Oι 5 ερωτήσεις που θα αλλάξουν τη ζωή σου: Τολμάς να τις ρωτήσεις;

Oι 5 ερωτήσεις που θα αλλάξουν τη ζωή σου: Τολμάς να τις ρωτήσεις;

Ρώτησε τον εαυτό σου και απάντησε ειλικρινά

Στη ζωή μας έχουμε ένα μοναδικό σκοπό. Να βρούμε αυτά που μας παθιάζουν, τις αξίες μας, τις επιθυμίες μας και τα κίνητρά μας για να μπορούμε να γίνουμε ευτυχισμένοι. Η ανακάλυψη των απαντήσεων στις ερωτήσεις που ακολουθούν θα φέρουν μαγεία στη ζωή σου γιατί θα σου ανοίξουν τον δρόμο των πραγματικών αναγκών και "θέλω" σου. Κάνε λοιπόν χωρίς φόβο αυτές τις ερωτήσεις στον εαυτό και κατέγραψε τις απαντήσεις.

1. Τι πραγματικά αγαπώ στη ζωή σου;
Κάνε μια λίστα με οτιδήποτε αγαπάς σε αυτόν τον κόσμο και συμπεριέλαβε και πρόσωπα. Σκέψου όποια δραστηριότητα σε κάνει να ενθουσιάζεσαι και σε κάνει να νιώθεις ζωντανή. Μπορεί να είναι η μουσική, τα σπορ, η μαγειρική, το να βλέπεις ταινίες. Μέσα σε αυτά που αγαπάς κρύβεται το πραγματικό σου πάθος και θα πρέπει να βρεις χρόνο για όλα αυτά.

2. Ποιες είναι οι μεγαλύτερες επιτυχίες που είχα στη ζωή μου μέχρι τώρα;
Γράψε σε ένα χαρτί όλες εκείνες τις στιγμές που έγινες περήφανη για κάτι που κατάφερες. Για να καταφέρεις να πετύχεις οτιδήποτε χρειάστηκαν κάποια ταλέντα από την πλευρά σου. Δες αν μπορείς να αξιολογήσεις και τους λόγους που τα κατάφερες. Ακόμη γράψε κάποιες δραστηριότητες ή χόμπι που ολοκληρώνεις πάντα με επιτυχία και γρήγορα. Μέσα σε αυτά κρύβονται οι πιο σημαντικές δυνάμεις σου ως άνθρωπος.

3. Αν δεν υπήρχε κανένα όριο στη ζωή μου και μπορούσα να έχω τα πάντα ή να κάνω ότι θέλω τι θα διάλεγα να κάνω και τι θα διάλεγα να είχα;
Περιέγραψε το ιδανικό τρόπο ζωής για σένα. Γράψε μια λίστα με όσα θα έκανε σε μια μέρα αν ήξερες πως δεν υπάρχουν όρια. Τι είδος ανθρώπου θα ήσουν, πόσα λεφτά θα έβγαζες και πού θα έμενες. Αυτή η ερώτηση σου επιτρέπει να αναλογιστείς ποια πραγματικά είσαι αν δεν υπήρχαν όρια. Όταν τα εντοπίσεις θα ξεκινήσεις να κινείσαι προς την πραγματοποίησή τους. Το να ξέρεις τι πραγματικά επιθυμείς είναι η μισή επίτευξη του στόχου.

4. Τι θα έκανα αν είχα ένα εκατομμύριο ευρώ;
Γράψε σε ένα χαρτί τι θα ήθελες να κάνεις ένα είχες όλα τα λεφτά του κόσμου. Προφανώς να ταξιδέψεις σε όλο τον κόσμο, να αγοράσεις ένα - δύο σπίτι και να δώσεις κάποια χρήματα στην οικογένειά σου. Μετά, όμως τι θα έκανες με τον χρόνο σου;
Αυτή η ερώτηση σε βοηθάει να σκεφτείς χωρίς περιορισμούς. Όταν είμαστε έτοιμοι να διώξουμε τα όρια τότε μπορούμε να καταλάβουμε τι πραγματικά θέλουμε!

5. Ποιον θαυμάζω περισσότερο στον κόσμο;
Κάνε μια λίστα από τις μεγαλύτερες πηγές έμπνευσης που έχεις και τα χαρακτηριστικά που θαυμάζεις στους ανθρώπους. Σκέψου τι πραγματικά σε εμπνέει σε αυτόν τον κόσμο. Τι ξεχωρίζεις στους άλλους που διαθέτεις και εσύ ως χαρακτηριστικό; Να θυμάσαι πως θαυμάζεις ανθρώπους με τους οποίου έχεις κοινά χαρακτηριστικά. Αυτή η ερώτηση μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου. Όσο πιο πολύ εξερευνείς τα πάθη σου, τις δυνάμεις σου, τις αξίες σου και τα κίνητρα που έχεις τόσο πιο ευτυχισμένη θα είναι η ζωή σου.