Σφαιρική αντιληπτικότητα: Η μέθοδος αυτοβελτίωσης που υπόσχεται να αλλάξει τη ζωή σου!

Σφαιρική αντιληπτικότητα: Η μέθοδος αυτοβελτίωσης που υπόσχεται να αλλάξει τη ζωή σου!

Πώς θα γίνεις η πρωταγωνίστρια της ζωής που ονειρεύεσαι; Η δρ. Μαρία Λεβέντη, η οποία εμπνεύστηκε και έκανε παγκοσμίως γνωστή τη Σφαιρική Αντιληπτικότητα, μας μιλά για την πρώτη ελληνική μέθοδο προσωπικής ανάπτυξης!  

Ο τίτλος εργασίας γι’ αυτή τη συνέντευξη ήταν «The Greek Queen of Hearts». Γιατί όσοι γνωρίζουν τη δρ Μαρία Λεβέντη και το έργο της ξέρουν πως έχει το χάρισμα να ξεκλειδώνει τις καρδιές όσων θέλουν να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους – γιατί ο δρόμος προς την ευτυχία και τη χαρά περνάει από την καρδιά. Σπούδασε ιατρική, εξασκεί την ψυχιατρική και μαζί με το σύζυγό της, δρ Ιωάννη Καρλαούζο, έχει εμπνευστεί την πρώτη ελληνική μέθοδο αυτοβελτίωσης, τη Σφαιρική Αντιληπτικότητα, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη εταιρία προσωπικής ανάπτυξης στην Ελλάδα. Διάβασε τι δήλωσε στο queen.gr!

Οι εκατοντάδες ασκούμενοι της μεθόδου σας λένε ότι μέσα από την Ακαδημία της Σφαιρικής Αντιληπτικότητας, τα αυτοτελή σεμινάριά της και το online πρόγραμμα "My-res! A new way of thinking!» ξαναβρήκαν τη χαρά της ζωής. Πώς το καταφέρνουν αυτό;

Το βασικό συστατικό μιας καλής ζωής είναι η χαρά. Χωρίς χαρά, η ζωή δεν είναι ανεκτή και χάνει το νόημά της. Είναι μέσα στις προδιαγραφές μας να ζούμε χαρούμενοι, έχουμε γεννηθεί μ’ αυτή την ικανότητα. Οπότε το γεγονός ότι δεν ζούμε «μέσα στην καλή χαρά» οφείλεται στο πώς χρησιμοποιούμε αυτή την ικανότητά μας. Μέσα από τη μέθοδο της Σφαιρικής Αντιληπτικότητας μαθαίνουμε πώς να «ενεργοποιούμε» την ικανότητα της χαράς, καθώς και πώς να τη διατηρούμε ενεργή. Αρχικά ανακαλύπτουμε τις σκέψεις που μας βάζουν εμπόδια στο να χαρούμε κι έπειτα τις εικονοποιούμε σαν ταβάνι πάνω από το κεφάλι μας.

Με 8 απλά βήματα τα οποία στηρίζονται στη θεωρία των 8 διαστάσεων, που είναι το 1ο κλειδί της μεθόδου μας, σπάμε αυτό το ταβάνι, το λεγόμενο «ταβάνι της χαράς». Γιατί ως γνωστόν… δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.

Πολλοί άνθρωποι νιώθουν ότι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που τους στερούν τη χαρά είναι τα προβλήματα στις σχέσεις. Λείπει η αγάπη από τη ζωή μας σήμερα;

Η αγάπη είναι αόρατη, αλλά δεν είναι απρόσιτη. Το μόνο που χρειάζεται κάποιος για να μπορέσει να την αγγίξει, είναι να ξεκλειδώσει τα μάτια της καρδιάς. Πώς; Σπάζοντας το ταβάνι της χαράς. Και ποιο είναι αυτό; Είναι το όριο που βάζει η σκέψη του καθενός για το τι είναι ευτυχία.

Πρόσφατα μας συστήσατε έναν νέο τρόπο σκέψης, το «My-res! A new way of thinking!». Γιατί μας χρειάζεται;

Σε πόσο χρονικό διάστημα από την ημέρα που αγοράζει κάποιος κινητό τηλέφωνο, iPad ή computer θα κάνει αναβάθμιση λογισμικού; Το αργότερο σε κάποιους μήνες. Όμως από την ημέρα που γεννηθήκαμε μέχρι σήμερα, πόσες φορές έχουμε κάνει συνειδητά αναβάθμιση του δικού μας λογισμικού; Η επικρατέστερη επιστημονική άποψη λέει ότι ο άνθρωπος διαμορφώνει το σύστημα πεποιθήσεών του, δηλαδή το βασικό λογισμικό του, τα 7 πρώτα χρόνια της ζωής του.

