Τα Σαββατοκύριακα του φθινοπώρου δε «φτιάχτηκαν» για να τα περάσεις ξαπλωμένη στον καναπέ

Ερμιόνη Σαρρή
Τα Σαββατοκύριακα του φθινοπώρου δε «φτιάχτηκαν» για να τα περάσεις ξαπλωμένη στον καναπέ

Σήκω, ντύσου και δοκίμασε τα παρακάτω

Μήπως σου θυμίζει κάτι το gif αυτό;

giphy.gif sofa weekends

Μήπως είσαι εσύ τα Σαββατοκύριακα; Μήπως δεν κουνιέσαι από τον καναπέ, εκτός αν πεινάσεις και πρέπει να συρθείς μέχρι το ψυγείο; Επειδή είναι Χειμώνας δεν σημαίνει ότι μένουμε μέσα στο σπίτι και κοιτάμε το ταβάνι. Υπάρχουν τόσα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να περάσεις όμορφα και σίγουρα πιο εποικοδομητικά.

Μαγείρεψε

woman cooking

Θες να είσαι στο σπίτι; Έχουμε λύση! Μάθε να κάνεις νέες συνταγές που σε ενδιαφέρουν. Μάθε να κάνεις γλυκά, μάθε να φτιάχνεις σπιτική πίτσα και οργάνωσε γεύματα για τους φίλους σου! Εμπλούτισε τις γνώσεις σου πάνω στη μαγειρική και εντυπωσίασε τους πάντες! Σε περίπτωση αποτυχίας, μη σκας, υπάρχουν και ντελίβερι!

Ένα καινούργιο καφέ κάθε Σαββατοκύριακο

b69c188d79a8bb5986df869ba1927963

Σίγουρα συναντάς τις φίλες σου κάθε Σάββατο ή Κυριακή για καφέ που διαρκεί μίνιμουμ μία ώρα καθώς αναλύονται όλα τα θέματα της εβδομάδας. Η ιδέα είναι κάθε Σαββατοκύριακο να ανακαλύπτετε και ένα καινούργιο καφέ. Αφήστε για λίγο το στέκι σας και δείτε τι άλλο υπάρχει στην πόλη. Επιλέξτε την περιοχή μες τη βδομάδα και κάντε μια έρευνα με το τι καφετέριες έχει.
Θα έχετε κάτι να περιμένετε και μία νέα ανακάλυψη να σχολιάσετε.

Bonus: Νέες γνωριμίες

Βόλτες σαν τουρίστας

kane bolta

Βάλε το παλτό σου, πάρε το σκύλο σου ή τις φίλες σου αγκαζέ και βγείτε βόλτες! Ανακάλυψε την πόλη, μικρά μαγαζάκια στο κέντρο, εστιατόρια που πάντα ήθελες να επισκεφτείς. Δες την πόλη σου σαν τουρίστας και κάνε ακριβώς ότι θα έκανες σε ένα ταξίδι. Ξεκίνα με έναν ωραίο καφέ, μετά πήγαινε σε ένα μουσείο και μετά για ένα ωραίο γεύμα. Η ημέρα σου θα γεμίσει και θα επιστρέψεις σπίτι σου έχοντας δει πολλά νέα πράγματα και έχοντας ανακαλύψει από την αρχή την πόλη σου!

Κάνε σχέδια

Οργάνωσε μες την εβδομάδα ποιον θα δεις και που. Έναν καλό φίλο, τους γονείς σου. Βάλε πρόγραμμα και σχεδίασε μία δραστηριότητα. Θα έχεις κάτι να περιμένεις και να οργανώσεις. Συχνά έχουμε πολλά πράγματα στο μυαλό μας που θέλουμε να κάνουμε το Σαββατοκύριακο αλλά ακόμα πιο συχνά δεν κάνουμε τίποτα!

4fdb0c45e57cb03dd83fdd0504bcb605

Βρες ένα νέο χόμπι

Ένα νέο χόμπι θα σε βοηθήσει σίγουρα να έχεις σταθερά μία ασχολία τα Σαββατοκύριακα. Θα ενταχθείς σε κάποια νέα ομάδα, θα κάνεις γνωριμίες και θα έχεις ένα σταθερό προορισμό. Μπορεί να είναι σπορ ή κάτι που σου αρέσει πολύ όπως φωτογραφία, ζωγραφική, μία ξένη γλώσσα. Μπορεί να είναι αυτή η μία ασχολία που θα κάνεις μόνη σου μακρυά από τους φίλους σου και έτσι θα κερδίσεις περισσότερο προσωπικό χρόνο για σένα.

3415625ce732f793a0bc3dd4b5e10c51

Τα Σαββατοκύριακα του χειμώνα έρχονται! Οργανώσου και ετοίμασε νέα πράγματα και δραστηριότητες. Γέμισέ τα τόσο ώστε να νιώθεις ότι πήρες νέες εμπειρίες και άσε λίγο χρόνο κενό για ξεκούραση και ηρεμία!