Τι περιλαμβάνει η απόλυτη «Girls Only» μέρα

Τι περιλαμβάνει η απόλυτη «Girls Only» μέρα

Breakfast lunch ή όπως το λένε με ακρίβεια οι Βρετανοί… brunch. Μια συνήθεια που μπήκε στις ζωές μας τους τελευταίους μήνες και μετρά ήδη εκατοντάδες φανατικούς θαυμαστές στη χώρα. Ναι, σίγουρα, δεν μεγαλώσαμε με brunch, ωστόσο, το μάθαμε, μας άρεσε, το αγαπήσαμε και το αναζητάμε, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα γιατί -μεταξύ άλλων- αποτελεί την τέλεια ευκαιρία για να βρεθούμε και να πούμε τα νέα μας με τους φίλους και τις φίλες μας.

Όταν, λοιπόν, την περασμένη εβδομάδα η Σοφία, η Κατερίνα, η Μίκα κι εγώ συνειδητοποιήσαμε ότι είχαμε πολύ καιρό να βγούμε όλες μαζί και να πούμε τα νέα μας εκτός γραφείου, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε την τέλεια «κοριτσίστικη» βόλτα.

Brunch ίσον socializing

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το brunch αποτελεί έναν νέο τρόπο socializing στην πόλη, μια επιλογή που προσελκύει άτομα κάθε ηλικίας. Δηλαδή, εκεί που πριν από λίγο καιρό συζητούσαμε το πότε θα πάμε για καφέ, τώρα ψάχνουμε να βρούμε το μέρος στο οποίο θα απολαύσουμε το καλύτερο brunch της πόλης.

Η συζήτηση για τη διοργάνωση της συνάντησης ξεκίνησε και κατέληξε ως εξής:

Μίκα: Κορίτσια πότε θα βρεθούμε επιτέλους; Είστε οκ για το Σάββατο; Μια εβδομάδα προσπαθούμε να το κανονίσουμε!
Κατερίνα: Ψήνεστε για brunch;
Σοφία: Εγώ θέλω να ψωνίσω το Σάββατο. Πάμε
Golden Hall, να πάρω και εκείνο το παντελόνι που σας έλεγα και μετά να φάμε; Αλήθεια, δεν προλαβαίνω άλλη μέρα.
Ειρήνη: Ναι, ναι! «Έκλεισε». Μην φάμε πολύ, όμως. Θέλω να κάνω αποτοξίνωση. Αυτές οι γιορτές ήταν καταστρεπτικές.

Μίκα: Done! Έχω ακούσει τέλεια λόγια για το brunch, στο Flocafe Espresso Room του Golden Hall.

Κάπως έτσι κανονίστηκε το ραντεβού μας. Χωρίς πολλά λόγια: Brunch and juice it is (και… λίγο shopping).

Girlsday it is γιατί η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται

Σίγουρα τα Σαββατοκύριακα θέλουμε να απολαμβάνουμε την ηρεμία και τον ύπνο μας, αλλά όταν έχουμε να κάνουμε με ψώνια, καφέ και brunch, τότε… πεταγόμαστε από το κρεβάτι με το πρώτο χτύπημα του ξυπνητηριού. Φτάσαμε στο Golden Hall και «ξεχυθήκαμε» στα μαγαζιά. Στο κομμάτι του στιλ δεν συμφωνούμε απόλυτα, οπότε η καθεμία επισκέφτηκε τα καταστήματα της επιλογής της.

Τι περιλαμβάνει το απόλυτο brunch

Προτού αναλύσουμε την… έννοια του brunching, αξίζει να αναφέρουμε ότι το brunch ξεκίνησε από τη Μεγάλη Βρετανία -για να γίνει θεσμός -αγαπήθηκε στην Αμερική και έφτασε λίγο καθυστερημένα και στη χώρα μας. Για εμάς, το brunch αποτελεί το απόλυτο comfort food που μας δίνει ενέργεια, χαρά και μας κάνει να νιώθουμε -για λίγο έστω- σαν τη Carrie Bradshaw.

br10

Flocafe Espresso Room

Στη συγκεκριμένη περίπτωση θέλαμε να βιώσουμε το brunching σε όλο του το μεγαλείο. Αυτό σημαίνει ότι αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε όλα τα βασικά πιάτα (αλμυρά και γλυκά)… και στο Flocafe Espresso Room (στον πρώτο όροφο του Golden Hall) τα βρήκαμε όλα και (ω, ναι) ήταν ονειρικά.

