Πονόλαιμος: Τι να φας για να τον αντιμετωπίσεις ολοκληρωτικά

Πονόλαιμος: Τι να φας για να τον αντιμετωπίσεις ολοκληρωτικά

Ο πονόλαιμος είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο ενοχλητικά προβλήματα της εποχής που διανύουμε και τώρα που έπεσε η θερμοκρασία, τα κρυολογήματα είναι συχνό φαινόμενο! Ναι, ευχόμαστε να μην τον αισθανθείς αλλά το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα «γλιτώσεις». Τι μπορείς να κάνεις, λοιπόν, για να απαλλαγείς όσο πιο γρήγορα γίνεται από τον πόνο στο λαιμό; Το «μυστικό» κρύβεται στο τι θα καταναλώσεις και εμείς θα παραθέσουμε μερικές πολύ καλές επιλογές.

Τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι μια τροφή που δεν πρέπει να λείπει από την κουζίνα σου. Γιατί; Διότι χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, θα τονώσει το ανοσοποιητικό σου σύστημα, θα καταπολεμήσει τη φλεγμονή του βλεννογόνου του φάρυγγα και την ίδια ώρα, θα σε ανακουφίσει. Μπορείς να το προσθέσεις στο φαγητό σου ή να ετοιμάσεις ένα ρόφημα με ζεστό νερό, λεμόνι, μέλι και φρέσκο, τριμμένο τζίντζερ (ή και σκόνη).

fffffffffdddddd

Παστίλιες Tantum Verde

Τις περισσότερες φορές, η γρίπη και τα κρυολογήματα που συνοδεύονται από πονόλαιμο οφείλονται σε ιογενείς λοιμώξεις, ωστόσο, συνήθως τα συμπτώματά τους διαρκούν λίγες ημέρες και αντιμετωπίζονται χωρίς αντιβιοτική αγωγή. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να επισκεφτείς το φαρμακείο! Για να μην ταλαιπωρηθείς, μην ξεχάσεις να πάρεις παστίλιες για το πονόλαιμο, όπως οι Tantum Verde που περιέχουν βενζυδαμίνη. Χάρη στην τριπλή της δράση, μπορεί να μειώσει το οίδημα και την ερυθρότητα, να σε ανακουφίσει και να εξουδετερώσει τους ιούς της λοίμωξης. Θα τις βρεις με γεύση πορτοκάλι και μέλι, λεμόνι και μέντα, ενώ δεν περιέχουν ζάχαρη.

Smoothies; Ναι!

Μπορεί να μην το ήξερες αλλά αξίζει να μάθεις ότι το αγαπημένο σου smoothie μπορεί να κάνει καλό στον πονόλαιμο. Καταπραϋντικό και κρεμώδες, το smoothie θα δροσίσει τον ερεθισμένο σου λαιμό και θα απαλύνει τον πόνο. Τι να βάλεις στο smoothie σου; Μα φυσικά φρούτα (που περιέχουν πολλές βιταμίνες) και συγκεκριμένα, μπανάνες και βατόμουρα καθώς έχουν στυπτικές τανίνες που καταπραΰνουν πονόλαιμο.

Τις γαργάρες σου μην ξεχάσεις!

Αφού πιεις τα smoothies σου, απολαύσεις το ρόφημα με το τζίντζερ και φας τις καραμέλες σου, αξίζει να κάνεις μια ακόμη κίνηση για να αντιμετωπίσεις ολοκληρωτικά τον πονόλαιμο. Ο λόγος για τις παραδοσιακές γαργάρες, οι οποίες αποτελούν «must» σε κάθε κρυολόγημα μιας και ο πονόλαιμος προκαλείται συχνά από φλεγμονή στις αμυγδαλές ή τον φάρυγγα. Δοκίμασε το στοματικό διάλυμα Tantum Verde το οποίο περιέχει, επίσης, βενζυδαμίνη και θα σου προσφέρει αποτελεσματική ανακούφιση του πόνου και της φλεγμονής.

Ναι, ο πονόλαιμος είναι ενοχλητικός αλλά ευτυχώς, εν έτει 2017 υπάρχουν καλές λύσεις για να απαλλαγείς από αυτόν χωρίς να ταλαιπωρηθείς. Για να αποφύγεις το κρυολόγημα και κυρίως, για να προφυλαχτείς από τους ιούς και τα βακτήρια, φρόντισε να ντύνεσαι καλά τώρα που έχει κρύο, να πλένεις σχολαστικά τα χέρια σου και να αποφεύγεις τους πολυσύχναστους χώρους. Αν δεν καταφέρεις να κρατήσεις μακριά τον πονόλαιμο, φρόντισε τουλάχιστον να ακολουθήσεις τις παραπάνω συμβουλές για να πεις άμεσα «αντίο» στην ερεθισμό, τον πόνο και τη φλεγμονή.

flegmonhhhh

Tο Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΦ συνιστούν: Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης - Συμβουλευτείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.