White Tinos: Ο απόλυτος οδηγός για πασχαλινές διακοπές στην Τήνο

White Tinos: Ο απόλυτος οδηγός για πασχαλινές διακοπές στην Τήνο

Γαλάζιο και άσπρο, ηρεμία και απλότητα, θρησκευτική παράδοση και διασκέδαση μέχρι το πρωί. Η Τήνος συνδυάζει όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμα στοιχεία που την κάνουν ιδανικό προορισμό για την περίοδο του Πάσχα. Αν φέτος θέλεις να φέρεις το καλοκαίρι λίγο πιο νωρίς στη ζωή σου και ονειρεύεσαι ειδυλλιακές παραλίες και βόλτες σε πλακόστρωτα σοκάκια, σου την προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Πώς θα πας;

Ο δρόμος για το πολυσύχναστο λιμάνι του νησιού δεν είναι μακρύς. Απέχει μόλις τρεις με τέσσερις ώρες από το λιμάνι της Ραφήνας ή του Πειραιά, ενώ αν επιλέξεις να πας με ταχύπλοο θα είσαι εκεί σε λιγότερο από δύο μόνο ώρες! Τα δρομολόγια καθόλη τη διάρκεια του χρόνου είναι πολλά και καθημερινά.

Πού θα μείνεις;

Εμείς ξεχωρίσαμε τις πολυτελέστατες βίλες του White Tinos στο γραφικό χωριό της Στενής που θα σε κάνουν να νιώσεις μία πραγματική βασίλισσα! Εντυπωσιακές και ταυτόχρονα λιτές, παραδοσιακές αλλά και σύγχρονες, έχουν την απάντηση σε κάθε απαίτηση σου και σου προσφέρουν όλες τις ανέσεις. Αν, λοιπόν, φέτος θέλεις να ξεκουραστείς, να αναζωογονηθείς αλλά και να απολαύσεις ένα πρωινό γεμάτο ενέργεια και παραδοσιακές Τηνιακές γεύσεις, εμείς σου προτείνουμε για την διαμονή σου τις πολυτελείς βίλες του White Tinos που θα σε μεταφέρουν σε έναν λίγο πιο γαλήνιο κόσμο και θα σε βάλουν αμέσως στο κλίμα του νησιού.

Πασχαλινά έθιμα που δεν πρέπει να χάσεις

Αφού τακτοποιηθείς στο βασίλειό σου, ετοιμαστείς και στολιστείς, μη χάσεις την περιφορά του Επιταφίου, που στην Τήνο αποτελεί μία εμπειρία που πρέπει να έχεις παρακολουθήσει οπωσδήποτε έστω μία φορά στη ζωή σου. Τη Μεγάλη Παρασκευή, οι Επιτάφιοι από όλες τις ενορίες καταλήγουν στην εξέδρα στην παραλία της Χώρας. Καθώς προχωράς με το πλήθος στα ολόφωτα σοκάκια, παρατήρησε τον κόσμο στα μπαλκόνια που τους ραίνει με αρώματα και λουλούδια! Το έθιμο ολοκληρώνεται με τον Επιτάφιο της ενορίας του Αγίου Νικολάου να μπαίνει στη θάλασσα με τον παπά και τα εξαπτέρυγα, ενώ βεγγαλικά, φωτοβολίδες και καΐκια που καταφθάνουν στο σημείο δημιουργούν ένα μοναδικό θέαμα!

epitafios

Εξίσου μεγαλοπρεπές και γεμάτο χρώμα και χαρούμενη ατμόσφαιρα είναι και το βράδυ της Ανάστασης. Άδραξε την ευκαιρία και γιόρτασε με τους φιλόξενους ντόπιους στον ναό της Μεγαλόχαρης. Σου τον προτείνουμε για έναν λόγο παραπάνω: Μετά τη φαντασμαγορική τελετή, θα βρίσκεσαι δίπλα στα μπαράκια της Χώρας που παραμένουν ανοιχτά μέχρι το πρωί. Μπορεί η Τήνος να είναι ένα παρεξηγημένο νησί, αλλά σε διαβεβαιώνουμε ότι σφύζει από κόσμο και ζωντάνια. Αν αντέχεις, πριν κοιμηθείς, πέρνα για ένα σφηνάκι από το μπαρ του χωριού που ακούει στο όνομα «Απόδραση» για να καταλάβεις τι θα πει πραγματικό γλέντι!

Την Κυριακή πάρε δυνάμεις με καλό φαγητό, επιλέγοντας μία από τις πολλές παραδοσιακές ταβέρνες, ενώ τη Δευτέρα του Πάσχα κατευθύνσου στην Καρδιανή που δίνεται το μεγάλο ραντεβού ή στο χωριό Κτικάδος που πραγματοποιείται το γεύμα της Αγάπης. Όλα, απέχουν ελάχιστα από το White Tinos!

santa margarita beach

Μονοπάτια και παραλίες με άγρια ομορφιά

Το νησί προσφέρεται για περιπετειώδεις πεζοπορίες αλλά και για χαλαρές βόλτες στη Χώρα με τους αμέτρητους αρχαιολογικούς χώρους και τα γραφικά ξωκκλήσια. Μάθε τα μυστικά από τους φιλόξενους κατοίκους!

Επειδή ο καιρός το Πάσχα πάντα βοηθάει, κάνε ηλιοθεραπεία στις όμορφες παραλίες και γύρνα μαυρισμένη και ανανεωμένη. Η Σάντα Μαργαρίτα δίπλα στο βασίλειό σου δεν μπορεί παρά να αποτελεί την πρώτη επιλογή για ατελείωτη ηλιοθεραπεία στην άμμο, ενώ η Λειβάδα, η Λυχναφτιά και ο Άγιος Δημήτριος ενδείκνυνται για παιχνίδι με τα κύματα και για να γνωρίσεις σέρφερ που θα σε μυήσουν στα μυστικά του αθλήματος.

Αν δεν τα καταφέρεις το Πάσχα, μπορείς πάντα να επιστρέψεις στο νησί με την άγρια ομορφιά και τις ιδιαίτερες παραλίες και το καλοκαίρι!