Η λύση για να μην ξεχνάς!

Η λύση για να μην ξεχνάς!

Αναρωτιέσαι αν κλείδωσες πριν φύγεις από το σπίτι; Χάνεσαι στον δρόμο για τη δουλειά; «Κολλάει» το μυαλό σου; Συχνά, αντιλαμβανόμαστε ότι ξεχνάμε σημαντικές πληροφορίες ή ακόμα και ότι δυσκολευόμαστε να μάθουμε κάτι νέο. Η κούραση, το άγχος και οι υποχρεώσεις μπορεί να μας προκαλέσουν τέτοια προβλήματα, ιδίως σε περιόδους έντασης ή έντονης πνευματικής δραστηριότητας, όπως για παράδειγμα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, που ξεκινούν σε λίγες μέρες…Δυστυχώς, καθώς μεγαλώνουμε, οι ικανότητες του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη δύναμη της μνήμης εξασθενούν. Παρόλα αυτά, υπάρχουν τρόποι για να εξασκήσουμε το μυαλό μας!

Για να έχουμε, λοιπόν,καλύτερες πνευματικές επιδόσεις, πρέπει να προσπαθήσουμε να αποβάλλουμε το άγχος και το στρες της καθημερινότητας. Το «φορτωμένο» μας πρόγραμμα συχνά μας δημιουργεί ένταση και δεν μας αφήνει περιθώριο να χαλαρώσουμε και να ηρεμήσουμε. Το χρόνιο στρες, αυξάνει τα επίπεδα της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης και εμποδίζει τον εγκέφαλό μας να θυμηθεί σημαντικές πληροφορίες και γεγονότα… Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να ανακαλύψουμε την αιτία του άγχους και να προσπαθήσουμε να την καταπολεμήσουμε!

Η γυμναστική μπορεί,επίσης, να βοηθήσει σημαντικά όχι μόνο στην αντιμετώπιση του άγχους, αλλά και στην τόνωση της μνήμης μας. Πιο συγκεκριμένα, η αερόβια άσκηση μπορεί να «δυναμώσει» το μυαλό μας και να τονώσει την εγκεφαλική μας λειτουργεία, βοηθώντας μας να απομνημονεύσουμε και να αποθηκεύσουμε νέες πληροφορίες.

Η διατροφή,όμως,αποτελεί τον πιο σημαντικό παράγοντα που μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση των νοητικών μας λειτουργειών! Υπάρχουν θρεπτικά συστατικά και υπερτροφές που μπορούν να τονώσουν σημαντικά τη μνήμη μας. Παρόλα αυτά, είναι αρκετά δύσκολο να καταναλώσουμε επαρκή ποσότητα ενώ μερικές είναι αδύνατο να τις βρούμε στη χώρα μας. Επιπλέον, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την περιεκτικότητα κάθε φορά στα συστατικά στα οποία οι υπερτροφές αυτές οφείλουν τη δραστικότητα τους. Το SUPERFOODS® MEMOACT περιέχει φυτικά εκχυλίσματα που συμβάλλουν στην πνευματική διαύγεια, τη συγκέντρωση, τον έλεγχο του άγχους και την ενίσχυση της θετικής διάθεσης.

Το Κακάο συμβάλλει στην υγιή νοητική λειτουργία και την ενίσχυση της μνήμης. Αποτελεί μία από τις καλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών στον πλανήτη. Μάλιστα, οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει υπερέχουν ποσοτικά σε σχέση με τα περισσότερα τρόφιμα. Σύμφωνα με μελέτη, το κακάο παρέχει μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση ακόμη και από τα μούρα, που θεωρούνται κατεξοχήν αντιοξειδωτική τροφή. Ο Ελευθερόκοκκος έχει προσαρμογόνο δράση και συμβάλλει στην υγιή λειτουργία του ανοσοποιητικού. Χαρίζει πνευματική διαύγεια και χρησιμοποιείται σε περιόδους κούρασης και μείωσης της ικανότητας για εργασία και συγκέντρωση.

Το Πράσινο Τσάι περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά συστατικά (πολυφαινόλες) και καφεΐνη. που πολλές κλινικές μελέτες αποδεικνύουν ότι μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη και τις νοητικές λειτουργίες. Το εκχύλισμα του Ιπποφαούς είναι πηγή πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία συμβάλλει στην καταπολέμηση οξειδωτικού στρες που δημιουργείται σε περιόδους αυξημένων πνευματικών απαιτήσεων.

wefwe

Βάλε το πόσιμο αυτό διάλυμα με υπέροχη γεύση κακάο στο πρόγραμμά σου και δεν θα ξεχνάς τίποτα πια!