Αυτοκίνητο, μουσική και διάθεση

Ερμιόνη Σαρρή
Αυτοκίνητο, μουσική και διάθεση

Επιστρέψαμε στο καθημερινό μας πρόγραμμα aka στις καθημερινές μας διαδρομές προς τη δουλειά. Ευτυχώς μία ηλιαχτίδα ελπίδας έρχεται να μας γλιτώσει από βέβαιη κατάθλιψη και αυτή είναι η μουσική που ακούμε στο αυτοκίνητο.

Όταν κολλημένες στην Κηφισίας θέλουμε να βάλουμε τα κλάματα από απόγνωση και βαρεμάρα, ξαφνικά μπαίνει το αγαπημένο μας κομμάτι και όλα μαγικά γίνονται και υποφερτά και η κίνηση εξαφανίζεται! Δεν μας νοιάζει πια.

Έχουμε έτοιμα αγαπημένα cd και playlists για κάθε συναίσθημα και κάθε αφορμή και όταν οι νότες φτάνουν στην κορυφή τους, τα δίνουμε όλα!

Τραγουδάμε με όλη μας την ψυχή και μεταμορφωνόμαστε σε άλλες Adele δίνοντας μοναδικές ερμηνείες του Hello, με μικρές ατέλειες –γιατί οκ, δεν έχουμε ζεστάνει πάντα καλά τη φωνή μας-.
Αλήθεια, εσύ τι μουσική ακούς στο αυτοκίνητο;

Η μουσική στο αυτοκίνητο είναι τελετουργία. Πολλές διαδρομές άλλαξαν μορφή λόγω της μουσικής που ακούγαμε, ή στο μυαλό μας έρχονται απευθείας όμορφα πράγματα μόλις ακουστεί το κομμάτι που έπαιζε τότε που επιστρέφαμε από την παραλία στην Ανάφη και από τα ανοιχτά παράθυρα οι νότες ξεχύνονταν χαρούμενες σε όλο το νησί.

Συνδέουμε μέρη και διαδρομές με συγκεκριμένα κομμάτια, μουσικούς παραγωγούς με ώρες που κάνουμε μία συγκεκριμένη πορεία και έχουμε cd που είναι ΜΟΝΟ για το αμάξι.

Roadtrip 1, Ανάφη #1, For you only, Love songs 3, Φάρσες Φουσέκη 1+2, Πάρος τα επιλεγμένα.

car4

Στα πλαϊνά του αυτοκινήτου ξεθωριάζουν θήκες που περιέχουν την ψυχή μας, τη διάθεσή μας, την εκτόνωσή μας. Δεν έχει σημασία το είδος. Έχουμε τα πάντα.


Τη μία θες να ακούσεις Ελληνικά και να μερακλώσεις , την άλλη ροκ και να χτυπάς τα χέρια στο τιμόνι, την άλλη τη Lara Fabian να κλαίει στα πατώματα γιατί είναι malade και εσύ που δεν ξέρεις γρι γαλλικά να στεναχωριέσαι, επειδή δεν είναι καλά κι εκείνη.

Δεν υπάρχει μελωδία που δεν ταιριάζει στο αμάξι. Κάθε στιγμή και άλλο mood άρα και άλλο τραγούδι. Οι σταθμοί στο ραδιόφωνο αλλάζουν συνεχώς καθώς πιέζεις με δύναμη τα κουμπιά και ψάχνεις αυτό το κομμάτι που ταιριάζει στη διάθεσή σου εκείνη τη στιγμή.

car3

Πόσες φορές έφτασες στον προορισμό σου αλλά έμεινες στο αμάξι για να τελειώσει το τραγούδι; Λες και δεν θα το ξανακούσεις ποτέ! Λες και θα γίνει κάτι κακό αν δεν το ακούσεις μέχρι τέλους.

Κι όμως όταν το ακούς στο αμάξι είναι αλλιώς. Την ίδια στιγμή να το βάλεις στο σπίτι σου δεν θα είναι το ίδιο.

Κρύβει το αυτοκίνητο μια μυστική δύναμη μαζί με τη μουσική.

Ξυπνάνε συναισθήματα, ντύνουν με το καλύτερο κουστούμι τις στιγμές.

CAR2

Πόσα cd μας έχουν αφιερώσει/χαρίσει και ακούμε με καμάρι στο αυτοκίνητο;

Λες και τα τραγούδια που περιέχουν είναι γραμμένα μόνο για εμάς.

Άπειρες ερωτικές εξομολογήσεις μέσα από στίχους και μελωδίες που δεν ξεχνάς ποτέ! Ακόμα και αν σε κάποια στιγμή θυμού το cd εκσφενδονιστεί από το παράθυρο και καταλήξει να μαραίνεται στα χωράφια, η μουσική του δεν ξεχνιέται ποτέ.

CAR1

*Για τους λάτρεις της μουσικής στο αυτοκίνητο, ψάξτε στο ίντερνετ μερικά από τα απίστευτα βίντεο της εκπομπής carpool karaoke με τον υπερ-ταλαντούχο James Corden.

Ο James (εξαιρετική φωνή) έκανε την αγάπη του για τη μουσική στο αυτοκίνητο εκπομπή, με συνεπιβάτες μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας, που κάθε φορά τον «βοηθούν» να φτάσει στη δουλειά του.

Dream job όχι αστεία!

ΥΓ. Προσοχή! Αγαπάμε τη μουσική στο αμάξι αλλά: Δεν οδηγούμε στις ήρεμες γειτονιές έχοντας ανοιχτά παράθυρα και στην διαπασών Γιώργο Μάγκα και δεν φτιάχνουμε στο πορτ μπαγκάζ ειδική κατασκευή με ηχεία πιο μεγάλα από το αμάξι μας! Αυτό δεν λέγεται αγάπη για τη μουσική, αλλά καγκουριά.

Τι κι αν επιστρέψαμε στην πόλη; Βάζουμε δυνατά τη μουσική, ερμηνεύουμε όπως ποτέ τα αγαπημένα μας κομμάτια και η μέρα ξεκινά με τον καλύτερο τρόπο! Και όχι, δεν μας νοιάζει τι λένε οι διπλανοί στα άλλα αυτοκίνητα!