O Γιώργος Αγγελόπουλος εκτός Survivor: 5 πράγματα που θα συμβούν στο νησί των Διασήμων

Γωγώ Φούντα
O Γιώργος Αγγελόπουλος εκτός Survivor: 5 πράγματα που θα συμβούν στο νησί των Διασήμων

Πλάθουμε ένα τρομακτικό σενάριο και στο παρουσιάζουμε

Αύριο ξημερώνει μια μεγάλη μέρα. Όχι δεν έχουμε εκλογές-περίεργο αλλά όχι-όχι δεν παίζει η εθνική Ελλάδος τελικό Μουντιάλ και όχι δεν ξεκινούν οι Πανελλήνιες εξετάσεις οπότε και οι ψυχολόγοι θα δώσουν οδηγίες στον έρμο υποψήφιο και οι μανούλες θα παραταχθούν έτοιμες για πόλεμο με το τοστ και το χυμό πορτοκάλι ανά χείρας. Αύριο λοιπόν, είναι η μεγάλη αποχώρηση του Survivor. Αύριο είναι εκείνη η μέρα όπου θα μάθουμε ποιος εκ των τριών Διασήμων θα χαιρετήσει για πάντα τον Άγιο Δομίνικο. Όλοι θυμόμαστε την αποφράδα Δευτέρα-ούτε με τον τορπιλισμό του Έλλη τέτοια αναταραχή-που η Βαλαβάνη (κρύψου) έθεσε στη διάθεση του κοινού το Γιώργο Αγγελόπουλο, το Ντάνο της καρδιάς μας. Εμείς, τρώγοντας τα νύχια μας από την αγωνία-χαμένο το ημιμόνιμο-αναμένουμε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας και πλάθουμε σενάρια με το νου, ώστε να είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε καταλλήλως -φήμες λένε ότι θα μπει σε εφαρμογή το σχέδιο Ξενοκράτης με κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις- σε περίπτωση που το αγόρι της αρμύρας δε συγκεντρώσει την αγάπη του κοινού -δύσκολο αλλά ποτέ δεν ξέρεις-. Τι θα συμβεί λοιπόν στην ομάδα των Διασήμων αν αποχωρήσει ο Αγγελόπουλος;

1. Σύννεφα θα καλύψουν το μπλε του ουρανού: Με την ανακοίνωση του ονόματος, η φύση θα συμμετάσχει στο δράμα της κάθε ελληνίδας εκεί έξω που έχει μάτια και βλέπει. Ο καιρός θα χαλάσει, και ο Άγιος Δομίνικος θα σημειώσει ρεκόρ αρνητικών θερμοκρασιών. Πάγοι θα καλύψουν τους κοκοφοίνικες και ο Χρανιώτης θα αναγκαστεί να φτιάξει παγοπεδιλα για όλους. Πιγκουίνοι θα κατοικήσουν τις ακτές και κάποιες πολικές αρκούδες θα φάνε τις τελευταίες πατάτες. Η Λάουρα θα κλαίει από το πρωί μέχρι το βράδυ γιατί η γρανίτα με γεύση καρύδα που θα τρώει δε θα την κρατάει-θέλει να τρέφεσαι καλά για να μην κάνεις απολύτως τίποτα-και ο Χανταμπάκης θα πλακωθεί με τη βασίλισσα του Χιονιού η οποία θα είναι η νέα παίκτρια των διασήμων.

