Το κόκκινο κρέας αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από 9 ασθένειες

Το κόκκινο κρέας αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από 9 ασθένειες

Σίγουρα θυμάστε τον σάλο που είχε δημιουργηθεί το 2015 όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι πρόκειται να εντάξει το φρέσκο κόκκινο κρέας στην «εγκυκλοπαίδεια καρκινογόνων» του και λίγο αργότερα ότι τόσο το φρέσκο όσο και το επεξεργασμένο κόκκινο κρέας –δηλαδή τα αλλαντικά– συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο για ορθοκολικό καρκίνο.

Τώρα, σχεδόν δύο χρόνια αργότερα, νέα επιστημονικά ευρήματα για τη σχέση κόκκινου κρέατος και υγείας έρχονται και πάλι να «ξυπνήσουν» τις ανησυχίες μας.

Το κόκκινο κρέας, διαπίστωσαν ερευνητές στις ΗΠΑ, συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο να χάσει κάποιος τη ζωή του από 9 σοβαρές ασθένειες, με την παρατηρούμενη σχέση να είναι δοσοεξαρτώμενη. Με άλλα λόγια, όσο περισσότερο κόκκινο κρέας καταναλώνει κανείς, αναφέρει η σχετική μελέτη στην επιθεώρηση BMJ, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες θανάτου από αυτές τις ασθένειες.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr