Διαβήτης τύπου 2: Τα 4 φρούτα που μειώνουν έως και 33% τον κίνδυνο

Διαβήτης τύπου 2: Τα 4 φρούτα που μειώνουν έως και 33% τον κίνδυνο

Μια διατροφή πλούσια σε κάποια φρούτα μπορεί να μειώσει σε σημαντικό βαθμό τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου ΙΙ.

Οι ερευνητές από τη Μ. Βρετανία, τις ΗΠΑ και τη Σιγκαπούρη μελέτησαν στοιχεία από τρεις μεγάλες έρευνες που είχαν συμπεριλάβει περισσότερους από 187.000 επαγγελματίες υγείας και νοσηλευτές στις ΗΠΑ και εξέταζαν τη σχέση μεταξύ κατανάλωσης φρούτων και του κινδύνου εκδήλωσης διαβήτη τύπου ΙΙ.

Το 6,5% των συμμετεχόντων είχαν εκδηλώσει διαβήτη τύπου ΙΙ.

Οι έρευνες είχαν χρησιμοποιήσει διατροφικά ερωτηματολόγια για να καταγράψουν πόσο συχνά σε περίοδο τεσσάρων ετών οι συμμετέχοντες έτρωγαν μια βασική ποσότητα από κάθε φρούτο.

Τα φρούτα που χρησιμοποιήθηκαν στη μελέτη ήταν σταφύλια ή σταφίδες, ροδάκινα, δαμάσκηνα ή βερίκοκα, αποξηραμένα δαμάσκηνα, μπανάνες, πεπόνι, μήλα ή αχλάδια, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, φράουλες και μύρτιλα.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr