5 λάθη που κάνεις με τα εσώρουχα σου και είναι επικίνδυνα για την υγεία σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
5 λάθη που κάνεις με τα εσώρουχα σου και είναι επικίνδυνα για την υγεία σου

Σίγουρα κάνεις κάποιο από αυτά..

Γνώριζες πως πολλά από τα πράγματα που αφορούν τα εσώρουχα σου είναι άσχημα και κάνουν κακό στην υγεία σου; Και όταν λέμε «υγεία» αναφερόμαστε στην υγιεινή σου εκεί κάτω χαμηλά. Από τον τύπο του εσωρούχου, μέχρι τις καθημερινές σου συνήθειες πολλές είναι οι συνέπειες που μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα.

Παρακάτω θα διαβάσεις 5 λάθη που κάνεις και μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα στην ευαίσθητη περιοχή σου.

#1. Πολύ σφιχτά εσώρουχα
Τα πολύ σφιχτά εσώρουχα εκτός του ότι δεν είναι καθόλου κολακευτικά, μπορούν επίσης να προκαλέσουν γδάρσιμο στο δέρμα σου και ερεθισμό του κόλπου, ειδικά αν έχεις περάσει την εμμηνόπαυση. Στις γυναίκες που βρίσκονται ήδη στην εμμηνόπαυση, τα τείχη του κόλπου τους τείνουν να είναι πιο λεπτά και έτσι οποιαδήποτε εσώρουχα είναι αρκετά σφιχτά και τρίβεται το δέρμα, μπορούν να προκαλέσουν μεγαλύτερο ερεθισμό. Οπότε σταμάτα όσο είναι νωρίς να φοράς πολύ σφιχτά εσώρουχα. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος.

#2. Το σχήμα που επιλέγεις
Αν τα εσώρουχα που επιλέγεις να αγοράσεις είναι από αυτά που σε αδυνατίζουν, τύπου κορσέδες, τότε πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσεις να τα φοράς, καθώς διατρέχεις κίνδυνο επιπλοκών στην υγεία σου. Σύμφωνα με τη Donnica Moore, ειδικός σε θέματα υγείας των γυναικών, τα πραγματικά σφιχτά εσώρουχα μειώνουν την σωστή κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα να παράγουν ακόμα και μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα στα άκρα σου.

#3. Χρησιμοποιείς συνθετικά και μεταξωτά εσώρουχα
Μπορεί τα μεταξωτά εσώρουχα να δείχνουν sexy όμως δεν κάνουν για να τα φοράς πάνω από μία φορά. Οι ειδικοί αναφέρουν πως η καταλληλότερη επιλογή υφάσματος δεν είναι άλλη από τα βαμβακερά. Για να υπάρχει μία καλή και σωστή υγιεινή εκεί κάτω τα εσώρουχα θα πρέπει να «αναπνέουν» και το μόνο ύφασμα που το επιτρέπει αυτό δεν είναι άλλο από τα βαμβακερά.

Τα μεταξωτά και συνθετικά υφάσματα δεν αναπνέουν, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο της υγρασίας, η οποία μπορεί να παγιδεύσει και να διατηρήσει όλα τα βακτηρίδια που θα δημιουργηθούν.

#4. Φοράς εσώρουχα τη νύχτα
Οι περισσότεροι ειδικοί είναι υποστηρικτές της άποψης, πως τη νύχτα πρέπει να κοιμάσαι τελείως γυμνή. «Αν και αυτό είναι ένα θέμα προσωπικής προτίμησης, θα πρέπει να κοιμηθείς χωρίς εσώρουχα, προκειμένου να αναπνεύσει καλύτερα το δέρμα σου», αναφέρει η Dr. Moore.

#5. Ιδρωμένα εσώρουχα
Οι γυναίκες που έχουν την τάση να ιδρώνουν θα πρέπει να αλλάζουν τα εσώρουχά τους σε τακτική βάση - δύο φορές την ημέρα- σε αντίθεση με τους ανθρώπους που συνήθως παραμένουν στεγνοί. «Ένα ζεστό, υγρό περιβάλλον είναι το ιδανικό μέρος για τα μικρόβια και τα βακτήρια να μεγαλώσουν», λέει η Dr. Moore, η οποία συνιστά οι επιρρεπείς στον ιδρώτα άνθρωποι να επενδύουν σε εσώρουχα κατασκευασμένα από βαμβάκι.

Τώρα που διάβασες και έμαθες τα πάντα σχετικά με αυτό ξέρεις τι πρέπει να κάνεις .