Τα πιο ωραία μας καλοκαίρια τα ζήσαμε μακριά από τα Stories του Instagram

Ερμιόνη Σαρρή
Τα πιο ωραία μας καλοκαίρια τα ζήσαμε μακριά από τα Stories του Instagram

Τελευταία μέρα του φετινού καλοκαιριού και ένα δάκρυ πάει να κυλήσει από κάθε μάτι. Πότε ήταν Μάιος, πότε φύγαμε για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και πότε τελείωσε η άδεια του Αυγούστου. Άτιμο πράγμα ο χρόνος.

Και ξέρεις κάτι, τι μένει από όλο αυτό; Οι στιγμές. Οι στιγμές που ζήσαμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Ανίψια, συντρόφους, φίλους, συναδέλφους, γονείς και άλλους πολλούς. Κλείνω τα μάτια μου και χαμογελώ. Το μυαλό μου με πηγαίνει πίσω στα πιο ωραία καλοκαίρια, σε αυτά που δεν καθαρίζαμε το κινητό από την άμμο ώστε να βγει καθαρή η φωτογραφία για το Instagram. Τα πιο ωραία μας καλοκαίρια τα ζήσαμε με αλάτι στην επιδερμίδα, μπερδεμένα μαλλιά και χωρίς να γνωρίζουμε τι ώρα είναι. Τα πιο ωραία μας καλοκαίρια «κινούμασταν» μαζί με τον ήλιο. «Πέφτει» ο ήλιος φεύγουμε από την παραλία, «βγαίνει» ο ήλιος… πάμε για ύπνο.

Και αυτές οι ώρες στο μπαλκόνι; Πού τις πας αυτές; Συζητήσεις με τις ώρες και μάλιστα χωρίς λόγο και αιτία. Μας αρκούσε μόνο να αγναντεύουμε το μπλε του ουρανού και της θάλασσας για να κάνουμε όνειρα. Φέτος θα κάνω αυτό, φέτος θα κάνω το άλλο και κάπως έτσι βάζαμε στόχους. Μιλούσαμε… δεν τραβούσαμε stories για το Instagram. Και το βασικότερο; Είχαμε όνειρα για εμάς. Τότε δεν μας ενδιέφερε πόσοι θα δουν αυτό που ανεβάσαμε.

Τα πιο ωραία μας καλοκαίρια χορεύαμε για εμάς και όχι για να τραβήξουμε stories. Τα πιο ωραία μας καλοκαίρια βγάζαμε φωτογραφίες και αγωνιούσαμε για την ώρα που θα τις εκτυπώσουμε. Και αυτόν τον ενθουσιασμό στο φωτογραφείο την θυμάσαι; Άνοιγες τον φάκελο και το καλοκαίρι «ζωντάνευε» ξανά στα χέρια σου.

Ακόμη και τώρα ζούμε ωραία καλοκαίρια και αυθεντικές στιγμές αλλά όταν αυτό συμβαίνει δεν έχεις την ανάγκη να τα ποστάρεις στα social media. Τις πιο αληθινές σου στιγμές τις έζησες μακριά από το κινητό. Ίσως να το είχες στην τσέπη σου, ίσως όμως να το είχες και ξεχασμένο κάπου χωρίς μπαταρία. Όταν εκείνος σε έπαιρνε αγκαλιά, όταν εκείνος έπαιζε με τα μπερδεμένα σου μαλλιά από το αλάτι της θάλασσας ήσουν πραγματικά ευτυχισμένη. Το χαμόγελό σου πρόδιδε τα συναισθήματά σου μα τότε δεν είχες καμία ανάγκη να ανεβάσεις stories στο Instagram.Μα τότε δεν σε ένοιαζε καν πού είναι το κινητό σου. Τις πιο καλοκαιρινές σου στιγμές τις έχεις ζήσει μακριά από την οθόνη και οι μνήμες είναι μόνο για εσένα και για εκείνον.

Τα πιο ωραία σου καλοκαίρια τα έχεις ζήσει με τις φίλες σου μακριά από τις selfies. Εκείνο το ξημέρωμα που χορεύατε μέχρι το πρωί στο ‘’τελευταίο ανοιχτό’’ μαγαζί του νησιού δεν σκέφτηκε καμία να τραβήξεις stories. Μα γιατί άραγε; Περνούσατε καλά και απλά το ‘’ζούσατε’’ μόνες σας. Μία αναμνηστική φωτογραφία αρκούσε. Ακόμη την έχεις στο συρτάρι του γραφείου σου. Ακόμη την συζητάτε εκείνη την βραδιά!

Μερικές φορές μου λείπουν αυτά τα καλοκαίρια.