Και αβγά και pancakes!

Στο νέο μενού, πρωταγωνιστής είναι τα αβγά και οι επιλογές είναι πολλές: All time classic συνταγές (αφράτες ομελέτες και scrambled eggs), eggs in a hole (αβγά μάτια ψημένα μέσα σε ψωμί), αβγά ποσέ ή benedict, ακόμη και white omelet (ομελέτα μόνο με ασπράδια), θα ικανοποιήσουν όλους τους λάτρεις του brunch!

br9

Flocafe Espresso Room

Εμείς ξεκινήσαμε με αβγά ποσέ πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί με προσούτο και αβγά benedict με με bacon και τριμμένες τηγανιτές πατάτες, προζυμένιο ψωμί και σος ολλαντέζ.

br8

Flocafe Espresso Room

Το επόμενο πιάτο ήταν μια white omelet, με ασπράδια αυγών και τυρί edam, ενώ συνεχίσαμε με μια διαφορετική εκδοχή των αυγών: Eggs in a hole (συνοδεύεται με λουκάνικα ή μπέικον).

Δεν μπορούσαμε, όμως, να μην πάρουμε και τη σαλάτα μας η οποία (μαντέψτε) περιείχε επίσης αβγό! Για την ακρίβεια, η σαλάτα που απολαύσαμε είχε σος βινεγκρέτ και ένα παναρισμένο, ποσέ αυγό πάνω σε άσπρο και κόκκινο λάχανο, παξιμάδια Κρήτης και κομμάτια καρότο. Σκέτη απόλαυση (την τίμησε δεόντως η pescetarian Σοφία).

br7

Flocafe Espresso Room

Υποφέρεις από hangover; Φάε τα benedict σου!

Η ιστορία -που μπορεί να είναι και αστικός μύθος- αναφέρει ότι τα αβγά benedict «γεννήθηκαν» το 1894 χάρη στο μεθύσι ενός χρηματιστή της Wall Street από τη Νέα Υόρκη, του Lemuel Benedict. Ένα κυριακάτικο πρωινό, έπειτα από ένα «γερό» ξενύχτι, ο κύριος Benedict επισκέφτηκε το εστιατόριο του Waldorf Hotel και ζήτησε να του ετοιμάσουν τα αβγά του, όπως ακριβώς εκείνος επιθυμούσε, ισχυριζόμενος ότι θα τον βοηθούσαν να συνέλθει από το hangover. Τι παρήγγειλε; Βουτυρωμένες φέτες ψωμιού, αβγά ποσέ, τραγανό μπέικον και σος Ολλαντέζ.

Και συνεχίσαμε με… τηγανίτες, french toast και σουφλέ

Έπειτα από τα αβγά έφτασε η ώρα για τα pancakes, τις γνωστές σε όλους μας τηγανίτες. Ναι, είπαμε ότι θα ζήσουμε την απόλυτη brunching εμπειρία και το κάναμε!

Τι επιλέξαμε; Η Μίκα παρήγγειλε pancakes με πραλίνα και κροκάν φουντουκιού, εγώ pancakes με κρέμα βανίλιας, φρούτα του δάσους και σιρόπι σφενδάμου. Η Κατερίνα french toast (το γνωστό μας αυγόψωμο) με κρέμα βανίλιας και η Σοφία σουφλέ τσουρεκιού με τρία είδη σοκολάτας (λευκή, γάλακτος και bitter).

br6

Flocafe Espresso Room

Α, να μην ξεχάσω! Τα κορίτσια αποφάσισαν να δοκιμάσουν και τα smoothies του Flocafe Espresso Room στο Golden Hall (ένα με φρούτα, ένα vegetarian και ένα με cookies, μπανάνα, σοκολάτα και γιαούρτι). Εγώ (κλασικά) επέλεξα έναν καφέ. Άλλωστε, το κατάστημα ξεχωρίζει για τα τρία διαφορετικά χαρμάνια που προσφέρει, το καθένα με διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά, προκειμένου να ικανοποιήσει όλα τα γούστα.

br5

Flocafe Espresso Room

Εάν θέλετε, βέβαια, να προσέξετε λίγο παραπάνω τη διατροφή σας, το νέο brunch του Flocafe Espresso Room έχει πολλές επιλογές: Δοκιμάστε κάποιο από τα Flocafe Healthy Bowls, με βάση γιαούρτι, γάλα, ρόφημα σόγιας ή αμυγδάλου και συνοδεύστε με όποια και όσα toppings σας ενδιαφέρουν (δημητριακά, νιφάδες βρώμης, granola, superfoods, φρούτα και μέλι).

Ψηθήκατε κι εσείς;

Αφού απολαύσαμε όλα αυτά τα υπέροχα πιάτα, είπαμε τα νέα μας και «ανεβάσαμε» την αναμνηστική μας selfie στο Instagram, πήγαμε για μία ακόμη βόλτα στα μαγαζιά του Golden Hall. Ναι, αποφασίσαμε να κάνουμε μερικά δωράκια στους εαυτούς μας και στο κατάστημα Occhio Papavassiliou εντοπίσαμε αμέσως όσα ψάχναμε.

Το καλό το brunch θέλει και το shopping του

Η μεγαλύτερη αλυσίδα luxury optical stores των νοτίων προαστίων, άνοιξε τις πόρτες του πριν λίγες μέρες στο φιλόξενο χώρο του Golden Hall. Το νέο διαμάντι της αλυσίδας βρίσκεται στον A’ όροφο του πιο luxurious εμπορικού κέντρου της Ελλάδας, πλάι στις boutiques των πιο διάσημων οίκων παγκοσμίως: Balmain, Cazal, Vera Wang, Irresistor, Cerruti, Sonia Rykiel, που καταλήγουν δυσεύρετα, φιγουράρουν δίπλα στις πιο διάσημες και εμπορικά κυρίαρχες φίρμες του οπτικού χώρου (Chanel, Dior, Miu Miu, Prada, Michael Kors, FENDI, Jimmy Choo, Giorgio Armani) και συνθέτουν μια συλλογή μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα.

br4

Εμείς διαλέξαμε τα απόλυτα spoiled items, για να προστατεύσουμε τα μάτια μας από τον ήλιο το 2017, αλλά και να κάνουμε την απόλυτη αίσθηση με την επιλογή μας: Τα Miu Miu double hearted (διπλή καρδιά με διπλή δόση σκανταλιάς!) είναι για πολύ ιδιαίτερα γούστα, ενώ το must have κομμάτι της συλλογής σου είναι τα Jimmy Choo round glossy phantasy, μια πρόταση που συνδυάζει την κομψότητα, τη λάμψη και ένα top fashion brand.

br3

Το συλλεκτικό Cazal είναι ένα γυαλί που έκανε πάταγο τη δεκαετία του '50 και που η μητρική γερμανική εταιρεία επανακυκλοφορεί σε επετειακή έκδοση 999 τεμαχίων παγκοσμίως, προτείνοντάς το μόνο σε γνώστες και συλλέκτες. Φυσικά, το απόλυτο highlight είναι η συλλογή γυαλιών ηλίου Moncler lunettes για το 2017.

br2

Εμείς ξεχωρίσαμε το συλλεκτικό Moncler με δέρμα στο πλάι για ανεμοπροστασία στο χιόνι και αίσθηση υπεροχής στον ήλιο. Και φυσικά... Balmain, το απόλυτο γαλλικό luxury αποκλειστικά στο Golden Hall και στα Occhio Papavassiliou!

golden hall kentr

Αν «ψηθήκατε» κι εσείς να δοκιμάσετε όλα τα καλά που γευτήκαμε, επισκεφτείτε το Flocafe Espresso Room στο Golden Hall. Tο brunch, προσφέρεται καθημερινά από το άνοιγμα του καταστήματος έως τις 5 το απόγευμα και πραγματικά αποτελεί ένα από τα πιο νόστιμα και οικονομικά brunch που έχουμε δοκιμάσει. Εμείς δώσαμε «ραντεβού» το επόμενο Σάββατο για brunch, καφέ και ψώνια!