Πόσοι όμως επιλέγουν να κάνουν αναβάθμιση μετά τα 7 χρόνια;

Η άποψή μου είναι πως πρέπει να παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας και να μην περιμένουμε ένα ισχυρό πλήγμα, είτε σε συναισθηματικό επίπεδο είτε ως κάποιου τύπου ασθένεια, να μας οδηγήσει στην αναθεώρηση του τρόπου σκέψης μας. Η πρόληψη είναι το άλφα και το ωμέγα. Νικητής γίνεται αυτός που προηγείται των γεγονότων, όχι αυτός που παρασύρεται από τις καταστάσεις.

leventi

Η δρ. Μαρία Λεβέντη έχει βρει την μέθοδο που ξεκλειδώνει την χαρά στη ζωή μας

Η Σφαιρική Αντιληπτικότητα διοργανώνει μεταξύ άλλων και αυτοτελή σεμινάρια ειδικά για γυναίκες. Τι μπορούμε εμείς οι γυναίκες να μάθουμε σε αυτά ώστε να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη;

Τα ειδικά σεμινάρια μόνο για γυναίκες που διοργανώνουμε στη Σφαιρική Αντιληπτικότητα είναι ένας απλός, ευχάριστος και έξυπνος τρόπος για να ανακαλύψει μια γυναίκα πώς να είναι πιο επιθυμητή, πιο θελκτική, πιο αποδοτική, πιο δημιουργική, πιο αποτελεσματική και εντέλει πιο ευτυχισμένη.

Με τη βοήθεια των λουλουδιών, των φρούτων και των χρωμάτων σε ειδικά διαμορφωμένα test η κάθε γυναίκα μπορεί να βρει τα δικά της σημεία δύναμης και πώς να τα ενισχύσει, αλλά ταυτόχρονα και τις παγίδες που η ίδια στήνει στον εαυτό της και πώς να σταματήσει να αυτοακυρώνεται.

Η γυναίκα στη σύγχρονη εποχή έχει τόσους πολλούς ρόλους που για να μπορέσει να γίνει πρωταγωνίστρια και να διατηρηθεί στην κορυφή χρειάζεται και καλό σενάριο, αλλά και σωστό σκηνοθέτη. Μέσα από τα σεμινάρια της Σφαιρικής Αντιληπτικότητας μπορεί να βρει τα κλειδιά εκείνα που θα τη μετατρέψουν στην πρωταγωνίστρια της ζωής που ονειρεύεται.

Η Σφαιρική Αντιληπτικότητα πλέον έχει λάβει και διεθνή αναγνώριση. Ισχύει το ότι οι άνθρωποι στο εξωτερικό είναι πιο ανοιχτοί στο θέμα «αυτοβελτίωση»;

Σε κάθε χώρα υπάρχουν «ανοιχτοί» και «κλειστοί» άνθρωποι. Κατά τη γνώμη μου το βασικό συστατικό που χρειάζεται να έχει ένας άνθρωπος για να αγγίξει την ευτυχία είναι μια έντονη εσωτερική ώθηση για να γνωρίσει τον εαυτό του. Για να μπορέσει όμως κάποιος να ζει ευτυχισμένα με διάρκεια, πρέπει να έχει πάθος. Πάθος σε ό,τι κι αν κάνει.

Οι Έλληνες είναι άνθρωποι με πάθος όπως είναι άλλωστε καταγεγραμμένο και στην ιστορία… Απλά όπως λέει και ο ποιητής «Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει/νουν και ξανά προς τη δόξα τραβά/βούν».

Το πρώτο σας βιβλίο με τίτλο Φαντασία, Η Μεγάλη Ντίβα σύστησε τη μέθοδο της Σφαιρικής Αντιληπτικότητας σε ακόμα μεγαλύτερο κοινό. Έχετε ήδη αρχίσει να δουλεύετε το επόμενο συγγραφικό σας έργο;

Φυσικά! Το να γράφω είναι το δικό μου πάθος. Πιστεύω ότι πριν το καλοκαίρι θα είναι έτοιμο το καινούριο μου βιβλίο. Αυτό που μπορώ να σας αποκαλύψω είναι ότι θα δίνει απλές και πρακτικές συμβουλές για «αναβάθμιση λογισμικού» με τόσο ανατρεπτικό τρόπο που η «απογείωση» όσων το διαβάσουν θα είναι αναπόφευκτη!

Info