4 πράγματα που μπορείς να κάνεις όταν θέλεις λίγο χρόνο μόνη με τον εαυτό σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
4 πράγματα που μπορείς να κάνεις όταν θέλεις λίγο χρόνο μόνη με τον εαυτό σου

Γιατί πάντα πρέπει να μένεις για λίγο μόνη!

Το να έχεις χρόνο για να φροντίζεις τον εαυτό σου μετά από μία πολύ δύσκολη μέρα (ή και όχι απαραίτητα) είναι ό,τι πιο σημαντικό πρέπει και μπορείς να κάνεις κατά την διάρκεια της εβδομάδας. Μπορεί το καθημερινό και εβδομαδιαίο πρόγραμμα σου να είναι ιδιαίτερα φορτωμένο, όμως πρέπει πάντα να αφιερώνεις σε εσένα έστω και δέκα λεπτά. Πρόσφατα μέσα από αυτήν εδώ τη στήλη έμαθες τι μπορείς να κάνεις όταν νιώσεις πως αγχώνεσαι. Συνδύασε τα με τα τέσσερα πράγματα που θα δεις παρακάτω και νιώσε άλλος άνθρωπος.

Να λοιπόν τι μπορείς να κάνεις σε αυτά τα πολύτιμα δέκα λεπτά (τα οποία μπορούν να γίνουν και περισσότερα) που θα μείνεις μόνη με τον εαυτό σου;

  • Εάν έχεις πολλά στο μυαλό σου τις τελευταίες μέρες, βγες και κάνε μια μεγάλη βόλτα (σε διάρκεια). Προσπάθησε να βρεις ένα γραφικό ή ήσυχο μέρος για να περπατήσεις, για να εμπνευστείς, ενώ ταυτόχρονα προσπαθείς να χαλαρώσεις.
  • Κατέβασε μια εφαρμογή διαλογισμού και δοκίμασε την. Ποιος ξέρει; Μπορεί τελικά να σου αρέσει και να σε βοηθήσει πολύ περισσότερο απ’ όσο πίστευες.
  • Κάνε ένα ζεστό μπάνιο. Μπορεί να σου ακούγεται απλό, αλλά ένα χαλαρωτικό, ζεστό μπάνιο με αιθέρια έλαια και γιατί όχι και αναμμένα κεριά μπορεί να είναι η χαλάρωση που αναζητάς. Θα νιώσεις άλλος άνθρωπος και θα το δεις και μόνη σου.
  • Κάνε μια μεγάλη βόλτα με το αυτοκίνητο σου, πήγαινε σε κάποια κοντινή περιοχή με το τραίνο ή απλά βρες ένα παγκάκι με όμορφη θέα, κάθισε και άφησε το μυαλό σου να καθαρίσει από όλα αυτά που σε ταλαιπωρούν και σε προβληματίζουν.