Tips για να μην «αρπάξεις» κάποιο κρύωμα αυτό το χειμώνα

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Tips για να μην «αρπάξεις» κάποιο κρύωμα αυτό το χειμώνα

Γιατί σίγουρα δεν θες να τη βγάλεις στο κρεβάτι

Το φθινόπωρο εδώ και λίγες ημέρες έχει αρχίσει να κάνει αισθητή την παρουσία του. Κάτι η πτώση της θερμοκρασίας, κάτι οι βροχές, κάτι ο μουντός καιρός, μας προετοιμάζουν για τον χειμώνα που έρχεται.
Και τι είναι αυτό που θέλεις οπωσδήποτε να αποφύγεις το χειμώνα; Μα φυσικά το κρύωμα οποιασδήποτε μορφής και η παραμονή στο κρεβάτι για καμιά βδομάδα και βάλε. Γι’ αυτό σου έχουμε μερικά tips που μπορείς να ακολουθήσεις, προκειμένου να μην την «αρπάξεις» φέτος.

Σημείωσε λοιπόν:

-Απόφυγε να παραμείνεις για αρκετές ώρες μέσα σε κλειστούς και πολύ συνωστισμένους χώρους
Κλειστός χώρος μπορεί να θεωρείται το μετρό και το λεωφορείο, που χρησιμοποιείς το πρωί γα να πας στη δουλειά σου ή τη σχολή σου, η καφετέρια που θα πας να πιεις τον καφέ σου, αλλά και οποιοδήποτε άλλο μέρος, στο οποίο θα βρίσκεται συγκεντρωμένος πολύς κόσμος. Σε αυτούς τους χώρους λοιπόν, οι συνθήκες θα πρέπει να είναι πολύ καλές, προκειμένου να μην κινδυνεύσεις να κολλήσεις κάποιο μικρόβιο (βλ. καλός εξαερισμός και σωστή θερμοκρασία).

-Μακριά από τους κρυωμένους φίλους σου
Όσο κι αν επιμένεις ότι εσύ είσαι πολύ «δυνατός» οργανισμός και δεν κολλάς με τίποτα, δεν υπάρχει περίπτωση να ισχύει, γι’ αυτό και κόβεις κάθε επαφή (δεν εννοούμε να τσακωθείς) με όποιον από τους φίλους σου είναι κρυωμένος γιατί είναι νόμος, πως η επόμενη θα είσαι εσύ.

-Εφοδιάσου με βιταμίνες και όλων των ειδών τα δυναμωτικά
Σημαντικό ρόλο στην υγεία σου και στην καλή λειτουργία του σώματος και του ανοσοποιητικού σου παίζουν αναμφίβολα τόσο οι βιταμίνες, όσο και τα συμπληρώματα διατροφής. Γιατί μπορεί να τρέφεσαι σωστά, αλλά πάντα χρειάζεσαι μία βοήθεια παραπάνω.

daebf6fe4ef718607c1c362f017b1463

-Φρόντισε τη διατροφή σου
Φυσικά πριν τις βιταμίνες και τα συμπληρώματα, τον πρώτο ρόλο παίζει η διατροφή. Φάε σωστά από όλες τις διατροφικές ομάδες και ενίσχυσε το ανοσοποιητικό σου.

-Κάνε γυμναστική
Κι όμως μπορεί να σου ακούγεται χαζό, όμως γυμναστική είτε σε καθημερινή βάση, είτε 3-4 φορές τη βδομάδα, ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και δημιουργεί μία ασπίδα προστασίας.