Ευρυαγγείες: Μην γίνεστε Συνεργός και Θύμα

Ευρυαγγείες: Μην γίνεστε Συνεργός και Θύμα

Σήμερα, το ζήτημα αφορά στις ευρυαγγείες, αλλά το θέμα της ενημέρωσης για ιατρικά θέματα είναι πολύ μεγάλο και πολύ σημαντικό. Εσείς προσωπικά οφείλετε να φροντίζετε την υγεία σας και να μην παραπλανάτε άλλους. Για να μην γίνετε Συνεργός και Θύμα παραπλάνησης πρέπει – δεν υπάρχει άλλος τρόπος – να διαβάσετε παρακάτω...

Το θέμα

Διαφημίζεται ένα... καινοτόμο ιατροτεχνολογικό προϊόν που δρα μέσω του σχηματισμού ενός αδιαπέραστου φιλμ μακράς διαρκείας που καλύπτει πλήρως την πάσχουσα περιοχή- επιτρέποντας ταυτόχρονα στο δέρμα να αναπνέει- με αποτέλεσμα τη γρήγορη αποκατάστασή της.
Το να καλύψεις ένα πρόβλημα δεν συνεπάγεται και την αποκατάστασή του !!!
Δείτε τα δεδομένα.

Τι λέει η σύγχρονη Αγγειοχειρουργική για τις Ευρυαγγείες

• Οι ευρυαγγείες (αναφέρονται κι ως «φλεβίτης» ή «φλεβίτιδα») είναι διατεταμένα αγγεία (φλέβες) του δέρματος. Κάνουν την εμφάνισή τους σε διάφορα σημεία του σώματος, η πα-ρουσία τους όμως είναι πιο συχνή στα πόδια.
• Οι ευρυαγγείες αποτελούν κυρίως αισθητικό πρόβλημα. Ενδέχεται να συνδέονται με μικρής βαρύτητας τοπικά συμπτώματα όπως κνησμό, αίσθημα καψίματος, αίσθημα βάρους ή και ελαφρύ πόνο.
• Στο 10-15% των περιπτώσεων, οι ευρυαγγείες υποκρύπτουν μεγαλύτερης βαρύτητας φλεβική ανεπάρκεια.
• Γι' αυτό και πρέπει να γίνεται ασφαλής διάγνωση με εξειδικευμένο triplex φλεβών κι αιμοδυναμική μελέτη.
• Η σκληροθεραπεία είναι η απολύτως ενδεδειγμένη μέθοδος αντιμετώπισης των ευρυαγγειών.
• Στην επέμβαση γίνεται έγχυση ειδικών σκληρυντικών ουσιών με αποτέλεσμα οι πάσχουσες φλέβες να μετατρέπονται σε ινώδεις χορδές.

Μία σημαντική διευκρίνιση.

Από ιατρικής απόψεως, επειδή «οι ευρυαγγείες μπορεί να υποκρύπτουν μεγαλύτερης βαρύτητας φλεβική ανεπάρκεια», ενδείκνυται να γίνει ασφαλής διάγνωση με εξειδικευμένο triplex φλεβών. Αν αποκλειστεί κάτι σοβαρότερο κι οι ευρυαγγείες είναι απλώς αισθητικό πρόβλημα, μπορεί κάποιος να αποφασίσει να το αγνοήσει. Άλλο αυτό κι άλλο να νομίζεις ότι μία κρέμα θεραπεύει τις ευρυαγγείες. Αυτό ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.

Μια συνολική τοποθέτηση
Η ενημέρωση για ιατρικά ζητήματα από το διαδίκτυο αλλά και τις διαφημίσεις είναι χρήσιμη μόνο όταν προέρχεται από μία έγκυρη κι αξιόπιστη πηγή. Κι ακόμα περισσότερο, πρέπει να διασταυρώνεται με την επιστημονική τοποθέτηση ιατρού της αντίστοιχης ειδικότητας. Γιατί, ακόμα και στο site ενός ιατρού, η ενημέρωση είναι γενική και ποτέ δεν προτείνονται λύσεις παρά μόνο όταν υπάρξει ασφαλής εξατομικευμένη διάγνωση.

Περί αξιοπιστίας
Αυτό το άρθρο γράφτηκε με τη συνεργασία του αγγειοχειρουργού Αθανασίου Σιαφάκα, επιστημονικού υπευθύνου του Κέντρου Φλεβικών Παθήσεων VEIΝCENTER.

Ο Αθανάσιος Σιάφακας είναι στρατιωτικός Ιατρός, θεωρείται κορυφαίος στην αντιμετώπιση φλεβικών παθήσεων αγγειοχειρουργός στην Ελλάδα, με ειδική εμπειρία στη διάγνωση και την εφαρμογή ελάχιστα επεμβατικών μεθόδων. Ακόμα, είναι ο επίσημος εκπαιδευτής ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων (όπως αγγειοχειρουργοί, πλαστικοί, δερματολόγοι) στην εφαρμογή σκληροθεραπείας στην Ελλάδα και την Κύπρο, για λογαριασμό του #1 παγκοσμίως φαρμάκου..

Μάθετε τα πάντα για τις ευρυαγγείες, τους κιρσούς κι όλες τις φλεβικές παθήσεις των κάτω άκρων στο www.veincenter.gr