Κυτταρίτιδα: Οι 5 καλύτερες ασκήσεις για να την εξαφανίσεις

Κυτταρίτιδα: Οι 5 καλύτερες ασκήσεις για να την εξαφανίσεις

Ακολούθησέ τις και πες αντίο στην όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Και ποια από εμάς δεν έχει έστω... λίγη;


Η κυτταρίτιδα διακρίσεις δεν κάνει και φροντίζει να «χτυπά» ανελέητα όλες τις γυναίκες (αλλά και τους άντρες) ανεξαρτήτως βάρους. Με προσεκτική διατροφή, άφθονη κατανάλωση νερού και εντατική γυμναστική μπορείς να τη νικήσεις, αρκεί φυσικά να βάλεις τα δυνατά σου.

Βάλε στο πρόγραμμά σου τις παρακάτω ασκήσεις και δες άμεσα τα αποτελέσματα πάνω σου:

1η άσκηση


Στάσου όρθια, με τα πόδια ελαφρώς λυγισμένα στο άνοιγμα των ώμων και τα χέρια σου να στηρίζονται στη μέση σου. Κάνε βαθύ ημικάθισμα (το γνωστό σε όλες μας squat) προσέχοντας τα γόνατά σου να μην περνούν τις μύτες των ποδιών σου. Μείνε όσο πιο χαμηλά μπορείς για όσο αντέχεις, σφίγγοντας καλά τους μηρούς και τους γλουτούς σου. Επίστρεψε στην αρχική σου θέση, πάρε βαθιά ανάσα και επανάλαβε. Κάνε 3 σετ των 15 επαναλήψεων.

2η άσκηση


Ανέβα σε ένα στεπ και σήκωσε το δεξί σου πόδι στο πλάι, όσο πιο ψηλά μπορείς, προσέχοντας μην κάνεις υπερέκταση στη μέση. Μείνε για μερικά δευτερόλεπτα ψηλά σφίγγοντας καλά πόδια, οπίσθια και κοιλιά. Κατέβα και άλλαξε πόδι. Κάνε 3 σετ των 15 επαναλήψεων για κάθε πόδι.

5y45y d37fa

3η άσκηση


Ξάπλωσε ανάσκελα με τα πόδια σου να ακουμπούν καλά στο πάτωμα. Άνοιξε τα πόδια σου στο πλάτος των γοφών, έχοντας τα γόνατά σου λυγισμένα. Σήκωσε με προσοχή τη μέση σου από το πάτωμα και ανέβα ψηλά (με απλά λόγια κάνε γέφυρα). Σφίξε καλά κατά τη διάρκεια της άσκησης τους γλουτούς σου με όλη σου τη δύναμη και μείνε ψηλά για περίπου δευτερόλεπτα. Κατέβα στην αρχική σου θέση με προσοχή και επανάλαβε! Κάνε 3 σετ των 15 επαναλήψεων.


4η άσκηση


Στάσου στα τέσσερα φροντίζοντας το κεφάλι σου να κοιτά στο στρώμα. Η πλάτη σου θα πρέπει να είναι ίσια και η κοιλιά σου πολύ καλά σφιγμένη. Από αυτή τη στάση, λύγισε το δεξί σου πόδι και σήκωσέ το ψηλά, μέχρι ο μηρός σου να είναι παράλληλος με το έδαφος. Μείνε ψηλά για όσο αντέχεις σφίγγοντας πολύ καλά τους γλουτούς σου. Επίστρεψε στην αρχική σου θέση και επανάλαβε. Κάνε 3 σετ των 15 επαναλήψεων για κάθε πόδι.

5η άσκηση


Ξάπλωσε στο πλάι σε ένα χαλάκι και στήριξε με το δεξί σου χέρι το κεφάλι σου. Τοποθέτησε την αριστερή σου παλάμη στο πάτωμα, στο ύψος του στήθους σου και στηρίξου πάνω σε αυτή. Τέντωσε το αριστερό σου πόδι και σήκωσέ το ψηλά, κρατώντας το δεξί σου κάτω στο χαλάκι, σε ορθή γωνία. Ανεβοκατέβασε το αριστερό σου πόδι με προσοχή, φροντίζοντας κατά την εκτέλεση να το σφίγγεις καλά. Κάνε 3 σετ των 15 επαναλήψεων για κάθε πόδι.

Διάβασε και αυτό: Η πιο απλή άσκηση για... σφιχτή κοιλιά, σε λίγες μόνο ημέρες!