2. Λιποθυμίες θα καταγραφούν στο νησί των Διασήμων: Πρώτος θα πέσει ο Σπαλιάρας που έχει συνηθίσει να τρώει 12.000 θερμίδες την ημέρα, και θα ακολουθήσει η Λάουρα και ο Μπο. Είναι ξεκάθαρο ότι αφού ο κυνηγός αποχώρησε, το εντεράκι των πρώην συμπαικτών του θα κάνει καιρό να λιγδώσει. Οι μαχητές θα τους εμπαίζουν, με πρώτο και καλύτερο τον καλοκάγαθο μισθοφόρο, πετώντας το μισό τους σάντουιτς στις σαύρες, με τη δικαιολογία ότι χόρτασαν, την ίδια στιγμή που θα καταγραφεί το πρώτο κρούσμα κανιβαλισμού από τη Σόφη, η οποία θα προσπαθήσει να δικαιολογήσει την πράξη της ισχυριζόμενη ότι βρισκόταν σε ύπνωση. Το τέλος πλησιάζει.

famous

3. Νίκη, μια λέξη άγνωστη: Προφανώς και μετά το διωγμό του καλύτερού τους παίκτη, οι νίκες των Διασήμων θα μειωθούν-βασικά δε θα υπάρξουν ποτέ ξανά-μιας και ο Χανταμπάκης θα είναι πολύ απασχολημένος με το να τσακώνεται με τον εαυτό του, ο Σπαλιάρας έπειτα από ακόμα 5 τραυματισμούς θα κυκλοφορεί με βοηθητικό μπαστούνι, και ο Μπο θα έχει αδυνατίσει πια τόσο πολύ που δε θα τον βαστούν τα πόδια του. Ο Κοκκινάκης πιθανότατα να μην αντιληφθεί τις συμφορές που έχουν βρει την ομάδα του και η Λάουρα θα είναι πολύ συγχισμένη καθώς η τρέσα που είχε παραγγείλει με δανεικό ίντερνετ από Τανιμανίδη παραδόθηκε τελικά στον Πάνο-προπονητή ράγκμπι-Αργιανίδη. Με λίγα λόγια, το τέλος είναι ασφυκτικά κοντά.

spal

4. Η Ευρυδίκη πέφτει σε κατάθλιψη: Ναι, η Ευρυδίκη αμέσως μετά τη σφιχτή, λαική και τίμια αγκαλιά που της έκανε ο Ντάνος για αντίο, κλείνεται στον εαυτό της με αποτέλεσμα να σταματήσει να μιλάει, αλλά όχι να τρώει. Στον ύπνο της, ο οποίος είναι άστατος και άτσαλος, φωνάζει Ντάνο -συνήθως τρεις φορές-και στη συνέχεια ξυπνάει ιδρωμένη και βάζει τα κλάματα. Οι ερινύες την ακολουθούν παντού και δεν μπορεί να βρει ησυχία πουθενά, παρά μόνο σε μία ανατριχιαστική σπηλιά την οποία της προτείνει ο Χρανιώτης, όπου και πηγαίνει για να βυθιστεί στις σκέψεις και τις τύψεις της. Κερδίζει ωστόσο και πάλι την ασυλία, όπου δίνει υποψήφιο τον Αγγελόπουλο, με την Παπαδοπούλου να την ενημερώνει ότι έχει αποχωρήσει και εκεί ακριβώς να σημειώνεται το πρώτο λιποθυμικό επεισόδιο της Βαλαβάνη. Το τέλος τους χαιδεύει τον ώμο.

valav

5. Η μετάνοια: Λίγες μέρες μετά, και αφού όλοι οι διάσημοι έχουν φαγωθεί μεταξύ τους, έρχεται η στιγμή της μεγάλης παραδοχής: Ένας ένας, ζητούν απεγνωσμένα την επιστροφή του Αγγελόπουλου, ο οποίος ήδη διακοπάρει στη Σκιάθο, ενώ κάποιοι επιχειρούν να στείλουν και πάπυρο διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση. Τελικά, το αίτημά τους δε γίνεται δεκτό, και το μόνο που τους παρέχεται σε Ντάνο, είναι κάποια λούτρινα κουκλάκια με την μορφή του, δύο γιγαντοαφίσες σε φυσικό μέγεθος-φυσικά ημίγυμνες-και ένα ηχογραφημένο μήνυμα με τη φωνούλα του και οδηγίες για το πώς να φτιάξουν πιτάκια. Το τέλος ήρθε! Νίκητής του Survivor o Τσανγκ.