«Να προσέχεις, ο χρόνος δεν κοιτά έρωτες»

«Να προσέχεις, ο χρόνος δεν κοιτά έρωτες»

Η Μαριάννα Γεωργαντή μοιράζεται τις σκέψεις της μαζί μας

Είναι αλήθεια πως η ταχύτητα του χρόνου είναι αστραπιαία. Καμιά φορά κοιτάμε πίσω και λέμε πώς πέρασαν έτσι τα χρόνια! Ακόμα, κανείς από μας δε θα έχει ποτέ τον πλήρη έλεγχο της ζωής του. Πάντα θα συμβαίνουν πράγματα που εμείς τα ονομάζουμε μοιραία ή τυχαία γιατί δεν είναι στο χέρι μας να τα εξηγήσουμε. Είναι στο χέρι μας όμως οι πράξεις μας.

Καθόμαστε και μιλάμε με τις ώρες με τις κολλητές μου στο τηλέφωνο, κάνοντας χρυσές τις εταιρείες επικοινωνίας, έχοντας ως θέμα καθημερινά να του στείλω ή όχι να του μιλήσω ή οχι... Σε όλες τις σχέσεις υπάρχουν και κάποια προβλήματα. Δυστυχώς δεν μπορούμε κάποιες στιγμές να κάνουμε απόλυτα ό,τι αισθανόμαστε. Δυστυχώς για κάποια πράγματα δεν είναι πάντα η κατάλληλη στιγμή. Αλλά για να του πούμε "να προσέχεις" είναι πάντα; Είναι!

Όπως λένε, αυτή η φράση κρύβει τα πιο δυνατά συναισθήματα μέσα της. Πιο δυνατά και από το ίδιο το σ’αγαπώ, που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει καραμέλα, και έχει αλλοιωθεί η σημασία της πιο μαγικής φράσης. Εδώ πάμε και γράφουμε σ' αγαπώ σε όποιον έχει γενέθλια και μετά από πίσω του, του έχουμε θάψει ένα λάκκο 3 μέτρα. Ενώ το "να προσέχεις"; Δεν το λες έτσι. Είναι απλά μία φράση, μια φράση που δεν υπάρχει ακατάλληλη στιγμή για να την πεις!

85c9ad877f515c48f8928ef6b3c37231 aee18

Ακόμα και αν είσαι στη γνωστή φάση που το παίζεις νευριασμένη και δεν τον χαιρετάς καν, ενώ με το που γυρνάς σπίτι μιλάς ακατάπαυστα για αυτόν λες και είναι ο Θεός σου, το "να προσέχεις" δε χαλάει την bitch mode activated στάση που κρατάς απέναντι του. Αλλά παράλληλα του ανοίγει ένα παραθυράκι πως μέσα σου νοιάζεσαι, ανησυχείς. Δεν μπορεί, πόσο σκληρός μπορεί να είναι αυτός ο άνθρωπος; Μέσα του θα τον αγγίξει, θα το σκεφτεί. Ακόμα και αν δε σου απαντήσει εκείνη τη στιγμή, ακόμα και αν δεν σου απαντήσει ποτέ, στο μέσα του αναπτύσσεται ο τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος! Κι εσύ; Εσύ θα έχεις κάνει αυτό που ένιωσες εκείνη τη στιγμή, και μόνο η ευχαρίστηση στο ότι έπραξες αυτό που ήθελες θα σε γεμίσει ανακούφιση!

Δεν πρέπει να καταπιέζεις το πιο αγνό συναίσθημα, είπαμε να λειτουργούμε με μια στρατηγική αλλά όχι και να βασανίζουμε τον εαυτό μας για να του πούμε "να προσέχεις". Και μετά από αυτό ξέρεις εσύ, συνεχίζεις κανονικά την στρατηγική σου. Αλλά ο χρόνος φεύγει, μην το ξεχνάς, πρόσεχε τι λες και τι κάνεις, και μην μετανιώνεις ποτέ που είπες κάτι τόσο ομόρφο, το οποίο το ένιωσες να του το πεις.

Από τη Μαριάννα Γεωργαντή

«Εχεμύθεια»