Το 2015 θα είναι η χρονιά σου! Δες πόσο απλό είναι να τα καταφέρεις!

Το 2015 θα είναι η χρονιά σου! Δες πόσο απλό είναι να τα καταφέρεις!

Αν στην ερώτηση "Τι κάνεις; πώς τα πας;" όταν συναντάς φίλους και γνωστούς, η απάντηση είναι κάτι ανάμεσα στο "Καταπληκτικά!" και στο "Είμαι εξουθενωμένη από την κούραση" τότε χρειάζεσαι επειγόντως... αναπλαισίωση!


Γιατί, μεταξύ του μηνύματος που θέλεις να περάσεις στον άλλο και του τι σου επιτρέπει ο εσωτερικός σου λογοκριτής να απαντήσεις, ανάλογα φυσικά, με το πόσο φίλος ή γνωστός είσαι με τον ερωτώντα, βρίσκεται η αλήθεια σου. Και χρειάζεται να τη βρεις.
Πώς;

Βρίσκοντας τις αξίες και τους ρόλους σου άρα και τον κύριο εστιασμό σου για το 2015.

Τι εννοούμε όταν λέμε αξίες;

Αξία μπορεί να είναι
η ακεραιότητα,
η αγάπη,
η ασφάλεια,
η ειλικρίνεια,
η αφθονία
η γενναιοδωρία
η ψυχαγωγία
η χαρά κοκ.

Δηλαδή η εικόνα της θετικής σου πλευράς.

Ρόλοι είναι για παράδειγμα,
μητέρα,
γυναίκα,
επαγγελματίας,
φίλη,
μουσικός,
επιχειρηματίας κοκ.


Τώρα έχει σημασία να δούμε ποιος ρόλος θα αποτελέσει την προτεραιότητα αυτής της χρονιάς. Γιατί αυτός θα καθορίσει εν πολλοίς και το πλαίσιό σου.


Παράδειγμα: Αν επιλέξεις ο κύριος εστιασμός σου να είναι στο ρόλο "επαγγελματίας", τότε η ιεραρχία καθορίζεται από αυτή την επιλογή. Ξέρεις δηλαδή ότι αυτή η χρονιά θα χρωματιστεί από την επαγγελματική σου ζωή αρχικά και φυσικά μετά τοποθετείς με σειρά προτεραιότητας τους υπόλοιπους ρόλους σου. Εδώ χρειάζεται να προσθέσεις άλλον ένα καινούργιο ρόλο που να σε ευχαριστεί και αφορά εσένα προσωπικά. Κάτι σαν καθοδηγητής του εαυτού σου, αληθινή φίλη και προστάτιδα του εαυτού σου, κάτι δηλαδή που να υποδηλώνει αν και πόσο σκοπεύεις να αλλάξεις θετικά τη στάση σου απέναντι στον εαυτό σου.

Έτσι φτιάχνεις το πλάνο σου για τη νέα χρονιά ξεκινώντας με τους ρόλους που ιεραρχικά έχεις επιλέξει συνδυάζοντάς τους με τις αξίες σου.

Δημιουργείς δηλαδή ένα πρόγραμμα σαφές, το οποίο βασίζεται και τονίζει τη θετική σου πλευρά και συνοδεύεται από ένα νέο ρόλο που φροντίζει με αγάπη εσένα την ίδια και σου εξασφαλίζει χαρά και απόλαυση.


Γιατί είναι απαραίτητο στην πορεία που χαράζουμε στη ζωή μας να λαμβάνουμε υπόψη μας όλα τα θετικά μας στοιχεία, γιατί αυτά φέρνουν την επιτυχία, να είμαστε σαφείς με τους στόχους μας στον κάθε ρόλο που παίζουμε αλλά να μην ξεχνάμε ότι το όχημα για όλα αυτά είναι η χαρά και η απόλαυση που χαρίζουμε στον εαυτό μας!

Βίκυ Τσουλουχοπούλου Λίγγρη
Σύμβουλος NLP
www.amaltheia.eu
fb page amaltheia