Χάστε βάρος γρήγορα, με τον πιο υγιεινό τρόπο

Χάστε βάρος γρήγορα, με τον πιο υγιεινό τρόπο

Για τέλειο κορμί χωρίς να θυσιάσετε την καλή κατάσταση της υγείας σας

Μπορεί καθημερινά να βομβαρδιζόμαστε με στοιχεία για νέες δίαιτες και tips για την απώλεια βάρους, αλλά, στην πραγματικότητα, αυτή η πληθώρα πληροφοριών, πολλές φορές, είναι που περισσότερο μας μπερδεύει παρά μας διευκολύνει. Το βρετανικό Marie Claire μίλησε με τους ειδικούς, οι οποίοι μοιράστηκαν τα δικά τους tips για να χάσουμε τα ανεπιθύμητα κιλά, με υγιεινό τρόπο!

1) Καταναλώνετε πρωτεΐνη με κάθε σας γεύμα. Η πρωτεΐνη μας κάνει να νιώθουμε χορτάτοι για περισσότερο, και ταυτόχρονα βοηθάει να διατηρηθεί το σάκχαρό μας στα θεμιτά επίπεδα, αποτρέποντάς μας από την λιγούρα για γλυκό.

2) Αν νιώθετε λιγούρα για γλυκό συχνά, πάρτε ένα συμπλήρωμα διατροφής πλούσιο σε χρώμιο, που θα την καταπολεμήσει.


3) Αυξήστε την κατανάλωση λαχανικών. Προτιμήστε τα πράσινα, φυλλώδη, όπως το σπανάκι, το λάχανο και το μπρόκολο. Είναι γεμάτα ιχνοστοιχεία και μας κρατάνε χορτάτους.


4) Μικρύνετε τις μερίδες σας. Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, αλλά τα πιάτα έχουν την τάση, τα τελευταία χρόνια, να μεγαλώνουν. Για να τρώτε λιγότερο, προτιμήστε να τρώτε σε μικρότερα πιάτα.


5) Κάντε 8 λεπτά την ημέρα ασκήσεις αντίστασης, τρεις φορές την εβδομάδα, και άλλα 30 λεπτά αερόβια άσκηση- οτιδήποτε αυξάνει τους ρυθμούς της καρδιάς σας.


6) Για το κύριο γεύμα σας, φροντίστε το μισό πιάτο σας να είναι γεμάτο λαχανικά, ένα τέταρτο του πιάτου να αποτελείται από πρωτεΐνη και άλλο ένα τέταρτο από υδατάνθρακες.


7) Καταναλώστε πράσινο τσάι που αποδεδειγμένα καίει το λίπος, ειδικά στην περιοχή της μέσης. Αν δεν σας αρέσει η γεύση του, καταναλώστε το σε κάψουλες.


8) Πίνετε ένα λίτρο νερό για κάθε 20 κιλά του βάρους του σώματός σας. Δηλαδή, ένας άνθρωπος με βάρος 60 κιλά, πρέπει να καταναλώνει καθημερινά τρία λίτρα.


9) Προτιμήστε τις φυσικές τροφές και αποφεύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Αποφύγετε να προσθέτετε αλάτι στα γεύματά σας, ή κατά την διάρκεια του μαγειρέματος.


10) Αποφύγετε το αλκοόλ. Περιέχει πολλές, κρυμμένες θερμίδες. Ένα ποτήρι κρασί περιέχει τουλάχιστον 100.


11) Βάλτε στη διατροφή σας τον ανανά, το γκρέιπφρουτ και το σέλερι. Περιέχουν ένζυμα τα οποία αποδεδειγμένα λιώνουν το λίπος.


12) Κοιμηθείτε τουλάχιστον 8-9 ώρες κάθε βράδυ, αφού η έλλειψη ύπνου αυξάνει τα επίπεδα των ορμονών που ενισχύουν την όρεξή μας και μειώνουν την ικανότητά μας να νιώθουμε χορτάτοι.

Διαβάστε ακόμα:
No sex tonight: Μάθετε τις τροφές που σκοτώνουν τη λίμπιντό σας
Νέα σεζόν-Νέος στόχος: Πώς θα βελτιώσετε τη διατροφή σας και θα αγαπήσετε το σώμα σας!
Light τρόφιμα: Η παγίδα που κρύβουν