Ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας, του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Βιβή Αγγελάκη
Ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας, του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Η Odeon παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 30 Ιουνίου 2016 την ταινία Ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας (The Big Friendly Giant) σε σκηνοθεσία του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Μην σηκωθείς από το κρεβάτι. Μην πλησιάσεις το παράθυρο. Μην κοιτάξεις πίσω από την κουρτίνα... Ποτέ!

Τα ονόματα των Στίβεν Σπίλμπεργκ και Ρόαλντ Νταλ είναι συνδυασμένα με κάποιες από τις πιο σημαντικές ιστορίες παιδικής και οικογενειακής ψυχαγωγίας. Το 2016, τριάντα τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη γνωριμία μας με έναν από τους καλύτερους παιδικούς μας φίλους, τον εξωγήινο E.T., ο τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ Αμερικανός σκηνοθέτης ολοκληρώνει ένα μεγάλο και πολυαναμενόμενο κινηματογραφικό πρότζεκτ, τον «Μεγάλο Φιλικό Γίγαντα».

Βασισμένος στην ανοικονόμητη φαντασία του σπουδαίου λογοτέχνη παραμυθά Ρόαλντ Νταλ, έργα του οποίου έχουν μεταφραστεί σε 58 γλώσσες και έχουν πουλήσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, ο «ΜΦΓ» βαδίζει στον δρόμο προς τη μεγάλη οθόνη, όπως έκαναν στο παρελθόν -και με μεγάλη επιτυχία- οι «Μάγισσες», η «Ματίλντα», ο «Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας», αλλά και ο «Φανταστικός κος Φοξ», κλασικές πλέον ιστορίες του σπουδαίου Βρετανού συγγραφέα.

Για την προσαρμογή του διάσημου μπεστ σέλερ στον κινηματογράφο, ο Σπίλμπεργκ εμπιστεύτηκε ξανά την αγαπημένη του σεναριογράφο, τη δημιουργό της καταπληκτικής ιστορίας του «E.T.», Μελίσα Μάθισον, για την οποία δυστυχώς ο «ΜΦΓ» αποτελεί το κύκνειο άσμα της καθώς απεβίωσε τον περασμένο Νοέμβριο.

Διαβάστε περισσότερα στο: culturenow.gr