Η βιταμίνη που προστατεύει από το γλαύκωμα & σε ποιες τροφές βρίσκεται

Η βιταμίνη που προστατεύει από το γλαύκωμα & σε ποιες τροφές βρίσκεται

Το γλαύκωμα αποτελεί τη δεύτερη συνηθέστερη αιτία μη αναστρέψιμης τύφλωσης στον κόσμο, μετά τον καταρράκτη, και την κυριότερη αιτία τύφλωσης στις ΗΠΑ, με τον αριθμό των Αμερικανών ασθενών να εκτιμάται στα 3 εκατομμύρια.

Αντιμετωπίζεται με ειδικές οφθαλμικές σταγόνες, φαρμακευτική αγωγή ή χειρουργική επέμβαση, ωστόσο ο στόχος πάντοτε πρέπει να είναι η πρόληψη. Στο πλαίσιο αυτό, Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν την αναπάντεχη προστατευτική δράση που παρέχει μια πολύτιμη βιταμίνη ενάντια στο γλαύκωμα.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr