Η διατροφή που «ξεβουλώνει» τις αρτηρίες

Όταν μιλάμε για βουλωμένες αρτηρίες αναφερόμαστε στην αρτηριοσκλήρυνση, δηλαδή τις στενώσεις που υφίστανται οι αρτηρίες λόγω της σώρευσης λιπωδών ιζημάτων στα τοιχώματά τους.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι αρτηρίες να γίνονται πιο στενές από το φυσιολογικό, να δυσχεραίνεται η ροή του αίματος και να προκαλούνται καρδιακά επεισόδια και εγκεφαλικά.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες οι στενώσεις των αρτηριών μπορούν να αντιστραφούν με την κατάλληλη διατροφή.

Οι ειδικοί μελέτησαν 140 άνδρες ηλικίας 40 έως 65 ετών, οι οποίοι αντιμετώπιζαν πρόβλημα περιττών κιλών (ήταν υπέρβαροι).

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης