την άλλη, καλό θα ήταν να μειώσετε την πρόσληψη των «απλών» υδατανθράκων, που εντοπίζονται στο λευκό ψωμί, τα αναψυκτικά και την ζάχαρη.

No3 Μύθος: Να τρως μόνο όταν πεινάς

Βάσει ερευνών, η σωστή απόσταση μεταξύ των γευμάτων που καταναλώνετε κατά την διάρκεια της ημέρας συμβάλλει στην μείωση του βάρους, σε αντίθεση με τα μεγάλα διαστήματα αφαγίας που οδηγούν σε προβλήματα βάρους και μεταβολές της διάθεσης. Βέβαια, πέρα από την χρονικά σωστή κατανάλωση, θα πρέπει να παρακολουθείτε και τις θερμίδες που προσλαμβάνετε.

No4 Μύθος: Η καφεΐνη είναι βλαβερή για την υγεία

Πολλές μελέτες που έχουν διεξαχθεί γύρω από την καφεΐνη –το βασικό συστατικό του αγαπημένου μας καφέ- έχουν αποδείξει ότι η κατανάλωση του μπορεί πραγματικά να είναι ωφέλιμη για τον οργανισμό σας. Η πρόληψη αλλά και η μείωση του κινδύνου πολλών ασθενειών όπως καρδιοπάθειες και εγκεφαλικά επεισόδια είναι μερικά από αυτά που μπορεί να σας προσφέρει απλόχερα η αγαπημένη σας πρωινή συνήθεια. Ωστόσο, καλό θα είναι να μην υπερβαίνεται την συνιστώμενη ημερήσια κατανάλωση.

No5 Μύθος: Η νηστεία βοηθά στο αδυνάτισμα

Συνήθως, οι μέρες νηστείας καταλήγουν σε ένα ξέφρενο –χωρίς όρια- φαγοπότι στη διάρκεια του οποίου καταναλώνονται αλόγιστες θερμίδες και λιπαρά. Παράλληλα με την στέρηση που νιώθετε τις ημέρες που παλεύεται να κρατηθείτε, στο τέλος καταλήγετε με φοβερά φουσκώματα και –παραδεχτείτε το- τύψεις.

Διάβασε επίσης:

Έκανα χημική δίαιτα για 15 ημέρες και δες τι μου συνέβη