Κορίτσια, ο Χρήστος Γιαγκουδάκης φτιάχνει και επίσημα τον καλύτερο καφέ!

Γωγώ Φούντα
Κορίτσια, ο Χρήστος Γιαγκουδάκης φτιάχνει και επίσημα τον καλύτερο καφέ!

Καφές. Μας δίνει ενέργεια, ομορφαίνει τα πρωινά και σύμφωνα με τους ειδικούς κάνει καλό στην υγεία μας καθώς περιέχει περισσότερες από 1.000 αντιοξειδωτικές ουσίες. Ναι, ο καφές είναι το πλέον αγαπημένο ρόφημα στον κόσμο και αν ανήκετε κι εσείς στην ομάδα των… coffee lovers, τότε αξίζει να γνωρίσετε τον barista, ο οποίος φτιάχνει και επίσημα τον καλύτερο καφέ.

Γνωρίστε το νικητή του Buondi Barista Challenge III

Ο λόγος για τον Χρήστο Γιαγκουδάκη από τη Βόρειο Ελλάδα, ο οποίος κατέκτησε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό Buondi Barista Challenge III που διοργάνωσε για τρίτη χρονιά η ομάδα της Nestle Professional, με οδηγό το Buondi Caffè!

Ο Χρήστος Γιαγκουδάκης είναι μόλις 29 ετών αλλά ασχολείται επαγγελματικά με τον καφέ εδώ και οκτώ χρόνια. Από το 2015 εργάζεται στο 180˚ Sun & Lounge στην Καβάλα, ωστόσο, στο παρελθόν έχει εργαστεί και σε άλλα καφέ της πόλης.

Το διαγωνιστικό σκέλος του διαγωνισμού ήταν γεμάτο αγωνία και ανατροπές, αλλά ο Χρήστος κέρδισε τις εντυπώσεις και πέρασε με επιτυχία όλες τις φάσεις του τρίτου Buondi Barista Challenge, επιδεικνύοντας την αρτιότητα τόσο των γνώσεων του όσο και τις τεχνικές ικανότητες στο να προσφέρει υψηλής ποιότητας ροφήματα καφέ. Ο μεγάλος νικητής έκλεισε το διαγωνιστικό του κομμάτι με ένα signature beverage με βάση τον Buondi Honduras σε συνδυασμό με σιρόπι βύσσινο, γάλα αμυγδάλου και σουμάδα. Έτσι, πήρε, το εισιτήριο για το World of Coffee 2017 που θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη καθώς και άλλα πλούσια δώρα!

222222

Χρήστος Γιαγκουδάκης: «Ο καφές είναι για μένα έρωτας»

Εμείς μιλήσαμε με τον Χρήστο και του ζητήσαμε να μας αποκαλύψει όλα όσα γνωρίζει για τα «μυστικά» του καλού καφέ. Άλλωστε, την ώρα που επικοινωνήσαμε μαζί του, ετοίμαζε έναν εσπρέσο, όπως μόνο εκείνος ξέρει να ετοιμάζει!

«Αισθάνομαι χαρούμενος. Βλέπω ότι οι κόποι μου ανταμείβονται», είπε ο Χρήστος ερωτηθείς σχετικά με το πώς νιώθει που είναι ο νικητής του διαγωνισμού του Buondi Barista Challenge III.

Όσον αφορά στο πώς πίνει εκείνος τον καφέ του η απάντησή ήταν: «Σκέτο». Ο 29χρονος barista πίνει πάντα ένα σκέτο διπλό εσπρέσο και χάρη στη πολυετή εμπειρία του μπορεί να αναγνωρίζει αμέσως τον καλό καφέ.

33333 copy

Όταν, λοιπόν, τον ρωτήσαμε για το πώς μπορούμε εμείς να καταλάβουμε αν ο καφές που μας σερβίρουν είναι πραγματικά «καλός», ο Χρήστος μας συμβούλεψε να μη βάζουμε ζάχαρη (ή τουλάχιστον να μη βάζουμε πολλή ζάχαρη) διότι σε διαφορετική περίπτωση, δεν μπορούμε να διαμορφώσουμε ολοκληρωμένη άποψη σχετικά με την ποιότητα του καφέ.

«Τον καλό τον καφέ μπορεί να τον καταλάβει ένας πελάτης μόνο με την εμπειρία. Επίσης, αν αλλάζει συνεχώς καταστήματα και ποικιλίες, τότε είναι πιο δύσκολο για εκείνον να κρίνει σωστά», είπε ακόμη και πρόσθεσε: «Κατά την προσωπική μου άποψη ο καφές ο καλός πίνεται σκέτος, αλλά χρειάζονται και γνώσεις για να μπορέσει να καταλάβει κάποιος την αξία του».

Ωστόσο, όπως σημείωσε, τα τελευταία χρόνια «ο Έλληνας έχει αποκτήσει εμπειρία, ασχολείται περισσότερο και ζητάει να πίνει καλό καφέ».

Πώς, όμως, έμαθε ο Χρήστος να φτιάχνει τον καλύτερο καφέ; Όπως ανέφερε έμαθε με τον καιρό, δουλεύοντας και δοκιμάζοντας, αλλά για εκείνον... ο καφές ήταν πάντα «έρωτας»!

«Έρωτας, ο καφές για εμένα ήταν και είναι έρωτας», υπογράμμισε, ενώ μιλώντας για τα μελλοντικά του σχέδια αποκάλυψε ότι θα ήθελε να κάνει κάτι δικό του.

«Ο καφές είναι αυτό που αγαπάω και με αυτόν θέλω να ασχοληθώ και στο μέλλον. Θέλω να κάνω κάτι δικό μου», είπε ο Χρήστος.

Το Buondi Barista Challenge ΙΙΙ

Ο διαγωνισμός Buondi Barista Challenge ΙΙΙ έλαβε χώρα σε τρεις φάσεις: Τα προκριματικά, τους ημιτελικούς που με μεγάλη αγωνία πραγματοποιήθηκαν σε πέντε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, την Πάτρα, τη Χίο και την Αθήνα και τον μεγάλο τελικό, όπου οι έξι πανάξιοι finalist εντυπωσίασαν με το ταλέντο και τις γνώσεις τους γύρω από τον καφέ!

Με πρωταγωνιστή τον μονοποικιλιακό καφές Buondi Honduras

Μεγάλος πρωταγωνιστής σε όλη τη διαδρομή ο μονοποικιλιακός καφές Buondi Honduras.

Με ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά -λόγω του ηφαιστιογενούς εδάφους που καλλιεργείται- και ποικιλομορφία αρωμάτων, ο Buondi Single Origin Honduras έδωσε την ευκαιρία στους διαγωνιζόμενους να ταξιδέψουν τους κριτές με τις δημιουργίες τους!

44444

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου η αγωνία των έξι καλύτερων baristi κορυφώθηκε. Από νωρίς οι υποψήφιοι είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο του τελικού προκειμένου να δούνε όλες τις τελικές λεπτομέρειες και να συγκεντρωθούν στην τελευταία τους αποστολή.

Κριτές της βραδιάς άνθρωποι του χώρου με πλούσια εμπειρία: Ο Τάσος Δεληχρήστος, Coffee in Good Spirits World Champion 2008, SCAE Trainer και κριτής σε παγκόσμια πρωταθλήματα, ο Σταύρος Λαμπρινίδης, Ibrik World Champion 2014, SCAE Trainer και κριτής σε παγκόσμια πρωταθλήματα, ο Πασχάλης Καστανάς, Innovations & Technology Manager, Nestlè Ελλάς Α.Ε. και ο Τάσος Ποθουλάκης, Technical Support and Trade Assets Manager, Nestlè Ελλάς Α.Ε. ήταν εκείνοι που ανέδειξαν τον καλύτερο barista για το 2016!

555555

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι υπόλοιποι πέντε φιναλίστ ήταν εξαιρετικοί και ανταμείφθηκαν για τη συμμετοχή τους με SCAE trainings και όμορφα δώρα. Πρόκειται για τους: Γιώργο Βασιλάκη-Grinders (Χίος), Θοδωρή Γκότση-Mr. Peacock (Αθήνα), Αλέξανδρο Καραλουκά-Lamilu Coffee (Αθήνα), Βασίλη Διονυσόπουλο- Dose (Πάτρα), Χάρη Υφαντή-Το καφεδάκι μου (Ηράκλειο Κρήτης).

666666

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα εντυπωσιακό πάρτι όπου τραγούδησαν live οι Alcatrash, ενώ η ομάδα της Nestle Professional και ο Buondi Caffè, ανανέωσαν το ραντεβού τους με τους επαγγελματίες του καφέ με ακόμα μεγαλύτερες εκπλήξεις!

77777

*Sponsored by Buondi Caffee