Η βιταμίνη που προστατεύει από το γλαύκωμα & σε ποιες τροφές βρίσκεται
ONMED.GR
Ανανεώθηκε:
Το γλαύκωμα αποτελεί τη δεύτερη συνηθέστερη αιτία μη αναστρέψιμης τύφλωσης στον κόσμο, μετά τον καταρράκτη, και την κυριότερη αιτία τύφλωσης στις ΗΠΑ, με τον αριθμό των Αμερικανών ασθενών να εκτιμάται στα 3 εκατομμύρια.
Αντιμετωπίζεται με ειδικές οφθαλμικές σταγόνες, φαρμακευτική αγωγή ή χειρουργική επέμβαση, ωστόσο ο στόχος πάντοτε πρέπει να είναι η πρόληψη. Στο πλαίσιο αυτό, Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν την αναπάντεχη προστατευτική δράση που παρέχει μια πολύτιμη βιταμίνη ενάντια στο γλαύκωμα.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr
Bloggers
01
10