Κρύωσες; Φτιάξε μόνη σου αυτό το diy ρόφημα που θα σε ανακουφίσει

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Κρύωσες; Φτιάξε μόνη σου αυτό το diy ρόφημα που θα σε ανακουφίσει

Θα το λατρέψεις θα δεις

Βρισκόμαστε σε αυτήν την εποχή του χρόνου, που είναι πια πολύ εύκολο να κρυολογήσεις, χωρίς καν να το καταλάβεις. Βλέπεις η εναλλαγή περιβάλλοντος –από το κρύο στο ζεστό και το ζεστό στο κρύο- και ο καιρός των τελευταίων ημερών δεν είναι με το μέρος μας και συμβάλλουν ακόμη περισσότερο στο να κρυώσεις.

Και πάντα όταν βρίσκεσαι σε μία τέτοια κατάσταση το μόνο που θέλεις είναι να κάθεσαι και να χουχουλιάζεις στο σπίτι σου πίνοντας κάτι ζεστό. Σε αυτό το ζεστό λοιπόν εστιάσαμε κι εμείς και σου έχουμε ένα ρόφημα που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου σπίτι και θα σε ανακουφίσει.

Ρόφημα με κόκκινο τσάι και μήλο

Θα χρειαστείς:
1 ½ φλιτζάνι (360 ml) μη φιλτραρισμένο χυμό μήλου
¾ φλιτζανιού (180 ml) νερό
χυμό από ½ λεμόνι
1 ξύλο κανέλας (ή ¼ κ.γ κανέλα)
5-6 φέτες φρέσκο τζίντζερ
1 πρέζα τριμμένο τζίντζερ
αλάτι + πιπέρι
2 φακελάκια τσαγιού roibos (κόκκινο τσάι)

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίξε τον χυμό μήλου, νερό, λεμόνι, ξύλο κανέλας, το φρέσκο τζίντζερ, αλλά και το τριμμένο και το αλατοπίπερο και ζέστανε τα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Άφησε τα να σιγοβράσουν και στη συνέχεια κλείσε τελείως τη φωτιά. Πρόσθεσε τα φακελάκια του τσαγιού και άφησε το για 10-12 λεπτά ακόμη στο ζεστό μάτι.

Έπειτα αφαίρεσε τα φακελάκια του τσαγιού και μοίρασε το ρόφημα ισόποσα σε δύο κούπες. Αν θέλεις μπορείς επίσης να το γαρνίρεις με φέτες λεμονιού για περισσότερη γεύση.