Η μελαγχολία του φθινοπώρου: 4 + 2 τρόποι για να τη νικήσετε

Ερμιόνη Σαρρή
Η μελαγχολία του φθινοπώρου: 4 + 2 τρόποι για να τη νικήσετε

Γιατί μπορεί να πέσατε, αλλά οφείλετε να σηκωθείτε

Αρχικά, να σας διαβεβαιώσουμε ότι δεν είστε μόνες σας σε αυτή τη «μάχη». Όλες μας κοιτάμε τη μαυρισμένη μας επιδερμίδα να... ασπρίζει και χαζεύουμε τις καλοκαιρινές μας φωτογραφίες. Οι πρώτες συννεφιές και βροχές έκαναν την εμφάνισή τους και μία μελαγχολία μας έχει πιάσει. Τα ερωτήματα του τύπου «πού πάω», «τι κάνω», «τι θέλω», «τι κάνω εδώ» στριφογυρίζουν καθημερινά στο μυαλό μας και πρέπει να βρούμε και πάλι τον παλιό και καλό μας εαυτό. Ναι, το χαμόγελο και την ενέργεια των προηγούμενων μηνών.

Και επειδή και εσείς είστε σε αυτό το mood είπαμε να σας αναπτερώσουμε το ηθικό. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και... be positive again!

1. Ξεκινήστε κάποιο χόμπι: Το καλοκαίρι ξεκουραστήκατε αρκετά και τώρα ήρθε η ώρα για διασκέδαση. Ρίξτε το στη γυμναστική, ξεκινήστε jogging ή πολύ απλά γραφτείτε σε κάποιο τμήμα χορού. Το μυαλό σας θα «καθαρίσει» και η διάθεσή σας θα ανέβει στα ύψη. Γυμναστική πάνω σε τραμπολίνο έχετε δοκιμάσει; Αν όχι, τολμήστε το άμεσα.

2. Βρεθείτε με παλιούς φίλους/συγγενείς: Σίγουρα κάπου μέσα στις επαφές του κινητού σας υπάρχουν ονόματα φίλων και γνωστών που έχετε πολύ καιρό να τα καλέσετε. Το φθινόπωρο απαιτεί κοινωνικοποίηση και νέα πρόσωπα στην καθημερινότητά σας. Τι να κάνει άραγε η ξαδέρφη σας;

3. Η ώρα του beauté: Η περιποίηση του εαυτού σας είναι τον παν. Και ποια γυναίκα δεν αισθάνεται τρισευτυχισμένη όταν αντικρίζει στον καθρέφτη την εικόνα που θέλει. Κάντε μία φυσική μάσκα, ένα scrub, μία σπιτική θεραπεία μαλλιών και γενικώς ρίξτε το στην... ανανέωση. Μην ξεσπάσετε όμως σε τολμηρές αλλαγές αν δεν είστε σίγουρες. Ναι, το ξέρουμε πως σας έχει περάσει από το μυαλό να κόψετε τα μαλλιά σας ένα κοντό καρέ,αρκεί βέβαια να είστε έτοιμες για αυτό.

4. Διώξτε τον... αρνητισμό: Και επειδή είπαμε πως ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας των αλλαγών, φροντίστε να απομακρύνετε από τη ζωής σας τους αρνητικούς ανθρώπους. Πείτε τέρμα στις τοξικές σχέσεις και δοκιμάστε τις πιο... gourmet.

5. Βγείτε έξω: Το ότι έπιασε ψύχρα δε σημαίνει πως τελείωσε και η ζωή. Υπάρχουν πολλά σημεία κρυμμένα μέσα στην πόλη και ακόμη πιο πολλοί φίλοι για να σας ακολουθήσουν. Ο καιρός επιτρέπει ακόμη τα cocktails και πού ξέρετε ίσως κάπου εκεί να κρύβεται και ο νέος σας έρωτας. Όλα τα ωραία έρχονται στα ξαφνικά και ίσως κάποια έκπληξη να σας περιμένει στο διπλανό τραπέζι.

6. Window shopping: Γυναίκα σημαίνει μόδα και μόδα σημαίνει... ψώνια. Όλες θα αγοράσουμε το κατιτίς μας από τις νέες φθινοπωρινές συλλογές και ήρθε η ώρα να φτιάξετε τη λίστα σας. Δείτε τι σας λείπει, τι ταιριάζει στο σωματότυπό σας και ξεκινήστε σιγά σιγά να διαμορφώνετε τη νέα σας... γκαρνταρόμπα.