Φέτος χτίζουμε κορμί στην παραλία με το απόλυτο καλοκαιρινό άθλημα

Φέτος χτίζουμε κορμί στην παραλία με το απόλυτο καλοκαιρινό άθλημα

Το Queen με την καθοδήγηση του πρωταθλητή Νικόλα Σκαρλάτου ανακαλύπτει τα οφέλη του windsurf

Υπάρχουν κάποια αθλήματα που ποτέ δεν κατάλαβα πως γίνεται να συνδυάζουν την ομορφιά και το καλογυμνασμένο κορμί. Δεν ξέρω αν είναι το ηλιοκαμένο χρώμα ή αίσθηση της αλμύρας που φαντάζεσαι ότι έχουν πάνω στο σώμα τους, πάντως δεν υπάρχει γυναίκα και άνδρας στο windsurf που να περάσει μπρο
στά από τα μάτια σου και εσύ να σφυρίζεις αδιάφορα.
Στο Hollywood κάθε star που θέλει να σέβεται τον εαυτό του έχει τη σανίδα του και περιμένει το κύμα του, όπως ο Matthew McConaughey, η Jennifer Aniston και η Courtney Cox. Και αν δεν ασχολείστε με το άθλημα μια βόλτα στη σχολή του Ναυτικού Ομίλου Κέκροψ -Athens Board School και μια ώρα μάθημα με τον πρωταθλητή- προπονητή Νικόλα Σκαρλάτο είναι αρκετή για να μυηθείτε στο απόλυτο καλοκαιρινό σπορ, να παρατήσετε την ξαπλώστρα και να αποκτήσετε το τέλειο κορμί!

Ποιά είναι τα προσόντα που πρέπει να έχει κάποιος για να κάνει windsurf;

Ν.Σ Αρχικά να ξέρει κολύμπι. Ωστόσο επειδή είναι ένα σπορ που συνδυάζει την ιστιοπλοΐα, την άθληση και την ταχύτητα απαιτείται υπομονή και επιμονή.

Υπάρχει όριο στην ηλικία;

Ν.Σ Όχι. Στο Όμιλο αυτή την στιγμή υπάρχουν fun του αθλήματος ηλικίας 7 μέχρι... Στην ουσία είναι ένα άθλημα που δεν έχει ηλικία!

Ποιά μέρη του σώματός μας γυμνάζει;

Ν.Σ Το windsurf είναι μια μέτριας έντασης αερόβια άσκηση που γυμνάζει όλο το σώμα! Για να γίνω πιο κατανοητός και χωρίς ιδιαίτερα επιστημονικούς όρους θα σας πω ότι γυμνάζουμε πλάτη, κοιλιακούς- ραχιαίους, χέρια, πόδια και γλουτούς. Σε μια ώρα μαθήματος η εκπαιδευόμενη μπορεί να χάσει μέχρι και 700 θερμίδες!

Μέσα σε πόσο χρονικό διάστημα μπορεί κάποιος να πει ότι ξέρει windsurf;

Ν.Σ Μετά από 10 μαθήματα, η εκπαιδευόμενη είναι σε θέση να νοικιάσει εξοπλισμό και να απολαύσει ελεύθερα μια βόλτα με το windsurf.

Θεωρείτε ασφαλές άθλημα και τι πρέπει να προσέχουμε;
Ν.Σ Πρόκειται για ένα από τα πιο ασφαλή θαλάσσια αθλήματα στην χώρα μας. Στο μόνο που πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη βάση είναι κυρίως κατά τους χειμερινούς μήνες. Ποτέ δεν πρέπει κάποιος, όσο σίγουρος κι αν είναι για τον εαυτό του και τις δυνατότητές του, να surfάρει μόνος του. Το πιο ασφαλές είναι πάντα να έχουμε κάποιον δίπλα μας ή κάποιος να γνωρίζει ότι βρισκόμαστε στη θάλασσα.

Είναι ακριβό άθλημα;

Ν.Σ Οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα αν πρόκειται για personal, group ή ενοικίαση (15 έως 50 ευρώ).

Αν πάλι ορολογίες όπως άλμπουρο, μάτσα ή τακ σας φαίνονται άγνωστες λέξεις και δεν έχετε καμία πρόθεση για να τις μάθετε, σίγουρα το κουπί σας είναι γνωστό. Τι θα λέγατε, λοιπόν, να δοκιμάσετε SUP; Μια σανίδα, ένα κουπί και μαυρίζετε γυμνάζοντας το κορμί σας.

Ν.Σ Το SUP είναι ιδανικό για γυναίκες. Πρόκειται για χαμηλής έντασης αερόβια άσκηση που τονώνει και δυναμώνει όλο το μυϊκό σύστημα. Γυμνάζει κορμό, πόδια, χέρια πλάτη, ώμους και γλουτούς. Αποτελεί χαβανέζικη κληρονομιά. Το άθλημα είναι μια αρχαία μορφή του surf, και έχει κατάφερε να αναδυθεί ως ένας τρόπος για να καλύπτουν οι surfers μεγαλύτερες αποστάσεις. Tο SUP είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις γυναίκες, επειδή το χαμηλότερο κέντρο βάρους τους μπορεί να τους δώσει ένα πλεονέκτημα στην ισορροπία. Τέλος, να σημειώσουμε ότι έχει πιο χαμηλό κόστος.

* Athens Board School (Ναυτικός Όμιλος Κέκροψ) : mobile: 6942. 98.02.76