8 πράγματα που πρέπει να κάνεις, αν δουλεύεις πολλές ώρες μπροστά σε υπολογιστή!

8 πράγματα που πρέπει να κάνεις, αν δουλεύεις πολλές ώρες μπροστά σε υπολογιστή!

Δώσε προσοχή!

Οι περισσότερες από εμάς που δουλεύουμε σε γραφείο αναγκαζόμαστε να περνάμε τουλάχιστον οκτώ ώρες της ημέρα μας μπροστά σε υπολογιστή. Αυτό τι σημαίνει; Μα φυσικά ότι νιώθουμε διαρκώς ένα πιάσιμο στον αυχένα και τη μέση μας καθώς επίσης και ένα έντονο τσούξιμο στα μάτια.


Υπάρχει άραγε τρόπος να απαλλαγούμε από τις αρνητικές επιπτώσεις της καθιστικής μας δουλειάς; Να απαλλαγούμε πλήρως είναι λιγάκι δύσκολο, αλλά σίγουρα μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση.

largerewrw 6f7a0

Πάμε, λοιπόν, να δούμε 8 tips που πρέπει να ακολουθήσεις (τα λέμε σε εσένα για να τα ακούμε κι εμείς):

1. Πρώτο και κυριότερο, φρόντισε ο υπολογιστής σου να είναι στη σωστή θέση. Δε θα πρέπει να είναι πολύ χαμηλά, αλλά ούτε και πάρα πολύ ψηλά. Έπειτα, ευθυγράμμισε το κορμί σου και προσπάθησε να κάθεσαι πάντοτε με ίσια πλάτη. Μη σκύβεις μπροστά και μη «χύνεσαι» πάνω στο γραφείο, καθώς με αυτόν τον τρόπο ταλαιπωρείς τη μέση και τον αυχένα σου.
2. Κάθεσαι πάρα πολλές ώρες σε μια καρέκλα και το μόνο σίγουρο είναι ότι με αυτό το lifestyle δε βοηθάς τον οργανισμό σου να κάνει καύσεις. Για να καταφέρεις να αποβάλεις τις τοξίνες και να βοηθήσεις τον μεταβολισμό σου να δουλέψει σωστά θα πρέπει να πίνεις άφθονο νερό μέσα στη μέρα σου. Έχε πάντα δίπλα σου ένα μπουκάλι με δροσερό νερό.
3. Επόμενο βασικό tip είναι να σηκώνεσαι από την καρέκλα σου ανά μία ώρα. Βγες για λίγο έξω από το κτήριο, κινήσου για μερικά λεπτά, πήγαινε στην τουαλέτα, επισκέψου έναν συνάδελφο, γενικότερα μείνε για μερικά λεπτά όρθια ώστε να ξεπιαστείς.
4. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα φρόντιζε να «παίρνεις» το βλέμμα σου από την οθόνη, ώστε να ξεκουράζεις για λίγο τα μάτια σου. Αν υποφέρεις από ξηροφθαλμία έχε πάντα μέσα στην τσάντα σου φυσικά δάκρυα.

desk health eyes c3819


5. Όταν γράφεις κείμενα στο word φρόντισε να έχεις μεγάλη γραμματοσειρά στο κείμενό σου ώστε να μην παιδεύεις ακόμη περισσότερο τα μάτια σου.
6. Μην ξεχνάς να ανοιγοκλείνεις συχνά τα μάτια σου όσο βρίσκεσαι μπροστά από τον υπολογιστή. Μη μένεις αρκετή ώρα προσηλωμένη στην οθόνη.
7. Όσο κάθεσαι στην καρέκλα του γραφείου σου φρόντιζε να κάνεις μικρές, απλές ασκήσεις ώστε να ενεργοποιήσεις τους μυς σου. Σφίξε για παράδειγμα για μερικά δευτερόλεπτα τους γλουτούς ή τους κοιλιακούς σου και επανέλαβε μετά από λίγο. Μπορεί να σου ακούγεται χαζό, αλλά πίστεψέ μας είναι σημαντικό.
8. Τέλος, μην ξεχνάς να ξεκουράζεσαι για περίπου μισή ώρα, κατά τη διάρκεια της οκτάωρης εργασίας σου. Φύγε από την οθόνη του υπολογιστή και πήγαινε να απολαύσεις το μεσημεριανό σου γεύμα στην τραπεζαρία ή βγες για περπάτημα στον προαύλιο χώρο παρέα με έναν συνάδελφο. Η ξεκούραση είναι βασική, αν θες να έχεις καλή απόδοση στη δουλειά σου.

Διάβασε ακόμα

Έχεις διαρκώς άγχος και νεύρα; Δοκίμασε αυτό το σπιτικό ρόφημα!