«Ό,τι και αν είναι αυτό που σου δίνει χαρά, μην επιτρέψεις τίποτα να σου το στερήσει!»

«Ό,τι και αν είναι αυτό που σου δίνει χαρά, μην επιτρέψεις τίποτα να σου το στερήσει!»

Μια ιστορία από την AbbVie!

Οι εξάρσεις της Διαπυητικής Ιδρωταδενίτιδας, μιας χρόνιας και επώδυνης δερματολογικής νόσου, αφήνουν το σημάδι τους πάνω σε ό,τι σε ευχαριστεί. Η νόσος χαρακτηρίζεται από επώδυνα σπυράκια που μπορεί να εκκρίνουν πύον με δυσάρεστη οσμή ή και να σχηματίσουν ουλές. Δεν οφείλεται, όμως, σε λοίμωξη και ούτε είναι μεταδοτική. Πρόκειται για μία νόσο που δεν σε αφήνει να χαρείς την καθημερινότητα σου, δεδομένου ότι προκαλεί μεγάλη δυσαρέσκεια. Γι’ αυτόν τον λόγο η AbbVie,με την αιγίδα της ΕΔΑΕ, στην καμπάνια της για την Διαπυητική Ιδρωταδενίτιδα, θέλει να ενημερώσει για τη νόσο που επιβαρύνει πολλούς από εμάς, με την δημιουργία ενός χαρακτηριστικού βίντεο, που μπορεί να βρει κανείς στο YouTube.

Βρισκόμαστε, απόγευμα, σε εργένικο διαμέρισμα. Ένας άνδρας, στην κουζίνα, μαγειρεύει. Στρώνει το τραπέζι. Βάζει τα σερβίτσια, ανάβει τα κεριά. Καταλαβαίνουμε ότι ετοιμάζει ένα ρομαντικό δείπνο.

p1

Το κουδούνι χτυπάει και ο άντρας τρέχει για να ανοίξει. Στο διαμέρισμα μπαίνει η κοπέλα, χαρούμενη μεν, αμήχανη δε. Κάθεται στο τραπέζι και, αμέσως, ο άντρας της προσφέρει κόκκινο κρασί. Στη συνέχεια, τη ρωτά: «Mε τι θα ήθελες να ξεκινήσουμε;»

p2

Η γυναίκα επαναλαμβάνει, πολλές φορές, ανέκφραστα: «Διαπυητική Ιδρωταδενίτιδα». Ο άνδρας σαστίζει.

Ο άνδρας την κοιτάει αμήχανα και εκείνη επαναλαμβάνει, σχεδόν, υπνωτισμένη:

«Διαπυητική ιδρωταδενίτιδα. Διαπυητική ιδρωταδενίτιδα.»

p3

Ο άνδρας παραμένει απορημένος και η γυναίκα, θλιμμένη, κοιτάζει το έδαφος.

Μην αφήνεις τον εαυτό σου να κρύβει τη νόσο και να ζει με τον πόνο!

H AbbVie, αντιλαμβανόμενη την άμεση ανάγκη ενημέρωσης, προχωρά στην ενημερωτική καμπάνια με γενικό μήνυμα «Τί σου δίνει χαρά» (#tisoudineixara). Η συγκεκριμένη, ψηφιακή, καμπάνια παροτρύνει τους ασθενείς να συμβουλευτούν ένα δερματολόγο, να δημιουργήσουν έναν οδηγό συζήτησης με το γιατρό τους, συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο και να ενημερωθούν για τις εναλλακτικές δυνατότητες που έχουν με μια επίσκεψη στο HSonline.gr, ώστε να συνεχίσουν να ασκούν τις καθημερινές δραστηριότητές που τους δίνουν χαρά.